Speelronde 13

Geplaats door: Gradje ( )

  • 3C
  • 04/03
  • 1509

Berlicum maakt een sprong van 3 plekken naar boven, de Ccummers laten punten liggen in het stadion van Wolluk, Nova onderscheidt zich van de degradatie kandidaten, de studs zijn toch goed genoeg tegen 4e klasse hockey, de boeren hebben het varkentje gewassen en de papas hadden zondag niet vrij.

Spannende potten op de planning staan, waaronder de topper Ccum - Uden. Gaat Uuuu het kampioenschap veiliger stellen of maken ze er nog een interessante 2e seizoenshelft van?

Civicum - Uden
Concordia - Nova
DES - Berlicum
Don Quishoot - Waalwijk
HOCO - Oirschot
Druten - Nuth
Reageren

Breaking news | 11/03

Billy is vanochtend eindelijk opgedoken uit zijn eigen broekzak. Na 70 minuten verstoppertje gespeeld te hebben ondanks een hoop praatjes vooraf, is hij inmiddels weer terecht. De komende week zal hij met de Udense JO10-3 meetrainen om de basis weer onder de knie te krijgen.

Rechtmatig | 11/03

Ik hoorde vanuit betrouwbare bronnen dat Billy een trampoline had meegenomen naar cum ipv een hockeystick. Nog even oefenen en dan mag je helemaal zelfstandig op de trampoline optreden in het circus

KNHBOFFICIAL | 10/03

De “PAPA’S VAN Uden” waren net als de gehele selectie ook weer afwezig, het resultaat liegt er wederom niet om

Schaatsbaan | 10/03

De schaatsbaan in de Efteling was vandaag weer aanwezig.
Lekker glijden naar de puntendeling.

Billy de Clown | 08/03

Daar is Billy weer! Na de eervolle benoeming door Papas Uden, waarvoor dank, kon ik natuurlijk niet wachten om mijn voorspellingen te delen. Er staat een mooie ronde in deze prestigieuze competitie op het programma dus laten we beginnen!

Civicum – Uden 1-2
De website die aan het begin van de tweede competitiehelft nog een directe strijd om de eerste plek was, is nu een strijd om aansluiting voor Civicum of uitlopen voor Uden. Ondanks dat de druk wat minder is, denkt Billy dat dit een hele felle website gaat worden. Gelukkig had Billy een goede week en kon het vrouwelijk schoon uit Cuijk de plaatselijke equipe troosten. Fijn hè, mannen! Maar goed, de website. Beide ploegen kennen elkaar inmiddels goed en hebben een gezonde/sportieve hekel aan elkaar gekregen. Thomas en Kalfin hebben via Instagram alvast een speldenprikje uitgedeeld. Uden laat zich door deze toetsenbord-strijders niet van de wijs brengen en laat zien dat ze het ook zonder hun geliefde papa’s kunnen en versterken hun positie als kampioenskandidaat! Billy ziet de uitnodiging voor het feestje wel verschijnen mannen!

Concordia – Nova 4-1
In de kuil van Roermond staat weer een potje uit de Limbo Cup op het programma. De griezel van Concordia versus Duikbril boy van Nova. Billy wil niet te veel woorden vuil maken aan deze website, dus dat doet hij dan ook niet.

DES – Berlicum 0-2
MHC Halter mag op bezoek bij de Eftelingboys. Halter neemt voor de website nog even een kijkje bij de Python en komt vol adrenaline aan op het complex van DES. Dit heeft Halter goed gedaan, want hij knalt er binnen 10 minuten 2 tegen de touwen met zijn ongeëvenaarde backhandslag. De Eftelingboys hebben hier geen antwoord op en proberen nog wat terug te doen, maar de promotieaspiraties van DES kunnen regelrecht richting het sprookjesbos.

Don Quishoot – Waalwijk 1-0
Onze favoriete ongewassen stUdentjes nemen het thuis op tegen de veteranen van Waalwijk. Billy moet toegeven dat het een knappe prestatie was van de opa’s uit Waalwijk om Civicum op gelijkspel te hoUden. De stUdentjes kregen in de vorige ontmoeting een 4-0 om de oren. Zal de geschiedenis zich herhalen? Billy denkt niet dat het verschil dit keer zo groot gaat zijn, maar wellicht zal de invloed van eerlijke arbiters in het nadeel van Waalwijk werken. DQ zal na de website als vanouds de estafette winnen. Jongens, laat die opa’s een beetje heel!

HOCO – Oirschot 2-5
HC t Gripzakje mag op eigen veld aantreden tegen de A58 boys. Billy voorspelt hier ook een hoop vuurwerk en strijd. De spoedcursus Nederlands heeft de coach van Oirschot goed gedaan. Zou het Oirschot lukken om te promoveren? Billy hoopt het van harte! De vorige ontmoeting tussen deze teams zal bij onze thuisapothekers nog in het geheugen gegrift staan. Om te voorkomen dat de A58 boys wederom een monsterscore neerzetten, zal die verrekte tandarts ook weer een acte de préséance geven. Helaas zal dit niet voldoende zijn om het tij te keren.

Druten – Nuth 7-0
De mannen van Nuth mogen afreizen naar de thuishaven van HC Bramzales. Vol goede moed stappen onze Limburgse vriendjes de auto in, want dit kan weleens de enige echte website voor ze worden. Helaas heeft Bramzales andere plannen en hij ramt er elke 10 minuten een tegen de touwen. Nuth vindt het wel Best en heeft al enige tijd haar lot geaccepteerd. De derde helft is wat telt voor deze mannen, en dat laten ze dan ook maar weer eens zien!

papas uden | 08/03

Beste lezers, collega voorspellers, mede thuisfluiters. De aankomende speelronde is er eentje die al lange tijd gearceerd stond in onze agenda’s. De gehele top 6 speelt deze ronde onderling tegen elkaar, wat automatisch betekent dat er in de onderste regionen ook de nodige krakers op het spel staan. Al met al een erg spannende speelronde waar mogelijk de eerste (genade) klappen al worden uitgedeeld.

Ccum - onze zonen 3-3
Misschien wel de belangrijkste website van het jaar voor jongens. Wij hebben er afgelopen zondag in ieder geval weer alles aan gedaan om het de mannen zo eenvoudig mogelijk te maken zodat ze zich zonder kleerscheuren op konden maken voor deze kraker. Nu hopen dat dit zich uitbetaald in een ritje naar huis op de platte kar vanaf Cuijk. Wij moeten eerlijk bekennen dat wij, op advies van de lokale veiligheidsautoriteiten niet afreizen richting Ccum. Echter zullen wij onze jongens op een andere manier helpen richting het kampioenschap, daarover later meer. Terugkijkend op de eerdere websiteen: de overwinning die wij voor onze jongens hebben gerealiseerd in de thuiswebsite en vervolgens de genadeloze afstraffing in de beker (waarop wij dus geen invloed konden uitoefenen), is het nu toch maar weer afwachten hoe de verhoudingen er momenteel voor staan. Op basis van deze ontmoetingen die wij, zeer actief hebben bijgewoond, durven we de volgende voorspellingen met iets meer zekerheid te geven dan die van de uitslag:
In Ccum staan meerdere clowns langs de kant, hierdoor raakt Billy afgeleid en speelt hij zodoende wéér verstoppertje en zal dan, in tegenstelling tot op het forum, ook wéér niet scoren.
Onze aanvoerder zal onder het genot van enkele spuitjes en scoops pre workout proberen de weg naar voren vrij te beuken. Hopelijk dit maal zonder kopstoten, hier heeft hij nogal een handje van tegen Ccum (en we zijn bang dat hij er bij Ccum niet vanaf komt zonder kaart).
Onze zonen hebben geen stembanden meer over nadat ze 70 minuten lang tevergeefs hebben lopen schreeuwen om corners.
De linksback van Ccum zal ons weer een doelpuntje schenken om zijn Udense vriendin tevreden te hoUden.
De scheidsrechters zullen, voor het eerst in de geschiedenis van deze onderlinge confrontatie, in het voordeel van Ccum fluiten.

Knorkordia - Nova 3-1
Het wordt voor de varkentjes ondertussen toch wel om weer eens tijd om wat 3 punters te pakken, wil men nog wat aansluiting hoUden bij de top. Nadat men zondag hockeyles heeft gekregen van Sjoerd en Co, besloot men na de website eens het gesprek aan te gaan met de wel succesvolle buitenlandse coach in deze competitie. De tips die hieruit voortvloeiden zijn in de reis naar huis uitvoerig besproken en betalen zich deze week terug op het veld in de Limboland derby. Eindstand heeft Nova het voordeel dat het een verkapte thuiswebsite speelt waardoor men niet hoeft te douchen onder de veldsproeiers.

DES - Bcum 3-3
Een interessante pot hockey voor de 4e plaats. Ondanks dat DES afgelopen zondag vooraf al wist dat het zonder punten huiswaarts zou keren, was dit aan het spel niet af te lezen. De mannen uit Kaatsheuvel deden zeker niet onder voor onze mannen, wanneer ze dit niveau door trekken maken ze een goede kans tegen Halter en Co. Echter treden Halter en Co ook met het nodige zelfvertrouwen aan. Dit resulteert mede in een backhandpoging van Halter vanaf de afslag, helaas voor hem Bestaan sprookjes alleen enkele meters verderop. Voor Halter te hopen dat de dames langs de lijn hier niet te erg op afknappen. Al met al een mooie hockeymiddag waar beide teams op ranglijst weinig mee opschieten.

DQS - Wolluk 2-1
Allereerst moeten wij van deze aangelegenheid gebruik maken om de mannen uit Wolluk te danken voor hun prestatie afgelopen week. Als we de bronnen van het forum mogen geloven de punten gestolen van Ccum met enkele opmerkelijke arbitrale beslissingen. Daar kan voor ons kamagra tegen op hoor. Gezien het feit dat Wolluk deze week te maken krijgt met de Beste scheidsrechters van de competitie zal het deze week even andere koek zijn. DQS doet voor de website alvast een bierestafette om te vieren dat ze wat afstand hebben genomen van de degradatiezone, en dat heeft een verassend postieve werking.

HOCO - HC Sjoerd 5-4
Wij hebben het vermoeden dat we worden afgeluisterd door collega voorspeller @Brabo. Helaas ligt hierdoor ons masterplan al openlijk op tafel. Gezien het feit dat wij om meerdere, door jullie zelf wel in te vullen redenen, door de lokale veiligheidsautoriteiten zijn geadviseerd niet af te reizen naar het (slag)veld bij Ccum, gaan we dit x maar Sjoerd en z’n maten het leven zuur maken. Zodat ongeacht de uitslag in Ccum we op deze manier toch nog een steentje bijdragen aan de promotie van onze mannen. De samenwerking met collega thuisfluiter Loek verloopt, niet geheel onverrast erg soepel. Dit resulteert in een rode kaart voor Sjoerd en de cappie van Hoco gaat met 4 strafbal goals na deze zondag ineens weer meedoen om de topscorerstitel.

Druten - Nuth 4-1
De laatste kans van Druten om nog een klein beetje zicht te hoUden op het ontlopen van degradatie. Het zal dan ook 70 minuten lang “ALLES OF NIETS” klinken op het sportpark in Afferden. Druten krijgt hier vleugels van en legt er tijdens de 1e helft 4 in. De helft van het team besluit deze zeer belangrijke overwinning de 2e helft alvast te gaan vieren, waardoor Nuth toch nog 1x mag prikken in de 2e helft.

van Tichelaar | 08/03

Civicum – Uden
Cum verassend punten laten liggen in en tegen laagvlieger Wollûk. De sponsoren in Cuijk eisen eerherstel tegen de nummer één van de competitie. Maar wie is nu eigenlijk DE nummer één? Is dat Uden of is dat Calvin? De voorzitter en penningmeester besluiten om de website in goede banen te Leiden. Zij besluiten om dat geheel in dezelfde stijl te doen als de papa’s van Uden op 17 september jl. Toen eindigde de website in 3-2 in het voordeel van Uden. Deze ronde zal de uitslag niet anders zijn, maar nu in het voordeel van Cum waardoor ze blijven meedoen om het kampioenschap.
3-2

Concordia – Nova
Op een plek waar niemand wilt zijn wordt een website afgewerkt die niemand wilt zien. De spits van Concordia heeft zaterdag naar Rico Verhoeven gekeken en gaat dit zondag toepassen in het veld. De scheidsrechters in Roermond hebben last van de zon en nemen zijn buitensporige gedrag niet waar. De website zal in 11 tegen 9 eindigen. De kaarten blijven op zak maar de ziekenboeg van Nova stroomt vol. Desondanks weet Nova er een knap gelijkspel uit te slepen.
2-2

DES – Berlicum
Van de zes gespeelde thuiswebsiteen wist DES vijf keer te winnen en één keer gelijk te spelen tegen de zonen uit Uden. Van de zes gespeelde uitwebsiteen wist DES vijf keer te verliezen en één keer gelijk te spelen tegen Waalwijk. We kunnen vaststellen dat DES thuis wordt geholpen door de mannen met pet en oortje. Zonder de twaalfde en dertiende man zou DES op plek 10 staan. Helaas voor Cum staan de twaalfde en dertiende man op het veld en fluiten ze heel de website kapot in het voordeel van DES.
3-1

Don Quishoot – Waalwijk
Beide teams zijn goed begonnen aan de tweede seizoenshelft. Waar Donkey overtuigend wist te winnen van Nuth. Heeft Waalwijk met hulp van de twaalfde en dertiende man een resultaat kunnen neerzetten tegen Cum. Donkey heeft zich in de eerste seizoenshelft tekort gedaan. Door het aantrekken van nieuwe technische nerdjes houdt Donkey de punten in Eindhoven. In een “denderende” derde helft wordt Waalwijk verassend uitgedaagd voor een bierestafette. In plaats van een 5 tegen 5 wordt het een 5 tegen 4 omdat dit de enige selectiespelers zijn bij Waalwijk die niet hoeven te rijden.

4-1
HOCO – Oirschot
We moeten terug naar 5 november jl. op 5 november wist HOCO namelijk voor het laatst te winnen in de derde klasse. Let op het volgende kan als schokkend worden ervaren; “dit was een uitwebsite”. Loek is het oneens met deze statistiek en besluit de fluit in eigen hand te nemen. Na 70 minuten staat er 2-1 op het scorebord. Loek is blij dat hij zijn club heeft kunnen helpen en Heren 1 een zetje in de goede richting kan geven. Daarna gaat hij van een heerlijk biertje genieten in de zon. De coach van Oirschot wordt vroegtijdig van het veld gestuurd omdat hij geen Nederlands spreekt. Na de website wilt de coach van Oirschot de website met Loek bespreken, maar Loek heeft geen interesse.

Druten – Nuth
Een website die pijn doet aan het netvlies. Druten wint met 3-2 van Nuth. Uiteindelijk zullen beide teams degraderen. MAND.

Bloed Irritant | 07/03

Ccum-Uden 1-3
Ccum lijkt het kwijt te zijn na de afgelopen website tegen Wolluk. Ze zijn uit op eerherstel, maar Uden lijkt te goed voor ze.
Zaak om geen strafcorner tegen te krijgen dan maken ze nog kans, anders zal Freek Vonk met scherp schieten.

Concordia-Nova 4-2
Knokcordia simpelweg te sterk en Nova moet opletten dat ze niet terug de degradatie zone in gaan.

Des-Berlicum 1-3
Berlicum lijkt het op de rit te hebben, maar ze moeten wel uitkijken bij de Eftelingboys.
Bcum scoort in de laatste 5 min, waardoor DES moet komen de keeper eruit halen en in de counter de 3e tegen krijgen.

Donqui-Waalwijk 2-1
Ezels zetten de winstreeks voort en vinden de weg naar boven.

HOCO-Oirschot 2-2
Loek doet zijn naam eer aan, toch schiet Sjoerd er nog 2 in en zwijnen ze.


Druten-Nuth 3-0
Druten wilt nog wat van het seizoen maken en moet deze website winnen die plicht voldoen ze.

Brabo | 06/03

Afgelopen week zat ik er weer eens goed naast met mijn voorspellingen, deze week zal hoogstwaarschijnlijk niet anders zijn. Hier gaan we:

Civicum – Uden [3-3]
De afgelopen ontmoeting tussen de promotiekandidaten won Civicum met een besliste uitslag. Echter hebben zij afgelopen zondag dure punten laten liggen tegen de spelers van RKC Waalwijk. Uden loopt hierdoor uit, maar ook Oirschot neemt ze de 2e plaats af. Civicum zal deze websiteen moeten winnen om nog kans te maken op het kampioenschap, maar Uden weet dit ook. Loopt Uden uit? Of sluit Civicum aan? Een ding is zeker deze website zal geen cornertraining zijn voor de zoontjes van Uden.

Concordia – Nova [4-2]
Dit wordt een bloedstollend saaie website, waardoor beide partijen extra gefrustreerd worden.
Ik gok op 2 gele kaarten voor Nova en 2 groene voor Concordia. Waarbij de scheidsrechter door eigen club uitgejoeld wordt, omdat hij in thuisvoordeel hoort te fluiten.

DES – Berlicum [3-2]
Berlicum heeft goede zaken gedaan afgelopen weekend, maar DES thuis doet het altijd goed. Met leuk publiek en een prima potje hockey zal dit een goede zondagmiddag worden.
Berlicum zal er twee de touwen in jagen en DES tovert de winst tevoorschijn met drie counters.

DQ – Waalwijk [3-3]
Als ik afgelopen week moet geloven dan zijn er wat “opmerkelijke arbitrale beslissingen” genomen. Dit voordeel zal Waalwijk bij het goed fluitende DQ niet hebben. Ook dit wordt weer een goede zondagmiddag. Lekker veel lange ballen langs de lijn en met de oogkleppen op individuele acties maken. Deze website trekt niemand aan het langste eind, maar dat maakt niet uit want het bier zal met het gedeelde punt toch vloeien.

HOCO – Oirschot [3-2]
Daar gaan we weer, Loek kan de fluit weer van het nachtkastje pakken en zijn arm een kant op spalken. Oirschot is net naar de 2e plaats verhuist, maar er wacht hen nu een moeizame website op. Loek wordt tevens ook ondersteund door de grensrechter papa’s van Uden. Bij Civicum uit zagen ze er namelijk niet het nut van in.
Oirschot hoort te winnen, maar door “opmerkelijke arbitrale beslissingen” boekt HOCO bij Loek weer winst.

Druten – Nuth [5-1]
Dit is de echte kraker van de week. Druten heeft onderling afgesproken om zaterdag allemaal niet uit te gaan in de hoop om een opmars te gaan maken om DQ nog in te halen op de ranglijst.
Nuth doet in de auto naar Druten nog een schoonheidsslaapje om fris aan de website te beginnen, maar één autoBestuurder had de memo niet doorgekregen dat dit alleen voor passagiers was en hierdoor valt 1 auto uit. De auto’s die wel de finish halen spelen de website uit met 11 slaperige spelers.

Gradje | 05/03

Civicum - Uden 4-3
Na de (in het stadion verspeelde) punten heeft Ccum strafkamp deze week. Het handje omhoog doen heeft de cummers de das om gedaan en wordt tijdens trainingen dan ook Bestraft met shuttles voor het hele team. De boosdoeners uit het team worden hierdoor snel duidelijk en dit zorgt dan ook voor enige interne wrijving. Daar hebben de jongens uit Uden geen last van, zij zijn namelijk goed opgevoed door de hun vaders en weten maar als te goed hoe belangrijk glijmiddelen zijn. Achteraf gaat er dan ook genoeg smeersel de kelen in gegoten worden. Tijdens de website houdt Ccum de handen aan de stick, terwijl Uden smekend naar de papas aan de zijlijn staart.

Concordia - Nova 5-2
Knorknordia mag in de kuil aanleggen tegen Knova. Ik heb het even opgezocht: het hoogte verschil tussen de twee hoofdvelden is maarliefst 120 meter. Dit is voor Nederlandse begrippen extreem, maar we hebben het hier ook over 2 extreme teams natuurlijk. Beide teams vergeten af en toe dat hockey eigenlijk een no-contact sport is en nemen voor deze website dan ook allemaal MMA-handschoenen mee i.p.v. hun hockeyhandschoentjes. De Roermondse Frankenstein leest de groepsapp verkeerd en neemt zijn MDMA handschoenen mee. Het veld kleurt rood, maar niet door de sfeerfakkels.

DES - Berlicum 3-1
Na de winst van vorige week die de Bcummers in de ranglijst omhoog deed lanceren, zijn ze gebrand om deze lijn door te trekken en een gat te slaat tussen de top van de competitie en de rest (behalve Nuth dan). Bij DES zijn ze er echter niet van gediend dat ze zijn ingehaald en bieden de mannen van Berlicum een Efteling jaarkaart aan in ruil voor 3 punten. Helaas voor de Ketsers gaan de boys uit Berlicum liever naar DippieDoe. De mannen van DES kiezen er dan maar voor om een Dippie te Doen en op deze manier de website dan maar over de streep te trekken.

Don Quishoot - Waalwijk 3-3
Van alle websiteen dit seizoen, zal deze pot waarschijnlijk het degelijkst worden. Beide ploegen komen elke week weer opdagen om een lekker potje te hockeyen, en onder leiding van de (door het forum verkozen) Beste scheidsrechters van de poule gaat dit ook een fijn potje zijn voor de toeschouwers. Dames langs de kant (zonder kinderen), een nieuw waterveld en kannen bier voor €10,50 zorgen ervoor dat het hele team van Waalwijk met zn 4en een keer de derde helft zal blijven. Met de volledige opstelling plus coach zal moeten worden ge-estafettet tegen 5 man van DQ. Coach heeft al 15 jaar niet ge-at, maar dat zal de pret niet drukken. DQ wint het extra puntje.

HOCO - Oirschot 2-3
De befaamde Oi-derby. Twee clubs die bijna tegenpolen van elkaar zijn. Waar je aan de ene kant vespas, bodywarmers en papa met prosecco vindt, vindt je aan de andere kant een versleten fiets, dubbele zomerjas en pap met pils. Het hoge contrast laat onze tandarts Loek kennis maken met het onbekende gevoel wat men empathie noemt. Dit is van korte duur, omdat Loek wakker wordt geschud als HC Sjoerd na 8 minuten een backhand tegen de touwen slaat. Hierna wordt het met de versleten rakker tegen de wind in fietsen. Loek doet zn Best, maar dat ene moment emotie heeft de boeren de voorsprong gegeven de ze nodig hadden. De pratende Pakistaan zet na de 0-1 een muur om de cirkel heen, waar menig Mexicaan trots op zou zijn om binnen te treden. Loek weet nog een aantal corners binnen de 23 te schenken aan zijn team, maar heeft zijn clubje in de steek gelaten.

Druten - Nuth 7-2
Een van de weinige websiteen waarin de hekkensluiter nog punten zou kunnen pakken dit seizoen. Vorige keer werd het op de berg 3-7 voor Druten, nu mag Druten aanleggen op hun eigen berg, Sportpark De Gelenberg. Het halve jaar in de 3e klasse heeft de mannen van Nuth misschien wel goed gedaan en zijn ze nu beter? Misschien wel, maar zelfs deze affiche in Afferden is voor de zuid-Limburgers te hoog gegrepen. Druten geeft niet op en blijft aan een zijde draadje in de 3e klasse hangen.

@pen | 05/03

Bedankt voor je nuttige bijdrage

pen | 05/03

Civicum - Uden 5-4
Concordia - Nova 6-1
DES - Berlicum 5-2
Don Quishoot - Waalwijk 3-2
HOCO - Oirschot 2-3
Druten - Nuth 4-1