Uitslagen (+ verslag) 15 september

Geplaats door: Sênor ( )

  • 3D
  • 15/09
  • 2742

Al uitslagen binnen? Post ze hier.

Het programma nog een keer:
Liberty - Kromhouters
Oirschot - Rosmalen
Rapid - Bommelerwaard
Berlicum - Drunen
Best - SHOT
Gilze-Rijen - Dommel
Reageren

Haary | 29/09

Coach van Rapid is helemaal niet ontslagen.
Er is een andere coach dan vorig seizoen.

Karel A | 25/09

www .hockey.nl/32326/knhb-buigt-zich-over-gestaakt-duel-van-rapid

Dicht bij.. | 23/09

Bommel - Best : 4-5

Leuke pot, kwamen 2x achter voor sprong 3-2 toen X individuele fout. 3-5 door geknokt 4-5, zat er helaas niet in.

Karel A | 22/09

Maar is het waar?

@joepie | 22/09

Dat is een schuldbekentenis.

whahaha | 21/09

Geweldig forum dit!! Ga zo door gasten!! Daar zijn jullie beter in dan hockeyen!

Joepie | 21/09

Coach Rapid is ontslagen

Zzzzz | 20/09

Heren,

Ik heb zeer lange tijd in heren 1 van Rapid gespeeld en het maakt niet uit waar je speelt, uit of thuis, de leiding is in veel gevallen dramatisch. Ik heb deze website in zijn geheel gezien en ik moet concluderen dat:

- Rapid veel beter was en meer kansen kreeg en verdiend met 4-2 voor stond
- er fysiek niets is gebeurd ( Bommel was fysiek veel groter en steviger). Ik heb geen harde duels gezien.
- ik enkel heb gehoord: "pak je man!!" Dwz pure mandekking..

Ik vind dit redelijk overtrokken en snap alle commotie amper. Dit lijkt op een noodgreep van Bommel. De scheidsrechters waren overigens niet vrouwelijk en de coach is sinds dit seizoen nieuw bij Rapid. De beschuldigingen die gedaan zijn hieronder kloppen dus niet.

Nr 8 | 20/09

Technisch gezien zijn -3PIM drie extra punten voor ieder team...

013 | 20/09

dus beide -3 PIM en dan ook nog eens de website opnieuw spelen want de bond wil (volgens mij) altijd gelijk aantal websiteen in de stand terugvinden...

Hoi | 20/09

Ik heb zelf jaren in het eerste van Rapid gespeeld en hierbij nooit problemen met Tegenstanders oid. Moet ik hierbij wel zeggen dat er in de tijd Bondsscheidsrechters waren. Ik weet niet sinds wanneer de omslag is geweest bij die mannen. Maar ik denk niet dat je zomaar van het veld af stap inderdaad.

Subjectief | 20/09

Beide drie punten in mindering!

Objectief | 20/09

Een verhaal heeft altijd 2 kanten, maar om eerlijk te zijn komt het verhaal van bommelerwaard erg plausibel om mij over gezien de ervaringen die ik heb opgedaan in Gorinchem. Het websiteverslag van Gorinchem is wel erg schijheilig als ze aangeven zich nergens bewust van te zijn!

Heerlijk | 19/09

Heerlijk dit soort verslagen, prachtig om te lezen

@veldverslagRap | 19/09

Reflectie op jou verhaal van de website,

in de 7e minuut kregen wij een strafcorner tegen omdat de speler van Bommelerwaard "expres" zijn voet zou hebben uitgestoken om de bal tegen te hoUden. ( Beetje zinloos want er stond nog genoeg rug dekking maar oke, de backhand was inderdaad van mooie schoonheid )

Strafcorner Bommel goed gedaan, mooie droge klap in de linker onder hoek om het spel gelijk te trekken, beide teams waren wel tegen elkaar opgewassen, beide kante aanvallen en verdedigen. in de 1e helft wou de aanvoerder van Bommel bij de scheids melden dat er geluiden kwamen van de Rapid kant, zo wel ducout als achter het hek vandaan. echter werden deze geluiden van de aanvoerder weggedaan als in de rust kan je komen.

Zo gezegd zo gedaan, maar ook de coach wou een gesprek aan gaan, en dit moest ook in de rust gebeuren. Als wat de coach & scheidsrechter gemeld hadden in de rust, is dit niet terug tezien in de manier van fluiten in de 2e helft.

het 2de doelpunt wat gezegd word als een "backhand" had meer weg van een honkbal slag, maar dan wel de stick nog boven de schouders, verdedigers konden de stick ontwijken ten kosten van een doelpunt.

daarna werd Bommelerwaard uit het spel gehaald, overtredingen die op Bommel gemaakt werden, kregen geen sancties, geen vrije slag of straf corner. Daar waar je, je stick hoort kraken krijg je niets mee, en waar je een speler een klein duwtje geeft krijg je een straf corner tegen.

awell we dwalen af, het 3e doelpunt, tjaa, "mooie solo" bal word mis geslagen en stick raakt de keeper.. reden om af te fluiten, nee toch niet. dan gaan we toch lekker door, 2 spelers van Rapid, geven een prachtig voorbeeld van wat stick afhoUden is, terwijl nummer 3 hem er in tikt. Natuurlijk gaat de aanvoerder verhaal halen, maar die word gewoon weg gestuurd, met een reden waar niemand iets van snapt.

het 4e doelpunt was wel weer goed gemaakt, mooi de achterlijn gehaald voor gegeven, slecht verdedigd maar goed uitgespeeld.

Het doelpunt van Bommel was uit een spel hervatting, overtreding op de 23 van de held van Bommel, en snel er uit gekomen en goed binnen geschoten door Patryk, de poolse international.

Tevens hadden wij in de 2e helft ook nog 2 groene kaarten er bij gehaald, omdat we alleen maar zeiden dat het fluiten staker kon, en dat er intimidatie / spel bederf was. ( dit werd ook al in de 1e helft door de aanvoerder gemeld, en in de rust nogmaals + coach)

10 minuten voor het einde vroeg de coach van Bommel aan zijn collega of hij normaal zou kunnen doen tegen zijn spelers inplaats van ze juist stimuleren om de spelers van Bommel te raken.

Hier op kwam een dus danige heftige reactie dat de coach er genoeg van had, en de spelers er afhaalden.

Het leuke is, dat vorig seizoen precies het zelfde aan de hand was, alleen toen zei de coach tegen Bommel H1 ga nu maar door, want het team wou er toen ook al mee stoppen. ( in de 1e helft al)

terug komend naar deze website, de scheidsrechter gaf Bommel H1 1 minuut om te overleggen, echter na 20 seconde floot hij al af omdat de aanvoerder nog niet het besluit had door gegeven.

Hopelijk jullie hier meer informatie verschaft te hebben

Johan | 19/09

De interpretaties van Obama en Assad over de gifaanvallen in Syrie liggen dichter bij elkaar...

VerslagRapid | 19/09

Zondag 15 september stond het team van Bommelwaard op het Gorcumse programma. Werd er vorig seizoen 2 keer gewonnen door Rapid. Dit seizoen kon het wel eens anders gaan lopen. De Argentijnse speler uit Zaltbommel was geruild voor een Poolse international. Wat voor een versterking zou dat gegeven hebben bij Bommelwaard.

Rapid begon overtuigend en speelde rustig en beheerst de bal rondom. In de 7de minuut was het Gert-Jan van den Assem die met zijn, inmiddels vermaarde backhand, de stand op 1-0 zette. Diverse strafcorners volgden maar bij beide teams liepen deze helemaal niet. De Gorcumse mannen missen Jasper Boekhout die vorig seizoen de ballen doodstil kon neerleggen. Het team is dan ook naarstig op zoek naar een opvolger. In de 25ste minuut was het de aanvoerder van Bommelerwaard die bij een strafcorner 2 mooie bewegingen maakte en de Gorcumse verdediging volslagen voor joker zette. Stand 1-1.

Daarmee gingen de teams ook de tweede helft in. De boodschap van coach Michel Wijnbelt was duidelijk. Blijf je eigen spelletje spelen en zorg voor overtuigende acties in de vijandelijke cirkel. Het was dan ook Kevin Boekhout die een mooie voorzet gaf op Van Den Assem die de bal droog achter de keeper volleerde. Enkele minuten later was het Jan Imkamp die een verschrikkelijk mooi doelpunt maakte met de backhand. Rapid speelde zeer overtuigend en Bommelerwaard liet zich enorm intimideren wat ten koste van het niveau ging. In de 57ste minuut volgde een briljante solo van Niels Glerum die de cirkel in kwam en de ook zeer sterk spelende Titus de Wal aanspeelde die de 4-1 op het scorebord zette. 3 minuten later volgde er een tegendoelpunt van Bommelwaard doordat de verdediging niet sterk opgesteld stond waardoor een speler de 4-2 kon maken.

Tot dat moment was er niets aan de hand. Echter 9 minuten voor tijd meende de coach van de tegenstanders dat zij in woord werden bedreigd en haalde zijn spelers van het veld. De Gorcummers hadden geen idee waar deze actie vandaan kwam. De discussie die daarop volgde bleek zinloos en de website werd gestaakt. Drie punten voor de Rapid mannen en een frustratie rijker waarom de tegenstanders van het veld liepen.

@@Rapdi | 18/09

Dat soort mensen horen niet op het veld thuis (als je bewering klopt)

@Rapdi | 18/09

Als er bij Bommel 4 spelers gewisseld moeten worden omdat ze op de enkels geslagen worden, en je hoort kreten als: " sla ze neer, op de enkels, dit mag van de coach" dan ga je toch bij je zelf na of dit wel het hockey is dat je wilt spelen.

Helemaal eens met "@rapid" de coach is inderdaad het ergste.

Drunen | 18/09

Vorige week begon de competitie uitstekend voor de heren van de gemixte hockeyvereniging te Drunen. Met een 8-0 overwinning werd gelijk een duidelijk signaal de poule van de derde klasse D ingeschoten. Helaas was deze stand nog niet genoeg om de eerste plaats af te dwingen in de competitie. Concurrent Kromhouters (Bart) wist met één doelpunt meer te winnen van de mannen uit Berlicum (Marc). Aan ons de taak om de felbegeerde koppositie over te nemen. Helaas gaat dat vandaag nog niet lukken...

Om 12:00 uur staat iedereen klaar voor vertrek. Alle trainingspakken zijn gewassen en gestreken, de ballen en bidons staan gereed, de benodigde auto's zijn ter plaatse en alle spelers, inclusief Thomas, staan trappelend te wachten tot ze mogen vertrekken. Een goede voorbereiding is het halve werk, dus om 12:01 zijn de koppen geteld en zijn we op weg naar het pittoreske Berlicum.

Uiteraard zijn we op tijd aanwezig om onze Heren 2, ook uit spelend in Berlicum, een hart onder de riem te steken. Onder matige arbitrale begeleiding is na 70 minuten de eerste Drunens overwinning een feit. Aan ons de taak om het puntenaantal te verdubbelen.

Onze website begint matig. Door omstandigheden was de coach genoodzaakt om aanpassingen te doen in de basis-11 en dit is al meteen te merken. We komen maar moeilijk op gang en het duurt lang voordat we de draai weten te vinden. Gelukkig lukt het de Berlicummers niet om ons organisatorisch falen te Bestraffen met een doelpunt.

Na 10 minuten spelen weten we elkaar wat makkelijker te vinden en neemt de druk op onze verdediging af. We krijgen een aantal kansen en zelfs een strafcorner halverwege de eerste helft. Ondanks een aantal verschuivingen in ook de cornerformatie weten we deze kans, via Stijn, wel te benutten. Met een lepe bal verdwijnt de bal hard en hoog in de touwen.

In de rest van de eerste helft zijn we wel sterker maar missen we toch een bepaalde vorm van agressie. We verzaken om deze agressie maar ook het spel van en titelkandidaat op te pakken. Door dit collectief falen zal de ruststand maar 2-0 bedragen. De aanloop naar dit tweede doelpunt begint 10 minuten voor de rust. Na een aantal verkeerde beslissingen van alweer een matig arbitraal duo begint Joep zich te beklagen bij de scheidsrechter. Deze is hier echter niet van gediend en geeft de Drunense coach een gele kaart. De regel is dan dat een veldspeler deze straf op zich moet nemen en dus de opgelegde tijd op de bank plaats moet nemen.

Voor Berlicum is dit hét moment om langszij te komen. Ze zullen 10 minuten met een man meer spelen en dit moet uitgebuit worden. Met hervonden energie beginnen ze dus als bezetenen druk te zetten op onze verdediging. Terwijl wij juist de half-court positie oppakken zien we dat er gaten ontstaan in de thuisspelende defensie. Behendig weten we deze ruimtes te benutten en al snel belandt de bal in hun cirkel. De laatste 15 seconden voor dit doelpunt zijn onmogelijk te verslaan. De spelers van Drunen lijken het hockeyveld verruild te hebben voor een combinatie van een flipperkast en een schiettent. Meerdere doelpogingen volgen en pas na een kluts is het Jules die de bal over de doellijn kan tillen. Wat de rood-gelen niet lukten, lukt ons wel. 2-0.

In de rust worden we door de coach wakker getikt. We zijn de favoriet maar spelen daar niet naar. In de tweede helft zaak om deze arrogantie te tonen en de voorsprong op zijn minst te verdedigen maar het liefst uit te bouwen.

Echter beginnen we ook de tweede helft slap en ongeorganiseerd. Na een risicovolle crOss-pass vanuit de defensie verliezen we de bal op het centrum van het veld. Een snelle en behendige spits van de tegenstander wordt aangespeeld, kan vrij de cirkel binnenlopen en vervolgens met een harde backhand de 2-1 op het scorebord werken.

Alweer maken we het ons onnodig moeilijk. Niet alleen is onze buffer met 50% geslonken maar erger nog is dat wij hen voeden met een gevoel van euforie dat ongelooflijk gevaarlijk is. Al snel is dit te merken, want opnieuw zien we dat de vijandige spitsen erg hoog staan. Onze achterhoede heeft het daardoor erg moeilijk met uitverdedigen en zo krijgen we bijna geen kans om de aanval op te zoeken.

Gelukkig beschikt het team van coach Marc de Becker niet over het vermogen om de trekker over te halen. En als zij het niet doen, doen wij het maar. En dus is daar, na al een aantal gemiste kansen van Bas en Thomas, Pim die de keeper van Berlicum op een ietwat gelukkige manier weet te verschalken. De bal wordt namelijk nog vlak voor de keeper van richting veranderd wat hem kansloos maakt en de 3-1 een feit maakt.

Gelukkig weten we een nog veiligere voorsprong te nemen via Boas. In een strafcornervariant is hij degene die de eindstand volbrengt. Na dit doelpunt is het nog maar een paar minuten spelen en is het een kwestie van de website uitspelen. Aan het eind van de website kunnen we concluderen dat we zakelijk gewonnen hebben. Goed positiespel is afgewisseld met organisatorische fiasco's en zwak uitverdedigend werk. Echter laten we wel zien om toch over genoeg scorend vermogen te beschikken om toch op een redelijk simpele manier de overwinning naar ons toe te trekken. Een voorspelde walk-over is het niet geworden, maar ja ach, dat bewaren we dan maar voor de thuiswebsite ;)

Uiteraard bedanken wij ook deze keer het trouwe publiek dat is meegereisd. Aankomende zondag spelen we weer thuis. Dit keer thuis tegen Liberty (14:30). Ik hoef niet uit te leggen waarom we tegen deze heren nog een rekening te vereffenen hebben. Graag zie ik u allen dus langs de lijn voor weer drie punten, de daarbij gepaarde gezelligheid en uiteraard de mooie doelpunten.

Groet,

SHOT#7 | 18/09

Zit alleen wel een verschil tussen slecht fluiten en de tegenstander bedreigen ...

@7 | 18/09

Agree, maar zoals hieronder staat: er zijn ook wel eens overspannen scheidsrechters welke rood geven en dan na 10 minuten er alsnog weer geel van maken...
Dat zou ook echt niet moeten kunnen!!

@#7 | 18/09

Mooi gezegd ik zou dan echter ook bij jullie op de club eens gaan kijken want daar is de leiding ook niet altijd even eerlijk... Maar goed groot gelijk dat jullie het veld zijn afgestapt. Tabee

#7Bommelerwaard | 17/09

Beste mensen,

Tijdens de website van afgelopen weekend, zijn er bepaalde zaken gebeurd. Aan de KNHB om te bepalen wat hier uit eindelijk mee gedaan wordt. Het mag gezegd worden dat we gay,laf enz. enz. zijn door het veld af te lopen maar als er aangemoedigd wordt om mensen expres neer te slaan en te blesseren gaat het volgens mij te ver, zeker als de aanvoerder meerdere malen bij de scheidrechter aangeeft of hij alsjeblieft ook op puur spelbederf wilt letten. Daarnaast komt er ook nog een bedreiging naar de coach van Bommelerwaard, dan stappen wij inderdaad het veld af ongeacht de gevolgen die hieraan hangen. Wij zien hockey namelijk als hobby, er zijn Best wat mensen binnen het team die geblesseerd simpelweg mogen stoppen met hun studie of niet meer kunnen werken( wij snappen natuurlijk ook dat het een risico sport is).
Wel vinden wij het natuurlijk ook een beetje raar dat als een team met een gegronde reden zich bedreigd voelt(door publiek, coach en bepaalde spelers) ten alle tijden het veld af mag stappen zonder dat hier een straf op gezet wordt.
Het aller grappigste is ook dat wij inderdaad van plan waren om het veld af te lopen vanwege de bedreigingen maar de scheidsrechter heeft zelf de website afgefloten zonder dat hij het definitieve besluit van ons team wist.
Rapid ik geef jullie ook een tip mee want binnen de clubs die ik hier in de regio ken en gesproken heb vinden het allemaal niet vreemd dat zoiets bij Rapid gebeurd.
Ook krijgt de rechtsvoor van Rapid (beetje een oudere kerel) een compliment deze kerel staat namelijk met nog enkele van zijn team om een hobby uit te voeren en gaat dus geen belachelijke dingen doen in een website.

Fijne avond!

Karel A. | 17/09

en die pannenkoek met zijn duitse aanvoerdersband.... wat een pannenlap

@Rapid | 17/09

In de vierdeklasse was dit al het verschrikkelijkste team om tegen te hockey'en. De coach is het ergst. Respect dat een team daar van het veld afstapt om een signaal af te geven.

Remco | 17/09

Ik zie al dat de KNHB de uitslag van Rapid - Bommelerwaard heeft teruggetrokken. Ik hoop dat die ratten van een Rapid hierdoor punten in mindering krijgen. Vorig jaar was het daar ook het zelfde gezeik met scheidsrechters. Meestal is dat een vrouwelijke scheids die nota bene nog een moeder is van speler bij Rapid. Die ziet echt geen fluit en kan beter haar zoon gaan aanmoedigen dan op een fluitje staan blazen.

Rap | 17/09

Zijn er ook nog wat serieuze website verslagen?

@Baasje | 16/09

Zeker niet... maar zou nog een mooie manier zijn om op doelsaldo te overleven... niet de manier waarop je dat zou willen, maar STEL je voor dat Bommel door deze laatste tien minuten niet te spelen 1/2 doelpunten niet tegen heeft gekregen... en ze daardoor niet zoUden degraderen (of promoveren; het seizoen is nog jong!), dan zou dat toch een briljante zet zijn geweest :).

Baasje | 16/09

Daar had ik ook al aan gedacht, en heb je helemaal gelijk in maar neem aan dat je daarvoor niet op hockey zit

@baasje | 16/09

Tactisch gezien wel slim... Als we 3-0 achter staan tegen kromhouters stappen we van het veld en schrijven we dat als uitslag op... Scheelt toch weer een doelpunt of vijf...

Baasje | 16/09

Dat snap ik maar waarom ben je dan zo gay bezig om wel het veld af te stappen en vervolgens ' durf ' je het niet aan te kaarten bij de bond als het toch zo erg is dat je van het veld stapt. Wat dat betreft dus een enorme faalactie van Bommel

@Baasje | 16/09

Omdat anders Rapid en Bommel punten in mindering krijgen? Kiezen tussen 0 punten of -3... en Bommel kan die -3 niet echt gebruiken dit seizoen...

Aad | 16/09

Ik bedoelde 2-6 typfoutje

Baasje | 16/09

Maar waarom wordt de stand van Rapid - Bommel door de aanvoerder van Bommel goedgekeurd op het websiteformulier als je daarvoor huilend het veld bent afgestapt? Dan klopt er toch iets niet?

Rollin' | 16/09

Enkel terechte strafcorners daar in Best. Prima gefloten ook.

Daisy | 16/09

Best- SHOT 1-0. in de laatste minuut na 20 strafcorners tegen in 10 minuten. Om elk hondsgezeik een corner tegen.

NietGrappig | 16/09

Niet waar, dat is niet grappig

Grappig | 16/09

Echt heel grappig, die foute uitslagen plaatsen. Kleuters.

Hoi | 16/09

Echter 9 minuten voor tijd meende de coach van de tegenstanders dat zij in woord werden bedreigd en haalde zijn spelers van het veld. De Gorcumers hadden geen idee waar deze actie vandaan kwam.

Hoi | 16/09

De spelers van Bommeerwaardl voelden zich verbaal bedreigd.
Ik ben er zelf niet getuige van geweest dus ik weet niet wat er gezegd is.

Aad | 16/09

Liberty - kromhouters 2-3 kromhouters speelt veel de lange bal lees scoop. Gelukkig met de doelpunten. Keeper kromhouters verdiende rode kaart na "knuffel" actie. Maik Verneulen man van de website met zijn winnende tweet. Kromhouters duidelijk titelkandidaat als het aankomt op de derde helft

@hoi | 16/09

Als het om de scheidsrechters ging dan kunnen alle teams bij bommel ook voortijdig het veld verlaten.... Oh ja sorry we moesten over hockey praten... Zijn kromhouters nu echt zo goed of waren hun tegenstanders gewoon dramatisch slecht?

vrijdag13 | 15/09

was 10-1 ere treffer op papier gegeven omdat de stUdentjes zo sip waren

kas | 15/09

Wast nouw? - of 1-0.

En idd, why?@hoi...opstootje?

@hoi | 15/09

Why?

hoi | 15/09

Rapid-bommel 4-2 tien minuten voor eind singaal liep bommel van het veld af.

666 | 15/09

Best - SHOT 1-0

#BerDru | 15/09

Berlicum 1-4 Drunen

Gart | 15/09

Liberty-kromhouters 2-6

_naam_ | 15/09

Gilze rijen 2 - 3 dommel

klaas | 15/09

Oirschot-Rosmalen 1-4

TUUUUTUUUUT | 15/09

Best - SHOT 10-1