Speelronde 4

Geplaats door: Sjaak Polak ( )

  • 3D
  • 26/09
  • 2739

Wat een spektakelstuk tussen 2 promotiekandidaten heeft er plaatsgevonden in Wijchen met de stUdentjes uit Tilburg als grote winnaar. Onderin lijken Boxminder en Heeze te hebben getekend voor degradatie of gaan deze ploegen nog voor verrassingen zorgen?
Kom maar door met de voorspellingen:

Berlicum - Wijchen
Culemborg - Boxmeer
Don Quishoot - Heeze
Oirschot - HOCO
Shot - Liberty
Uden - Bommelerwaard
Reageren

De Estafette | 01/10

Allereest een korte recapitulatie van afgelopen zondag. Donquishoot wilt graag het zusje van de (oud) aanvoerder van bommel bedanken voor de aanmoedigingen. Het heeft uiterst nuttig gebleken.

Dan voor de voorspelling van deze week:

Culemborg - Boxmeer
Culemborg heeft gekozen voor de B-opstelling tijdens de estafette. Geheel toepasselijk tegenover het Boxminder-team dat in werkelijkheid meer presteert als een kleder team op en naast het veld.

Don Quishoot - Heeze
longitudinaal gezien de meest zuidelijke pot uit de competitie. En het wordt snel erger wanneer Heeze eerst met 8-0 van de mat wordt geveegd om vervolgens met 20-0 ervanaf te gaan tijdens de estafette. Heeze mag twee nederlagen mee naar huis nemen en Opa Erik heeft minder last van zijn hart dan vorige week.

Oirschot - HOCO
Oirschot speelt thuis dus hun A-opstelling hoeft niet te rijden. HOCO daarentegen is het zat om het putje uit de competitie te zijn en in de kleedkamer werken ze als team nog een bus poedersuiker weg. Vol stakke focus beginnen ze aan de estafette, maar helaas helpt de oppepper niet aan een betere adt techniek.
Wiijze les voor HOCO:
Without a solid foundation, you will have trouble creating anything of value.

Shot - Liberty
Makkelijke pot voor shot, gratis 3 punten want liberty vertrekt met de staart tussen de benen.

Uden - Bommelerwaard
Met heel mijn goudgele hart hoop ik dat Uden dan eindelijk de tap heeft aangesloten. Want die lauwe blikken HJ gaan het niet doen voor een bier estafette.
De bommelboys hebben hun perspectief minder op hockey gezet en meer op de derde helft. Dat doen ze goed en winnen van de ouwe mannen uit Uden.

Neutraal | 01/10

Berlicum - Wijchen 3-2
Berlicum speelt de laatste website op het zandveld voordat het waterveld eindelijk klaar is. En stelt het publiek niet teleur door vanaf kopcirkel de strijd te winnen met 3 strafcorners.

Culemborg - Boxmeer 0-0
Ik heb medelijden met de scheidsrechters van deze degradatie kraker

Don Quishoot - Heeze 7-0
RIP Heeze

Oirschot - HOCO 5-1
HOCO maakt uit nooit een kans, ivm scheidsrechters thuis

Shot - Liberty 2-2
Hoogmoed komt voor de val

Uden - Bommelerwaard 0-2
Uden kan het kampioenschap nu al vergeten

Flixie | 30/09

Uden - Bommelerwaard
Tenslotte nog een Brabantse Derby. Uden serieuze promotie kandidaat dit seizoen. De mannen spelen mooi positiespel, jammer dat ze alsnog zo onsportief en fysiek de strijd in gaan. Nergens voor nodig want daar hoeven ze het helemaal niet van te hebben. Gelukkig bewaard Erik de rust in het veld en maant hij zijn medespelers zo nu en dan tot rust. Bommel doet het verassend goed dit seizoen. Een jonge ploeg, dat kan je wel merken aan hun gedrag. De boys vinden het nog stoer om spullen te stelen van de tegenstander, dus wees gewaarschuwd Uden. Punten stelen lukt ze dan deze keer niet, wel geven ze 100 procent om er iets van te maken. Uden is simpelweg te sterk en gevaarlijk spelen kennen ze daar niet. Af en toe lijkt het wel honkbal in de cirkel maar daar heeft Ruben van de Meer, de plaatselijke scheidsies, geen oog voor. 4-2

Flixie | 30/09

Shot - Liberty
Nog een brabantse Derby, het kleine dorpje Dongen tegen de grote broer uit Tilburg. Tja, wat zal ik hier van zeggen. Shot is natuurlijk al lang en breed kampioen. Liberty lijkt dit jaar genoegen te moeten nemen met een plekje in het rechter rijtje. Bij Liberty spelen ze nog steeds op een zandveld, terwijl elke club wel een waterveld heeft. Afgelopen dinsdag hebben ze daarentegen wel op een waterveld kunnen oefenen door de heftige regenbuien. Liberty heeft er vertrouwen in dat ze niet zomaar met dubbele cijfers het veld zullen aflopen. Shot daarentegen geloofd het allemaal wel. Op zaterdag worden er gewoon lekkere pilsmannekes gedronken en radje gedraaid in Brand Punt en vervolgens wordt er nog wat slagroom Besteld in de Nacht. Sommige doen nog een kleine graansmothie in de Live en de helft staat brak op het veld. Micko Micko heeft een verleden bij de Tilburgse club en is gebrand om een punt te stelen. Stiekem wordt flixie, oud speler Liberty en Shot, gevraagd om bij dongen te floreren op het middenveld. Shot vind het allemaal wel Best maar onderschat het broertje uit Dongen. Het wordt, tegen alle verwachtingen in, een spannende pot. Tot de laatste minuut staat het 3-2. Micko Micko breekt door in de laatste minuut en kan vrij op goal schieten. De nummer van 7 van Shot laat dit niet gebeuren en schopt Micko onderuit. Strafbal. De nummer 5 eist de bal wederom op. Heel Liberty wordt woest omdat hij vorige keer de strafbal heeft gemist. De nummer 5 heeft is vastberaden en gaat bij de stip staan. Hij neemt een flinke aanloop en schiet hoog over, recht het woonwagenkamp in. Shot komt met de schrik vrij. 3-2

Flixie | 30/09

Oirschot - HOCO
Mooie Brabantse derby. De mannen van Oirschot laten aardig hockey zien, de coach heeft een duidelijk tactisch plan en daar houdt iedereen zich ook aan. De nieuwe dribbelaar, tevens aanvoerder is een echte aanwinst voor de ploeg. Enige jammere is dat ie helemaal doorgesnatst op het veld staat, maarja die kleinigheidjes blijf je hoUden in Brabant. HOCO de ploeg uit Oisterwijk is nou niet bepaald gezellig te noemen. Polo petjes volk waarbij je zonder rolex niet in de selectie wordt opgenomen. Op de club is al helemaal niks te beleven, alleen leuk dat er af en toe een tapje buiten staat. Wel dan weer geinig dat het merendeel van HOCO ook doorgesnatst op het veld staat. Oirschot pas op dat jullie aanvoerder niet een overstap gaat maken! Oirschot is natuurlijk de betere ploeg en dat laten ze ook zien, HOCO probeert het nog wel in de 1e helft maar daarna zijn ze er ook goed klaar mee. Twee spelers besluiten dan ook een paar blunts te gaan klappen op de parkeerplaats. 5-1

Flixie | 30/09

Culemborg - Boxmeer
Een belangrijke pot voor beide ploegen, die hoogst waarschijnlijk zullen vechten voor handhaving in deze gezellige 3e klasse. Culemborg heeft de plaats van Wolluk in mogen nemen. Allemaal wel spannend hoor die 3e klasse, en dan ook nog al die pittige voorspelling op het forum. Boxmeer kan ik kort over zijn, gewoon een trieste ploeg die thuishoort in de 4e klasse van de zaterdag voetbalcompetitie. Culemborg weet dat het deze pot moet winnen en zet daarom ook alles op alles om de punten thuis te hoUden. Dames 1 wordt benaderd om hun plicht te verrichten. De dames worden uitgenodigd op vrijdagavond voor een datediner bij partycentrum de lantaarn, de vaste stapplek van het jeugdige volk uit Culemborg. De vrijgezelle dames worden gekoppeld aan de jonkies waarvan de kleine heer niet verder is gekomen dan hun rechterhand. Het betere handarbeid wordt verricht bij de nummer 2 en 8. Dit is zondag terug te zien op het veld, de mannen krijgen een basisplaats en spelen de website van hun leven. Nummer 2 scoort er één, nota bene vanuit een assist van nummer 8. Na afloop halen ze beide nog een nat nageltje en de derde helft is lit. 4-1

Flixie | 30/09

Berlicum - Wijchen
Berlicum mag voor het eerst thuis spelen. Maar de vraag is of dit wel gunstig is? Uit hebben ze boven verwachting veel punten weten weg te snoepen van directe concurrenten, naar verwachting. Wijchen heeft weer geloof dat ze een kans hebben om te promoveren. Vorig jaar thuis op hele trieste wijze veel punten weten te pakken met hulp van de mannen die zichzelf scheidsie durven noemen. Enfin Wijchen speelt uit, dus er kan van alles gebeuren deze website. Berlicum is hockeyend misschien niet de sterkste, maar bezit wel twee handige jongens met een sleeve op de armpjes. Met twee kleine puntjes pepperilla voor de website, spreken zij soms met hun voeten i.p.v. met hun sticks. Scheidsies hebben natuurlijk niks door en Wijchen begint zich te frustreren. Koekje van eigen deeg zullen we maar zeggen. Het sleepkanon van Wijchen knalt er wel nog twee in waardoor de website onbeslist eindigt. 2-2

Bierhapper | 29/09

BerlicumWijchen 2 - 5
Mannen, allereerst van harte gefeliciteerd met het feit dat jullie voor het eerst dit seizoen thuis spelen. Drie keer achter elkaar uit spelen moet wennen voor jullie zijn geweest, net zoals de 7 punten die er zijn verzameld. Winnen op een waterveld zal naar alle waarschijnlijkheid voelen als Heeze die zich handhaaft, onbereikbaar. De Wijchense formatie stelt in tegenstelling tot de website tegen Shot dit keer wél 11 i.p.v. 13 man op en eindigt eigenhandig de ‘Welkom Thuis’ party van de Cummers. Berlicum zal zoals vanouds weer naar onder moeten kijken, waar Wijchen aansluit bij de top.

CulemborgBoxmeer 5-1
Zoals Johan Cruijff ooit legendarisch sprak: “Wat is Boxmeer toch ongelofelijk slecht.” De woorden van Johan worden door de aanvoerder van Boxmeer iedere websitebespreking herhaalt, waarna hij ze de wei instuurt. Net nadat de formatie uit BRD het veld betreed om zich warm te gaan lopen, staan de hockeyers uit Culemborg in ‘Haka-formatie’ klaar om hun clublied ten gehore te brengen. ‘CMHC, CMHC, rood en wit uw kleurmelee; CMHC, CMHC, kameraadschap en fair play.’ De bezoekers schrikken hier zo van dat de spits spontaan zijn vijfde mueslireep opeet. Van fairplay is er tijdens deze website helaas niet veel sprake, aangezien de punten natúúrlijk wel in de Betuwe moeten blijven. Strijdend om de ‘Kersenbokaal’ gaan de West-Duitsers roemloos ten onder.

Don Quishoot – Heeze 8-0
Mij is ter ore gekomen dat het Bestuur van Heeze heeft besloten om het voltallige team van Heeze te onderwerpen aan een NIPT test. Tot de uitslagen daarvan bekend zijn neemt Marcel Balkestein de honneurs waar. Ondanks dat Marcel in zijn eentje meer tegenstand aan de Studs biedt dan de houthakkers uit het eerste team, weten de techneuten de winst over de streep te trekken. Een hele prestatie tegen een team barst van de onkunde. DQ vertrekt nadat ze aan elke vrouw de Markovketen hebben uitgelegd op de fiets naar huis om, wederom zonder enkel vrouwelijk schoon, het bed in te duiken.

Oirschot – HOCO 1-0
Het stokstaartje (Suricata suricatta) is een klein roofdier dat tot de mangoesten behoort. Hij wordt ook wel aardmannetje genoemd en bewoont alle delen van de Kalahari in zuidelijk Afrika (Angola, Botswana, Namibië en Zuid-Afrika). Het stokstaartje eet voornamelijk insecten, spinnen, schorpioenen en slakken. Van alle mangoesten zijn de stokstaartjes de meest sociale. Het stokstaartje wordt niet bedreigd en kan in huizen worden aangetroffen.
Oirschot wint nipt van de, dank Billy De Clown, minder welvarende Vespaboys.

Shot – Liberty 7-1
Waar Shot sinds vrijdagavond niet meer is gestopt met het nuttigen van pretcilinders, hebben de woestijnratten een trainingskamp belegd met als thema: ‘Hoe voorkomen we plassen van tranen op het veld?’. Afgelopen dinsdag heeft de ploeg al goed kunnen oefenen, daar het veredelde zandveld in Dongen ondergelopen was. Gelukkig heeft de overstaanbare coach van Liberty gespeecht op het trainingskamp: ‘De bal is rond!’. Dit geeft de libertijnen genoeg zelfvertrouwen om überhaupt zondag het veld in Tilburg op te stappen. Ondanks de onkunde van de Dongenaren weet de spits er nog wel ééntje in te prikken, waarna hij een adtje leggard moet doen. Het mag echter niet baten, want Shot wint overtuigend.

Uden – Bommelerwaard 2-0
Deze website zal moeten voelen als de Europa League finale 2016/2017, waar Ajax met 2-0 verloor van Manchester United. Het zeer matige team van Bommelerwaard, te vergelijken met de zeer matige club uit Amsterdam, waant zich door 6 toevallige punten in de zevende hemel. Dit móet destijds ook de gedachte zijn geweest van Peter Bosz in Stockholm: ‘Wij kunnen voetballen.’ Echter, krijgen de Bommels, net als Ajax in de finale, stevig de deksel op hun neus, daar Uden ze geen kans laat. Met een Pogba en Mkhitaryan in de gelederen weten de Udenaren gemakkelijk te winnen. Na afloop scandeert de aanvoerder van het gebroken Bommel nog wel eventjes ‘WZBWZDB’ over het veld.

Gele Trui | 28/09

Tot zijn grote blijdschap zag de Gele Trui maandagochtend dat 5 van de 6 websiteen van afgelopen weekend goed waren voorspeld. De scholieren uit Heeze laten winnen was natuurlijk een grote fout en zal dit seizoen dan ook niet meer gemaakt worden. Excuses.

Berlicum-Wijchen
2-3

Door wat belemmeringen rondom de wegen van Wijchen afgelopen weekend heb ik helaas het strafcornerkanon niet kunnen aanschouwen. Toch vertellen meerdere bronnen dat de uitspraken niet volledig onterecht zijn. Dit zal doorslaggevend zijn waardoor Wijchen na dit weekend weer op gelijke hoogte komt met Berlicum. De website blijft spannend tot de laatste minuut want Berlicum speelt ten slotte toch thuis.

CulemborgBoxmeer
7-1

Culemborg heeft afgelopen weekend laten zien dat het gemakkelijk kan winnen van een stel gehandicapte hockeyers. Geluk voor de mannen uit Culemborg dat dit weekend het niveau van de tegenstander niet veel hoger ligt. De doelpuntjes zullen weer gemakkelijk gemaakt gaan worden en Boxmeer mag zich al vast gaan opwarmen voor de vierde klasse.

Don Quishoot – Heeze
9-0

Don Quishoot kent een geweldige seizoenstart en zal daardoor de touwtjes aankomende zaterdagavond wat laten vieren en meerdere goud gele rakkers naar binnen gieten. Gaat Heeze hierdoor winnen, zeker niet. Heeze zal met man en macht proberen om de dubbele cijfers te voorkomen. Gelukkig voor Heeze hebben de stUdenten uit Eindhoven de eerste helft nodig om de alcohol uit te zweten waardoor de dubbele cijfers net niet gehaald worden.

Oirschot – HOCO
5-1

Na de zeperd van Oirschot vorige week zullen de mannen gebrand zijn op een overwinning. Na de eerste helft staat het al 4-0 en is de lol er van af waardoor HOCO nog een goaltje mag maken die ze tot nu toe elke week cadeau krijgen van hun tegenstander.

Shot – Liberty
8-1

De vraag is niet of Shot gaat winnen. De vraag is wie er meer gaat scoren, Haaland of wordt het toch de spits van Dongen. Haaland heeft laten zien dat het beschikt over een uitstekende corner waarbij Liberty goed is om de bal zo snel mogelijk te verliezen. De mannen hebben van de week al een beetje kunnen wennen een waterveld (met plassen) waardoor ze goed voorbereid naar de grote stad komen. Uiteindelijk zal een balletje doorschieten naar de spits waardoor Haaland genoegen moet nemen met een gelijkspel.
Haaland – Mick de spits 1-1

Uden – Bommelwaard
1-0

De spanning die rond deze pot hangt zal het spel allesbehalve ten goede doen. De pot is niet om aan te zien waarbij uiteindelijk de scheidsrechter doorslaggevend zal zijn voor de uitslag. Alvast sterkte voor de toeschouwers die naar deze ontzettende slechte pot komen kijken. Bommelwaard zal hierdoor de aansluiting met de stUdententeams verliezen en komt terug in de regionen van de competitie waar het hoort.

Little D | 28/09

Berlicum - Wijchen

Cum 3e op de ranglijst, maar op papier toch een slechter team dan menig 4eklasser. na 3x uit gespeeld te hebben en overwachts punten mee terug kunnen nemen zal nu de rust weer terugkomen in het Brabantse dorp met zo een 10.000 inwoners. Voor het thuispubliek zal tegenstander Wiegen er geen gras over laten groeien en de heren in het lelijke paars (niet rood) huilend naar huis sturen.

0-4

Culemborg - Boxmeer
Na een 9-1 overwinning op de allerslechste uit de competitie zal Culie uit zijn op een voortzetting van deze vorm. Wordt dit lastig? Nee. Culie stuurt de veteranen B het veld op, net iets meer hockey-ervaring tegenover de Jongens B1 van Heeze

7-0

Don Quishoot - Heeze
Donky tegen Heeze. op onze lievevrouwestraat zal Heeze verrast worden door de minder lieve vrouwen van de Eindhovense stUdenten. Met grote pupillen in de ogen van de avond ervoor tegen de pupillen van meisjes F3 van Heeze zal alle spanning er van te voren al uit zijn. Uit medelijden laat Donky de 9-jarige spits een keer scoren.

14-1

Oirschot - HOCO
Hoco heeft 0 punten, met een reden. Appeltje eitje voor de ploeg uit Oirschot. 3e helft overduidelijk voor HOCO die na het welbekende Slakkenspel allemaal spontaan weer nuchter zijn om naar huis te rijden.

3-1


Shot - Liberty
Liberteeeeeeeee roept de aanvoerder van Liberty na 70 minuten lang vast te hebben gezeten onder de druk van de Tilburgse Studs. De absolute favoriet scoort er 11, echter 0 door de corner.......

11-0

Uden - Bommelerwaard
Een welbekende 6-punten website. Beide ploegen gaan niet promoveren en niet degraderen dus eigenlijk spelen ze nu al nergens meer om. Terug te zien in de score.

1-1

Heezeginger | 28/09

Meest prangende vraag van dit weekend: Gaat Heeze EINDELIJK zijn eerste gele kaart(en) ontvangen nu ze voor het eerst uit spelen... @Donkie, wij kijken reikhalzend uit naar jullie update a.s. zondag.

040 student | 27/09

Iets ging er mis, dus dan proberen we het nog maar!

Berlicum die boven Wijchen staat? Ik snap werkelijk waar niks meer van deze belachelijke competitie.... Aangezien Berlicum weet dat de heren op een normaal veld frontaal op zijn kloten krijgt, heeft het Bestuur ervoor gekozen om het al zo rampzalige veld 1 te veranderden in een beach volleybal veld. Dit niet te bespelen veld + armoedige scheidsrechtertjes maken het de mannen van Wijchen knap lastig, echter is Berlicum simpelweg te slecht. Deze mannen zullen daarbij ook niet veel hoger eindigen dan de 9/10de plek. 2-4

Oirschot- Hoco: Hoco die meedoet onderin, het werd tijd. De Vespa boys kunnen niet eens winnen met de hulp van de scheidsies, triest als je het aan mij vraagt…. Oirschot ook niet meer wat het was, al helemaal toen ze een internationale coach wisten te strikken die meer schreeuwt dan matje Wilders tijdens een debat.
1-0

Uden- Bommel: Wat een van de leukste websiteen moet zijn van dit weekend zal flink tegenvallen. Bommel redelijk wat jongens verloren, waaronder de aanvoerder. Zondag kunnen vernemen dat hij zijn stick heeft opgehangen en maar is gaan fluiten, oftewel goed nieuws voor alle andere ploegen! Bommel een jong team en zal het in de 4de kwart naar zich toe trekken! 2-3

DQ- Heeze: Zal het de 10 aantikken?

Shot- Liberty: shot lachend kampioen. Liberty valt meer dan tegen. Waar ze dachten mee te kunnen doen om het kampioenschap, zullen ze nu moeten vechten in de middenmoot! Vernomen is dat zelfs de coach zijn koffers heeft moeten pakken, want dit lachwekkende team heeft natuurlijk de potentie om in de hoofdklasse te spelen! Schaam je! 9-1

Culemborg- Boxminder: Waar Boxmeer vorig jaar nog leuk mee kon doen om plaats 8, is degraderen geen andere optie! team van Boxminder een stuk slechter, helemaal doordat de snuivende aanvoerder zijn stick heeft moeten ophangen aangezien hij vast zit voor de export van verboden middelen! Cullie zal dit dan ook winnen. 3-1

HenkPenk | 27/09

Ouwe reuzen van de meest matige competitie van hockeyend Nederland, het is weer tijd voor een potje voorspellen.
Alvorens: Sterkte Heeze

Berlicum - Wijchen
Berlicum is nog ongeslagen, echter denk ik dat daar deze week verandering in gaat komen. Wijchen met het zogeheten strafcornerkanon gaat toch wel de puntjes mee naar huis nemen. Berlicum komt wel verdomd dichtbij, maar zullen toch bespeeld worden door de Wijchenaren. Wellicht dat Berlicum enorm gaat huilen en ze er een gelijkspel uit krijgen gehuild, maar deze kans acht ik zeer klein
3-6

Culemborg - Boxmeer
Culemborg met de opleving van de eeuw! 1-9 winst, uit bij Heeze, wat een prestatie mannen. Die Zuid Brabanders zijn toch echt moeilijk te kloppen is wel te zien.... Daarom denk ik dat Culemborg de positieve trend doorzet tegen de goudhaantjes van Boxminder. De klasse van dat team is niet te beseffen eigenlijk.
8-1

Don Quishoot - Heeze
Hier valt weinig over te zeggen dan dat Heeze helemaal niets te zeggen gaat hebben tijdens deze website. Succes met de deze super leuke mooie Brabantse derby. Misschien dat nummer 8 van Heeze er nog een in pist, maar verder dan dat zullen zij niet van de 0 af gaan.
6-1

Oirschot- Hoco
Oirsch tegen Oisterw, de derby der derbys. Wat een spannende en enerverende derby belooft te worden tussen deze 2 Brabantse supermachten, eindigt in een saaie eenzijdige website en de clannies van Hoco kunnen weer aan het werk. Hoco speelt uit hoco verliest.
6-0

Shot - Liberty
De sletjes uit Tilburg hebben hun eerste test gehad vorige week, die 4-5 klinkt toch wel als een hele mooie pot en wellicht wel een pot tussen de potentiële kampioenskandidaten. Of moeten we wachten op de website tussen de twee studs? We gaan het meemaken.
Deze pot is niet zo interessant want thuis gaat Shot het niet moeilijk hebben tegen Liberty.
7-1

Uden - Bommelerwaard
Middenmoot-derby!!!! Plek 4 tegen 5 wat een spanning. Het lijkt me een afschuwelijke pot om naar te kijken, maar wens jullie allemaal heel veel plezier! Uiteindelijk denk ik dat het thuisspelende oranje kleurtje toch de winst pakt, maar dat kan wel is spannend worden daar.
4-3

Al met al weer een denderende ronde in deze o zo spannende competitie, al denk ik dat de onderste 4 al vast staan. Wie waar zal eindigen is nog de vraag, maar daar gaan we achter komen.
Toedels.

Ratta | 27/09

Degradanten al bekend!!!!!

CUM-Wijchen

CUM eindelijk een nieuw waterveld wat door een afdroogpartij van Wijchen veranderd in het 3e zandveld van CUM

0-9

Kuilenberg-Boxminder

Kuilenberg staat als nieuwkomer verrassend hoog, Boxminder gaat ook lekker naar de 4e Klasse samen met Deurne hockeyen en zullen daar waarschijnlijk nog ff blijven. Verwacht dus makkelijke overwinning.

4-0

DQ-Heeze

website wat weinig woorden waard is, want Heeze heeft te weinig spelers.

10- -1

Oirschot-HOCO

Oirschot prima ploeg voor de middenmoot, vergelijkbaar met FC Utrecht, de Witte Tovenaars uit Oisterwijk zijn aan het strijden met Heeze en Boxminder wie er het geluk heeft om snuivend de 4e klasse in te komen.

SHOT-Liberty

Veelste goed vs Onverstaanbare coach, zal het magische gebrabbeld van de coach van de club van de vrijheid eindelijk zijn vruchten afwerpen of gaan ze weer keihard te onder en mogen ze ook eingelijk meedoen voor degradatie. Shot met hun Spaanse keeper kan het gebrabbel van de coach door de Spanjaard ontcijferen en horen hem zeggen: Mannen Hockeyen is niet aan ons weggelegd, laten we gaan voor de 9e plek dan kunnen we volgend jaar weer een grote bek hebben over hoe goed we eigenlijk zijn/waren. Shot boeit het niet want die kennen die spaanse keeper toch niet verstaan en janken er zonder naar de keeper te luisteren 8 in.

8-0

Uden-BommelPups

Orange Army mag het opnemen tegen de Bulldogs uit Zaltbommel. Bommel punten verspilt aan DQ of was het terecht verloren..... wie weet?! Uden na een matige start weer op de rit en wil dat doorzetten, maar kunnen ze dat 4 kwarten lang tegen de jonge honden uit Bommel is nog maar de vraag? Bommel die op vechtlust een sterke ploeg blijkt te zijn en laat dat al 3 websiteen achter elkaar zien en zijn van plan de Orange Army daar ook mee te verrassen. Ik zie een spannende pot die gewonnen wordt in de 2e helft.

2-4

Allemaal de groetjes aan jullie zusjes en moeders..... AJETO

HALTER | 27/09

Berlicum - Wijchen
1-3
Berlicum is deze competitie (verrassend?) goed gestart. Ik heb in de wandelgangen vernomen dat ze zonder coach spelen, als ze zelf al niet weten wat ze doen, hoe moet de tegenstander het dan weten? Toch trekt Wijchen hier aan het langste eind waarmee ze zich definitief in de top van de competitie nestelen.

Culemborg - Boxmeer
5-2
Slecht, slechter, slechtst. Het west-Duitse Boxminder is met een negatief doelsaldo van -21 na 3 websiteen bezig met een heuse wereldrecordpoging. Ga zo door! Ik verwacht dat Culemborg ze hier maar mondjesmaat bij weet te helpen doormiddel van een bescheiden overwinning.

Don Quishoot - Heeze
6-0
Don Quishoot is simpelweg vele malen beter. De gele kanaries uit de Parel van Nederland (volgens Wikipedia) zullen derhalve hun eerste uitwebsite met ruime cijfers verliezen. Wat moet je hier verder nou nog over zeggen..

Oirschot - HOCO
3-0
Ook deze website zullen de boykes uit Oisterwijk nog moeten wachten op de eerste punten. Het wordt nog spannend, wie gaan deze competitie degraderen. Heeze, HOCO of Boxmeer? Of neemt de KNHB het besluit toch maar alle 3 de ploegen te laten degraderen? Oirschot haakt aan in de middenmoot.

Shot - Liberty
7-0
Liberty na een eerste overwinning weer terug met beide beentjes op grond. Ook zij zullen het dit seizoen knap lastig gaan krijgen. Grote geluk is dat er nog grote minkukels rondlopen. Shot werkt weer rustig aan verder aan het doelsaldo.

Uden - Bommelerwaard
4-1
De website waarin de Bommel-boys mogen laten zien of ze aan kunnen haken bij de sub-top (disclaimer: dat kunnen ze natuurlijk niet) of dat de afgelopen websiteen gelukstreffers waren. Uden daarentegen gaat met DQS strijden om de felbegeerde tweede plek in de competitie, welke dit seizoen rechtstreeks voor promotie zorgt.

040 student | 27/09

erlicum- Wijchen: Berlicum die boven Wijchen staat? Ik snap werkelijk waar niks meer van deze belachelijke competitie.... Aangezien Berlicum weet dat de heren op een normaal veld frontaal op zijn kloten krijgt, heeft het Bestuur ervoor gekozen om het al zo rampzalige veld 1 te veranderden in een beach volleybal veld. Dit niet te bespelen veld + armoedige scheidsrechtertjes maken het de mannen van Wijchen knap lastig, echter is Berlicum simpelweg te slecht. Deze mannen zullen daarbij ook niet veel hoger eindigen dan de 9/10de plek. 2-4

Paul de Octopus | 27/09

Daar zijn we weer, hopelijk gaan de voorspellingen deze week beter want paultje had er maar 3 van de 6 goed.

Berlicum - Wijchen 0-3
Hier vindt meteen de eerste verrassing plaats van deze week. Ik hoor u denken, overwinning voor Wijchen is dat zo verrassend? Nee, zeker niet maar dat Berlicum thuis speelt des te meer. Goed, de website dan: Berlicum heeft vleugels gekregen na 1 overwinning op een mede promovendus en 2 keer gewonnen van de G-teams van Noord-Brabant; nou mannen, zoals onze Sybrand van Haersma Buma dat zo mooi zei: Chapeau! Wijchen zal na 2 websiteen op rij niet gewonnen te hebben echt aan de bak moeten om weer te winnen. Bij CUM hebben ze de hulp ingeschaald van de welbekende volkszanger John de Bever die terugkeert naar zijn geboortedorp om de eerste thuiswebsite van de nodige muzikale intermezzos te voorzien. Echter hoort John helemaal niet dat de arbiter al gefloten heeft voor de start van de website en zingt de hele website door, Klasse John! Iedereen is helemaal van de leg, behalve lange jan/strafcornerkanon/opa van Wijchen die er een paar in de kruising jaagt.

Culemborg - Boxmeer 4-0
Oef, moet dit? Over zo iets lelijks toch iets van niveau schrijven.... Dit is zon affiche wat je je schoonmoeder en je vrouw cadeau geeft op de zondagmiddag. Zo, gaan jullie maar lekker daar kijken dan kan papa mooi voetbal kijken. Man, man, man wat een afgrijselijke pot is dit zeg. Boxmeer heeft inmiddels Emile Roemer aangesteld als nieuwe hoofdcoach, maar ook ons Emileke kan dat stelletje proletariërs niet aan het hockeyen krijgen.

Don Quishoot - Heeze 13-0
Zondagochtend 04:30 zoekt ook het laatste tech-stUdentje al vomerend zijn weg naar huis vanuit stratum. Opa Erik heeft besloten deze week een oogje dicht te knijpen; Die minions uit dat erbarmelijke dorpje kan ik zelfs nog verslaan. Ondanks de witte gezichtjes bij de studieuze Eindhovenaren lopen ze al snel uit en besloten bij 13-0 te stoppen uit piëteit voor de kinderen uit Heeze.

Oirschot - HOCO 1-1
Collega Billy heeft de feiten goed op orde en toont keurig dat er in beide gemeenten goed verdiend wordt én dus louter rechts gestemd wordt. De grootste partij uit Oirschot heet niet voor niets De gewone man. Niks geen zeven vinkjes en weg met dat woke gedrag en die cancelculture! Niet heel frapant dat beide gemeenten er warmpjes bij zitten en de plaatselijke hockeyclubs beide warm contact hebben met de heer van Eerd. El capitano bij HerOïneCOcaïne is weer terug en pakt het eerste punt voor VOisterwijk!

Shot - Liberty 6-1
Na een weekje jeremiëren over de niet zo aardige meneer met de fluit in Wijchen maken de calimeros uit Tilburg zich klaar voor een burenruzie. De woestijnratten verkeren nog steeds in extase na de eerste driepunter van het seizoen en donderen al snel van de zevende hemel naar beneden. Ach, de Dongenaren vinden al wat mooi om in de grote stad te zijn en laten zich gewillig naar de halal-slachtbank Leiden.

Uden - Bommelerwaard 1-1
Spannendste website deze week, beide ploegen staan op 6 uit 3 en zullen willen winnen om aansluiting met de bovenste plekken te hoUden. Echter komen beide teams tekort voor de promotieplekken en rest er voor hen in deze competitie niks meer dan de nobele rol op zich te nemen van het Feyenoord van het hockey, de pseudo-topclub, het is allemaal net niet. Dus resulteert deze ontmoeting in een billijk gelijkspel.

Goude rakker | 27/09

Maar 1 (redelijk) spannend potje deze week, of gaat er een team stunten?

Berlicum-Wijchen 1-4
Wijchen heeft het moeilijkste programma gehad en Berlicum de makkelijkste dus de stand geeft niet weer hoe makkelijk Wijchen het gaat krijgen.

Culemborg-Boxmeer 3-0
Als Boxmeer thuis al alles met 4 goals gaat verliezen zal dit een seizoen worden om snel te vergeten. Uit gaan ze daarom al helemaal geen punten pakken dit jaar.

DQ-Heeze 7-1
Heeze krijgt 24(!!) goals tegen in 3 THUISwebsiteen, dit gaat een heel pijnlijk seizoen worden voor de degradant en moeten zelfs vrezen voor de 4e klasse..

Oirschot-HOCO 4-0
Oirschot is uitgegleden op het veld in Dongen, na een goede start gaan de ogen toch weer op de middenmoot. HOCO is een ideale tegenstander op zich te revancheren op eigen veld.

SHOT-Liberty 9-1
Liberty wint knap van Oirschot (met 13 of 11?) uit tegen de aankomende kampioen is toch een ander verhaal en ze worden compleet afgedroogd door de stUdenten.

Uden-Bommelerwaard 3-2
Bommel goed begonnen aan de competitie en hebben het zelfs DQ lastig gemaakt. Uden wil mee doen om promotie en wint nipt van de mannen uit Zaltbommel.

Papito | 27/09

Berlicum - Wijchen
Cum duidelijk gewonnen tegen west-duitsland. Wijchen met behulp van de arbitrage net verloren van Shot. Berlicum nog ongeslagen in de competitie tegen concurrenten. Na 3 speelrondes eindelijk voor eigen publiek spelen, gelijk een promotie kandidaat op bezoek, oftewel gelijk een teleurstelling. Wijchen weer eens na 2 weken weer eens de drie punten bij kunnen schrijven
2-5

Culemborg - Boxminder
Cul uitgehaald tegen het o zo trieste JA1 van Heeze. Boxmeer zo waar nog treuriger. Cul kan dus de tweede 3 punten bijtekenen en wordt het een grimmige middag in het land van Gelre. Boxminder gaat hun streek genoot Deurne van vorig seizoen achterna en is nu al gedegradeerd.
4-1

Don Quishoot - Heeze
Na drie zielige zaterdagavonden op een rij niet gezopen, mochten de studs nu eindelijk wel naar stratumseind van hun opa-coach.
Heeze ja1 is er na de blamage van vorige week ook helemaal klaar mee dus moet JB1 aantreden deze week. Dronken en strompelend weten de nummer 9 en 10 van Donkey er toch nog een dubbele hattrick uit te halen. Volgende week maar de JC1 oproepen Heeze?
13-0

Oirschot - HOCO
Oirschot dramatisch verloren afgelopen zondag tegen Liberty. Hoco ook weer met lege handen tegen de oranjehempen uit Uden. Oirschot thuis is lastig en helemaal als HOCO het uitteam is. Hoco nu al een degradatiekandidaat.
5-0

Shot - Liberty
Liberty eindelijk van de nul af met behulp van het scheidsrechtersduo. De spaanse keeper heeft er 4 om de oren gekregen en is met zijn spaanse temperament er met rood afgegaan vorige week na de 4e tegengoal. Nu dus een keeper uit de heren 6, maar dat geeft niet want Shot weet zonder spaanse invloeden alsnog de 3 punten in Tilburg te hoUden,
7-3

Uden - Bommelerwaard
Uden de weg omhoog ingeslagen. Bommel vorige week hun eerste website van het verloren van Donkey maar willen nu weer punten pakken en dat op de blauwe oase van Uden. Uden niet helemaal op volle oorlogsterkte na 2 rode kaarten te hebben moeten incasseren in Oisterwijk. Daar maken de mannen van Bommel maar al te graag gebruik van. De nummer 5 van bommel weet weer een paar corners tegen de touwen te werken.
1-2

Kaaskroket | 26/09

Berlicum - Wijchen 6-7
Wijchen wint nipt in een tiebreak nadat ze eerst hebben geconstateerd dat veld 1 bij Berlicum verdwenen is. Waardoor ze 70 minuten lang hebben moeten zandhappen. Potverdrie!

Culemborg - Boxmeer 5-0
Is het mogelijk dat Boxmeer nu al om vrijwillige degradatie vraagt? Wat zijn deze gasten slecht!

Don Quishoot - Heeze 4-0
14-0 als de stUdenten niet dronken zijn

Oirschot - HOCO 8-4
De zondag was de mooiste dag van de week
En je wist als je naar je vriendjes keek
Hier gaan ze heel wat beleven
En de trainer riep, Samen is niet alleen
Maar eenmaal op het veld vergat je dat meteen

Shot - Liberty 10-1
Kan er geen verzoek aan de KNHB worden gedaan dat deze gasten voortaan maar met 9 mogen spelen en zonder keeper? Gun de andere teams ook wat punten svp.

Uden - Bommelerwaard 0-0
De scheidsrechters zijn hun bril vergeten, waardoor ze heel de website niks zijn en geen een goal goedkeuren. Vandaar de bril stand.

Billy de Clown | 26/09

Berlicum - Wijchen (0-7)
Berlicum denkt dat ze kunnen hockeyen na een nog ongeslagen status. Echter hebben ze alleen nog maar tegen teams gespeeld die niet weten hoe ze een stick vast moeten hoUden. De mannen uit Wijchen weten dit wel en zullen uit solidariteit het 4e kwart geblinddoekt spelen.

Culemborg - Boxmeer (0-0)
Tja of dit een hockeywebsite genoemd mag worden zijn ze bij de KNHB nog niet over uit. De spelers komen er na 3 kwarten achter dat ze al die tijd zonder bal spelen en maar wat rond rennen. Dit heeft er wel voor gezorgd dat de schade beperkt blijft op en rondom het veld.

Don Quishoot - Heeze (9-0)
De ongewassen stUdentjes zijn goed begonnen aan de competitie en kunnen ook nog aardig hockeyen. Heeze kan precies niks en zal ook deze zondag weer…

Berlicum - Wijchen (0-7)
Berlicum denkt dat ze kunnen hockeyen na een nog ongeslagen status. Echter hebben ze alleen nog maar tegen teams gespeeld die niet weten hoe ze een stick vast moeten hoUden. De mannen uit Wijchen weten dit wel en zullen uit solidariteit het 4e kwart geblinddoekt spelen.

Culemborg - Boxmeer (0-0)
Tja of dit een hockeywebsite genoemd mag worden zijn ze bij de KNHB nog niet over uit. De spelers komen er na 3 kwarten achter dat ze al die tijd zonder bal spelen en maar wat rond rennen. Dit heeft er wel voor gezorgd dat de schade beperkt blijft op en rondom het veld.

Don Quishoot - Heeze (9-0)
De ongewassen stUdentjes zijn goed begonnen aan de competitie en kunnen ook nog aardig hockeyen. Heeze kan precies niks en zal ook deze zondag weer deel mogen nemen aan een hockeyclinic. Aan het einde een snoepzakje mee en dan vinden de mannen van Heeze het weer een geslaagde zondag!

Oirschot - HOCO (2-1)
Oirschot-Oisterwijk oioioi wat een vermogen. Oisterwijk is alleen niet welvarend genoeg om de uitspelende teams op een late lunch te trakteren. Zou je in Oirschot wel getrakteerd worden op een lunch?!

Doorsnee vermogen per huishoUden:

-Oirschot: 217,5 duizend euro
-Oisterwijk: 138,2 duizend euro

(CBS, 2019)

Oirschot wint op basis van de economische verschillen en voed de jongens uit Oisterwijk op en trakteert op zoete broodjes na de website. Oisterwijk besluit iets terug te geven en trakteert op een cursus hondenballonen vouwen van Billy de Clown. Want een cursus hockey zit er deze website niet in.

Shot - Liberty (7-0)
Shot is geen vreemde naam voor de mannen uit dongen dit is namelijk de naam van hun plaatselijke badminton vereniging. De mannen uit dongen hebben dan ook hun badminton rackets meegenomen naar Tilburg. Nadat Shot al 3 weken oprij heeft laten zien dat ze kunnen hockeyen besluiten ze mee te gaan in de vergissing van de mannen van Liberty. Shot laat zien dat ze ook deze sport onder de knie hebben. Ondanks de vergissing zal het niet spannend worden en blijven de punten voor de mannen van Shot. Wilco besluit aankomend seizoen te gaan badmintonnen want daar blijkt hij meer plezier aan te beleven dan fungeren als schietschijf.

Uden - Bommelerwaard (3-0)
Bi-ba-Bommel mag naar Uden. In Bommelerwaard weten ze alles van watersnood af. Het middenveld zal gedurende de website aan het zwemmen zijn op het blauwe veld in Uden omdat ze het verwarren met water. De cirkel van Bommelerwaard zal overstromen met oranje mannetjes en Bommelerwaard krijgt het idee dat ze tegen de stroming in moeten spelen.

Luistervinkje | 26/09

Berlicum - Wijchen
De eerste echte test voor Berlicum. Na een klein statement tegen de zwakke broeders van Boxminder, beginnen de mannen van Berlicum vol vertrouwen aan hun eerste thuiswebsite. Het gerucht gaat rond dat het een erg stroef en stuiterend veldje is. Daar kunnen de mannen van Wijchen wel mee overweg. Het BOEM BOEM strafcorner kanon van Wijchen maakt wederom een hattrick en hoogstpersoonlijk een einde aan de ongeslagen status van Berlicum.
1-4

Culemborg - Boxmeer
Boxmeer is eindelijk van de hatelijke 0 af. Gefeliciteerd mannen! De weg naar boven is ingezet en dan is er natuurlijk geen beter moment om tegen Culemborg te spelen. De luistervink is ter oren gekomen dat de Culemborgers gratis vertrouwen en vrouwen hebben getankt op Heeze afgelopen zondag. Gretig gaan ze op zoek naar de 3 punten tegen het zwakke Boxminder en met succes. Al is het publiek de grote verliezer. Treurige weersomstandigheden en verschrikkelijk slecht hockey met een pasgemetzelfde muur voor het doel van Boxminder. Zelfs metselen gaat de Boxminder niet goed af en ze verliezen wederom ruim.
4-0

Don Quishoot - Heeze
De enige website dit weekend waarbij de punten op voorhand al zijn verdeeld. Goed gedaan Donkie. Kleine tip houd je zeker niet in hoUden op de zaterdag avond. Kotsend, strak en/of slapend win je ook van Heeze.
21-0

Oirschot - Hoco
Na de blamage van Oirschot vorige week, zijn de mannen op zoek naar eerherstel. Na 2 straftrainingen maken de mannen van Oirschot een uitgebluste indruk. Zij het dat de scheidsrechters op voorhand het geheime wapen van Hoco heeft afgenomen en de hernieuwde energie van HOCO nergens te bekennen is. HOCO jullie tijd komt nog wel. Met 12 punten blijf je dit jaar gewoon in de 3e klasse.
5-1

Shot - Liberty
In de wandelgangen heeft de luistervink vernomen dat de coach van Liberty ontslagen wordt. Punten pakken is namelijk niks voor Liberty. Deze week gaan ze gewoon verder met waar ze voor afgelopen zondag mee bezig waren, afgaan. De mannen van Shot zijn na 6 dagen janken om de slechte scheidsrechters net op tijd hersteld en gaan een gemakkelijk potje tegemoet. De spits van Liberty prikt wel nog zijn doelpuntje mee, net als Haaland van Shot.
6-1

Uden - Bommelerwaard
Promotie kandidaat Uden zet de winstreeks voort. Bommelerwaard heeft de weg naar beneden hervonden en komen langzaam maar zeker meer in de contreien waar ze thuishoren. Kwaliteitsverschil en thuisvoordeel doen geen twijfel oplaaien wie er als winnaar uit de strijd komt. De BoemBoemBommerlerse spits legt de knuppel wel nog tweemaal in de nek, maar spannend wordt het niet.
5-2

Bloed irritant ventje | 26/09

Berlicum-Wijchen 3-3
Spannende pot resulteert in een verdiend gelijkspel, het spel gaat over en weer en eindigt onbeslist, waardoor de promovendus ongeslagen blijft en Wijchen in de middenmoot blijft.

Cul-Box 4-2
Cul haalde afgelopen weekend uit op bezoek bij Heeze. Ze trekken deze lijn door tegen Box, voor Culemborg let wel even op nummer 11 en nummer 9 zijn beide heethoofdjes dus laat je niet kennen.

Don-Heeze 7-0
De stUdenten uit de lichtstad halen uit tegen DE kandidaat voor degradatie.

Oirschot-Hoco 1-0
Oirschot pakt thuis de overwinning ze vergeten alleen te scoren waardoor het maar matig is.

Shot-Liberty 8-1
De vraag is of de dubbele cijfers weer gehaald worden dat gebeurd net niet. De overwinning is wel weer stevig te noemen.

Uden-Bommelerwaard 2-2
Beide ploegen redelijk begonnen aan het seizoen en de strijd blijft onbeslist hier