Speelronde 20

Geplaats door: Gradje ( )

  • 3C
  • 28/05
  • 1643

Het heeft gespookt in de kuil, Uden verliest pas voor de 3e keer dit seizoen en daardoor vallen de zonen ineens buiten de promotiezone. Gelukkig staat er deze week een kraker op de agenda die er voor zorgt dat ze weer in de gewilde zone terecht komen, als ze van Nuth winnen thuis. Onderin moet Druten alles winnen en Nova alles verliezen als Druten nog in de 3e klasse willen blijven. De rest mag een lekker potje ballen met hopelijk veel zon en genoeg bier.

Civicum - Oirschot
Concordia - HOCO
Don Quishoot - Berlicum
Uden - Nuth
Waalwijk - Nova
Druten - DES
Reageren

@nieuwespeelron | 08/06

Begin eens te posten dan

Nieuwe speelron | 07/06

Waar blijven de voorspellingen en waar blijft de nieuwe speelronde?

A58 | 03/06

Goed gefloten, 2 cs+ onder beoordeling van Bonds. Leuke pot, helaas verloren

Ik denk ‘t wel | 02/06

Tja, wel terecht verloren. Dat mag ook gezegd worden. Civicum toch wel de terechte kampioen dan. We gaan het zien. Hopelijk zien we de mannen volgend jaar!

Zou ‘t? | 02/06

Is Civicum nu kampioen? Oirschot terecht verloren? Gaan de legendes van Nuth en Nova er een stokje voor steken? Zal toch niet? Vragen, vragen, vragen…

Oi

PAPAS UDEN | 31/05

Knorkordia - HOCO 5-1
De vechtersbaasjes van de bloedkuul hebben afgelopen weekend ook zelfvertrouwen opgedaan. Onze zonen konden het wéér eens niet zonder ons, en waren niet opgewassen tegen wat fatsoenlijke weerstand. De mannen van HOCO hebben het hele weekend lekker kunnen doen waar ze goed in zijn… Lijnen pakken Met een weekendje Intents in de benen is de reis naar het zuiden op voorhand een verspilling van energie en tijd. Misschien dat een extra dosis nog wonderen kan opleveren, maar we verwachten dat het vanaf minuut 1 een gespeelde wedstrijd is.

DQS - Bcum 3-2
Waar de studenten afgelopen weekend toch aardig onder de indruk waren van het vrouwelijke schoon in Kaatsheuvel, pakten de Bcummertjes (met onze hulp?) bijna een puntje tegen Ccum. Deze week moeten de Bcummertjes het dan doen met de betere wedstrijdleiders van de competitie. Dit levert uiteindelijk een leuke pot hockey op, waar de studentjes na deze middag in punten gelijk komen met Bcum.

Onze zonen - Nuth 22-0
Tja, wat moeten we hier over zeggen. De jongens zouden het zonder onze hulp ook wel af kunnen deze keer, maar in deze situatie nemen we het zekere voor het onzekere. Met het oog op het doelsaldo zullen we deze week onze slag moeten slaan (en nee, niet met de rechtervuist Knorkordia). We verzoeken Nuth dan ook om maar met 7 mensen richting Brabant te reizen: 1 keeper, 2 lijnstops, 2 uitlopers en 2 reserves. Dit met het oog op een corner training van 70 minuten. Nuth ziet hier de voordelen van in, en stemt in. Voor ieder een nuttige middag.

Druten - DES 2-1
De allerlaatste kans om degradatie te voorkomen voor de mannen uit Druten. Gaat het ze in eigen huis lukken om te stunten? Thuis op de ijsbaan kan het wel eens spoken, wij spreken uit ervaring. Deze zondag, met eigen arbitrage, het moment om de laatste strohalm te grijpen. Gelukkig speelt DES nergens meer voor, des te minder zal de motivatie zijn.

PAPAS UDEN | 31/05

Jaja, daar zijn we weer… Terug van weggewees… ohnee terug vanuit Berlicum! Stiekem toch best wel een eindje… Des te gekker was het idee eigenlijk ook dat we die “naast gelegen” club even uit de brand zouden helpen, nu ze net toevallig afgelopen weekend krap zaten met de scheidsrechters. Ach, we hebben tijdens deze terugweg tijd gehad om even te reflecteren en hebben beseft dat wij, net als onze jongens, niet altijd kunnen presteren en we misschien gewoon het genoegen moet nemen met het feit dat een ander toch echt beter is. Tijd voor een rondje toto:

Ccum - Oirschot 3-3
De Cummertjes hebben afgelopen weekend een grote boost zelfvertrouwen gekregen. Ons verslagen, Bcum verslagen en onze zonen zien verliezen. De sfeer zal er goed ingezeten hebben daar op de training. Hetzelfde geldt voor de A58 mannen. Waar de inburgeringscursus van de coach zijn vruchten ook af begint te werpen, treden Sjoerd en zijn kompanen aan als koploper in de, toch wel officieuze, kampioenswedstrijd. We kunnen allemaal wel stellen dat mocht er een winnaar komen, deze er met de titel vandoor zal gaan. De vorige ontmoeting tussen beide teams was een waar doelpuntenfestijn, en de verwachting is dat het deze x niet anders zal zijn. Wij hopen in ieder geval op een puntendeling.

#FreeBilly | 31/05

Uit mijn heuptasje met betrouwbare bronnen is het gebleken dat Billy van zijn team/coach te horen heeft gekregen dat hij niet meer op dit forum mag posten, dit zou de reputatie van het Udense team namelijk nóg verder naar beneden halen.

Brabo | 31/05

De week van de thuisspelende teams. Dit wordt een belangrijke week in de race naar het kampioenschap.
Wie neemt de leiding over na de verloren pot van Uden afgelopen week.
Zal het Civicum zijn? Oirschot? of neemt Uden bij een gelijkspel tussen de eerstgenoemden, de leiding weer over.
De weervoorspellingen geven zondag een mooie dag met 18 °C en zon aan. Maar het 3e klasse forum voorspelt plaatselijke, lichte regenbuien van doelpunten.


Civicum - Oirschot [4-2]
De kraker van de week. Voor beide teams maakt of breekt deze wedstrijd het kampioenschap.
Gelijkspelen zit er in iedergeval niet in, want dit betekent dat Uden kampioen zal worden.
In de vorige ontmoeting van deze teams eindigde de score in 5-4.
Nu verwacht ik dat Civicum de wedstrijd over de streept trekt en het kampioenschap zo goed als verzegeld.

Concordia - HOCO [3-1]
De mannen in de kuil hebben mogelijk het kampioenschap van Uden verpest.
Daarvoor vanuit allen: dank!
Concordia zal deze pot winnen op eigen aardbodem en stelt hiermee een plekje in de top 5 veilig.

DQ - Berlicum [2-1]
Bij Donkey is de stijgende lijn al enige tijd gestagneerd, maar komende zondag proberen ze de winst weer binnen te halen.
Biede teams gewaagd aan elkaar. Dit wordt wellicht een van de leukste wedstrijden dit weekend.

Uden - Nuth [15-0]
Normaliter start de wedstrijd bij de middelijn, maar de zonen staan bij start van de wedstrijd al op de kop van de circel.
Het wordt een doelpuntenfestijn in Uden. De zonen slepen er elk 6 goals in en geven Billy ook een hattrick.
Nu ik het erover heb. Waar is Billy gebleven?
De papas fluiten in iedergeval vakkundig de wedstrijd 5 minuten eerder af, zodat er via facetime bij een verwarde supporter kan worden gekeken wat de uitslag bij Civicum - Oirschot is geworden.
Hoe dan ook zal Uden na deze week een plekje in de top 2 bemachtigen.

Waalwijk - Nova [4-2]
Nog zon leuke wedstrijd. Voor Nova is het zaak om buiten de degradatiezone te blijven.
Kijkend naar de komende weken zal dit wel goed zitten zo.
Degradatiekandidaat Druten krijgt het lastig komende weken, maar hebben daarintegen wel tegen Uden gelijkgespeeld...
Niks om voor te spelen - alles om voor te spelen. Interessant, maar RKC Waalwijk wint in eigen huis.

Druten - DES [1-3]
Behalve Druten... zij verliezen wel op het eigen veld.
Druten heeft het menig team welliswaar lastig gemaakt, maar zal deze pot naar mijn verwachting niet winnen.
DES speelt nergens meer voor, maar draagt graag bij aan de degradatie.

Gradje | 31/05

Klaar voor de enige post van deze week?

Civicum - Oirschot 2-2
De kraker die virtueel bepaald wie er mag promoveren en wie in de 3e klasse mag blijven. Als je naar de statistieken gaat kijken wint of verliest Civicum alles nipt en heeft Oirschot een aantal rare uitslagen erbij staan. Civicum scoort meer maar Oirschot laat weer minder door. Het zal een ware strijd zijn en ik denk oprecht dat het een puntendeling gaat worden. Lekker tot de laatste wedstrijd nagelbijten... Succes boys!

Concordia - HOCO 3-3
De knokkers hebben vorige week tegen Uden de punten in de kuil weten te houden. De lange arm van de Papas kan dus niet zó diep graaien. Deze week weer een wedstrijd in de kuil, maar dan staan er ook 11 knokkers op de andere helft. Jammer voor de Knorries dat zij vorige week lijf en leven hebben moeten geven voor de winst, daardoor blijken de scooterboys deze zondag een waardige tegenstander.

Don Quishoot - Berlicum 4-4
Elk jaar worden de studenten te laat wakker om nog mee te doen voor promotie. Dat maakt verder niet uit want dit wordt wel een heel leuk potje hockey! Beide teams laten wel eens kwaliteit zien en onder leiding van de beste scheidsrechters (die niet een CS+ shirt op marktplaats hebben gekocht *kuch* DES *kuch*) én beide teams die nergens meer voor spelen gaat dit de vrolijkste pot van de week zijn. Achteraf lekker bier estafette en dames kijken.

Uden - Nuth 10-0
De papas zitten op het moment van spreken in de privejet terug naar huis. De voortijdige vakantie kon weer geannuleerd worden omdat die rotzonen de promotie maar niet kunnen garanderen. De zoons hadden nog gefacetimed dat de vaders niet terug hoefden te komen voor deze afiche, maar de papas laten niks meer aan het lot over. De execUUUtie van Nuth.

Waalwijk - Nova 5-2
Bij de betreding van het veld zakken de vedettes van Nova door hun knieën. Het lijkt wel een reïncarnatie van hun lang verloren kameraad, maar dan gehesen in een nieuw tenue. Hij draagt ook een hoofddeksel tegenwoordig, wat een prachtige vertoning. Het stadion van Waalwijk wrikt gevoelens van nostalgie los en overheerst hiermee de lust naar de overwinning.

Druten - DES 3-1
De dubbel D wedstrijd, D vs D, Do or Die voor Druten. De wind staat zaterdagavond verkeerd en de duivelse dreunen deinsen door van het Intents festival te Oisterwijk. Dromen als een draak dreigt het voor de dudes uit Kaatsheuvel te worden. Dansend dribbelen de Druters door de defensie der DESers. !dnaM

Stillestorm | 31/05

Is dit de grote stilte voor de storm…?