Speelronde 12

Geplaats door: Gradje ( )

  • 3C
  • 19/02
  • 1036

De vakanties zijn achter de rug, carnaval is (helaas) weer voorbij en de skis mogen weer de zolder op. Na bijna 2 maanden sinds de vorige post, wordt het weer tijd voor nieuwe inspiratie. Terugblikken is lastiger dan verwacht in de 3e klasse. Voorspellen daarentegen, is waar de expertise ligt van de gemiddelde forumfanaat. Baseren op echte gebeurtenissen is nou eenmaal lastig als je in je eigen wereld leeft. Wie komt er fris uit de winterstop en welk team gaat er nog tegen de lamp lopen?

Uden - DES
Berlicum - HOCO
Nova - Druten
Nuth - Don Quishoot
Oirschot - Concordia
Waalwijk - Civicum
Reageren

Wolluk | 04/03

@denkhetniet
Wij waren er wel bij… ondanks dat wij erg blij zijn met het (gestolen) punt door onze mannen kan ik wel bevestigen / noch ontkennen dat er enkele opmerkelijke arbitrale beslissingen zijn genomen

denkhetniet | 04/03

@COACH #1:

Zal wel prut gefloten zijn, was er niet bij, maar kan me niet voorstellen dat Ccum punten laat liggen tegen de Wollukse ploeg....

Coach #1 | 03/03

Slim tactisch spel van Waalwijk maakt korte metten met Civicum... underdog ???

HALTER | 01/03

Yesss, daar zijn we weer. Hopelijk heeft iedereen een prettige winterstop gehad en zijn alle botten nog heel. Aan alle referanties naar mij te zien, blijkt maar eens te meer dat mijn voorspellingen onmisbaar zijn. Dank voor die bevestiging.

Uden - DES 3-1
DES bakt en uit sowieso maar weinig van en dan moet je ook nog een afreizen naar Het Blaauwe Veldt waar de fluitisten maar een enkel doel hebben; zo veel mogelijk strafcorners fluiten (voor UUUU, maar that goes without saying). Eerlijk is eerlijk die corner loopt daar dan ook wel lekker en maakt ook deze website het verschil.

Berlicum - HOCO 4-1
Weet Berlicum het goede eind van de eerste seizoenshelft een goed vervolg te geven? Ik weet uit betrouwbare bronnen dat ze in de parel van het Aa dal het gevoel hebben iets recht te moeten zetten tegen de snuifduiven. Op Sportpark de Brand zal dan ook nog lang nagepraat worden over de weergaloze prestatie die zondag geleverd gaat worden.

Nova - Druten 2-1
Net niet vs. Nog iets meer net niet. Een partij waar niemand naar uit kijkt, de mannen uit Druten incluis. Op je zondag bijna 2 uur rijden voor een potje degradatiehockey. Je moet er maar zin in hebben. Beide partijen en alle (4?) toeschouwers heel veel sterkte met het doorkomen van de 4 x 17,5 minuut.

Nuth - DQS 2-2
Dit moet op papier voor de ongewassend stUdentjes toch een gemakkelijke overwinning worden. Een ploeg die zich vorige seizoenshelft té weinig beloond heeft gelet op het spel. Dat zal toch niet in de koppies zijn gaan zitten?

Oirschot - Concordia 2-2
Heeft iemand Concordia in de winterstop uitgelegd dat je voor een gelijkspel geen 3 punten krijgt? Het leek in de eerste seizoenshelft wel alsof ze het er om deden. Op de Oirschotse schaatsbaan dichtbij de Buurtvereniging de Heikneuters heeft Oirschot zijn eerste uitglijder van het seizoen al te pakken en kunnen de promotieaspiraties wederom de koelkast in. Jammer joh.

Waalwijk - Civicum 0-3
De Waalwijkse cringelords zijn weer terug gehuld in kleur Wit.... etc you know the drill. Helaas weten ze ook na de winsterstop geen volwaardig team om de been te zetten en beleeft Civicum op deze druilerige zondag in het Waalwijkse hockeystadion een gemakkelijke middag.

Brabo | 01/03

Goede dag mannen, we zijn er weer met een aantal voorspellingen.

Uden – DES [4-2]
Dit wordt een lastige website voor de papa’s van Uden, want de mannen van DES hebben hun oranje tenue aan. Daar heeft Uden een oplOssing voor: Oranje hesjes!
Door geen kleuren verschil in tenue lijkt het alsof er één groot team van 20 veldspelers staat te overpassen. Het enige voordeel wat ze nu hebben is hun zoons herkennen. Dit levert Uden toch nog zo’n 15 corners op. De rest van de website fluiten de papa’s op goed geluk.

Berlicum – HOCO [2-0]
HC Halter tegen team snuif. Piet Paulusma voorspelde 2 jaar geleden al dat hier een plaatselijke onweersbui zou zijn.
De Beste man bleek een glazen bol te hebben, want ja hoor dit weekend worden de nodige kaarten uitgedeeld en het spel te vaak stilgelegd.
HOCO mist echter tandarts Loek en na 40 minuten ook 2 spelers. Berlicum/Halter maakt het vervolgens af en wint met 2-0

Nova – Druten [1-1]
Dit wordt een drama website. Beide teams hebben een negatief doelsaldo en weten zelf nog niet of ze voor klassenbehoud of degradatie spelen.
Kwalitatief niet leuk om naar te kijken en over aantallen gesproken, verwacht ik dat er bij beide teams twee spelers na hun ski-tripje nog in het gips zitten.
Deze website eindigt in een moeizaam gelijkspel.

Nuth – Don Quishoot [0-3]
Nuth dat op fantastische wijze de laatste plek bekleed met maar liefst een doelsaldo van -41! Zal het opnemen tegen Don Quishoot, dat enkele websiteen een verassende uitslag produceert. Voorheen deed Nova mee aan de race om te degraderen, maar bij de stUdenten heerst het alcoholvergiftiging virus. Hierdoor wordt er geen verassende, maar wel een lage uitslag bij Nuth neergezet.
Op een feestje na de website kunnen de stUdenten niet rekenen, het publiek vertrekt namelijk in minuut 60 met de noorderzon en het clubhuis sluit om 17:00.

Oirschot – Concordia [3-2]
Naar mijn mening moet Oirschot hier gewoon op eigen bodem winnen, maar je weet het nooit met de opgefokte mannen uit Limboland.
Tot schrik van de veteranen die de website begeLeiden, hakken de mannen van Concordia de stick van Sjoerd doormidden. Met een verzachtende gele kaart wordt er eentje afgestuurd, omdat “wij het niet goed hadden gezien”.
De coach van Oirschot moppert nog wat onverstaanbare woorden en herroept zijn team tot rust.
Oirschot pakt hier vervolgens een zakelijke winst in de 75e minuut, omdat de veteranen wat traag zijn geworden.

Waalwijk – Civicum [2-4]
Op papier een website die Civicum hoort te winnen, maar Waalwijk biedt weerstand deze website. Met de gedachte nog op de piste in Oostenrijk laten ze Waalwijk in de tweede minuut al voorbijgaan.
Ook de tweede goal van Waalwijk valt al in de eerste helft. Dit wordt dus een race tegen de klok. Waalwijk heeft op zaterdag een mooie race van Max Verstappen gekeken en denkt dat ze net zo snel zijn. Gelukkig voor Civicum kan het bejaarde team van Waalwijk het na 30 minuten niet meer bijbenen waardoor Ccum er gemakkelijk voorbij gaat.

Billy de Clown | 27/02

Daar is Billy weer! De glazenbol is weer tevoorschijn gehaald dus daar gaan we dan!

Uden – DES 5-1
Het Nederlands H17 mag het tweede gedeelte van deze enerverende competitie op eigen veld beginnen. Volgens hun socials hebben de Udense patriotten deze winter niet stilgezeten en is hun aanvoerder in een ketel met creatine (lees: Trenbolone) gevallen. De Udense Jean-Claude van Dam zal vroegtijdig de hele verdediging van DES omver walsen, waardoor er een vrije doorgang wordt gecreëerd richting de goal. Gelukkig zijn onze Udense vrienden lief geweest in de winterstop en dat zal beloond worden met een groot scala aan corners. De Eftelingboys richten hun pijlen daarom op het belangrijkste deel van de website, namelijk de bamiblokkenwebsite.

Berlicum – HOCO 2-0
MHC Halter vs. HC ’t Gripzakje. Halter heeft zijn backhand flink getraind en staat te popelen om dit wapen weer in te zetten. Daarnaast heeft Halter goede zaken gedaan op de transfermarkt. Hij werd door zijn teamgenoten op pad gestuurd om een nieuwe scoop te zoeken. Deze werd gevonden in een knul van Den Bosch. De Beste man droomde natuurlijk al zijn hele landelijke loopbaan van deze transfer. Het complex van Berlicum zal druk bezocht worden deze zondag om dit spektakel te aanschouwen. Met welgeteld 6 supporters is het een verdubbeling van het reguliere aantal! Dit geeft Halter en zijn vriendjes extra motivatie om drie punten te halen!

Nova – Druten 0-3
HC Speedy Bramzales mag een kleine wereldreis gaan maken om vervolgens een interland te spelen. De hoogtemeters doen Bramzales niet zo goed, maar ondanks dit weet hij de verdediging van Nova het snot voor de ogen te lopen. De mannen van Nova vinden het wel Best en besluiten al voor het eindsignaal dat het tijd is voor Limburgse gezelligheid. De tap gaat open en de vlaai wordt tevoorschijn getoverd. Na deze bourgondische middag bedanken Bramzales en zijn ploeg de mannen uit Heerlen voor de vlaai, het bier en de drie punten en zullen tevreden beginnen aan de terugreis.

Nuth - Don Quishoot 0-5
Onze favoriete stUdentjes gaan ook een mooie reis maken. Ze hebben een heuse reiscoach aangewezen en gaan met de nodige traytjes Schultenbrau op pad. Helaas heeft de reiscoach niet vermeld in de aankondiging dat het wenselijk is dat er niet aan bakkenvouwen wordt gedaan voordat er gespeeld is. De stUdentjes komen met een flink alcoholpromillage het veld op, maar het blijkt dat deze professionele alcoholisten hier juist beter door presteren. Na afloop krijgt Nuth nog een spoedcursus ‘how to vouw een bak’.

Oirschot – Concordia 4-1
De mannen uit de kuil van Roermond mogen op bezoek komen bij de A58-boys. De griezel van Roermond begint vanaf het eerste fluitsignaal een monoloog tegen de verdedigers van Oirschot. Echter blijven de Oirschotse verdedigers kalm. Waar Concordia hoopt dat ze het resultaat van voor de winter kunnen herhalen, blijkt dat dit keer een illusie te zijn. Billy heeft namelijk de coach van Oirschot een cursus Nederlands voor dummies cadeau gedaan. Dit werpt zijn vruchten af, want na jaren van miscommunicatie blijken de coach en de spelers elkaar te begrijpen! Geen dank mannen!

Waalwijk – Civicum 2-8
Wordt dit een echte test voor Kalfin en Thomas? Billy denkt van niet, maar hoopt van wel. Het schijnt dat de Cuijkse mannen niet zon fan zijn van Billy. Wellicht kunnen we in de toekomst de spreekwoordelijke strijdbijl begraven, maar tot die tijd vindt Billy troost bij jullie vrouwelijk schoon. Afijn, de website: Waalwijk zal proberen de gemiddelde leeftijd zo laag mogelijk te hoUden, maar blijft steken op een gemiddelde van 38. Kalfin, Thomas en hun bijzonder competente middenvelder zullen hier weinig weerstand van ondervinden en besluiten dat het tijd wordt dat ook zij eens op hockey.nl verschijnen. De mannen gaan de ene na de andere solo aan. Gelukkig laat keeper Henk alle ballen op goal door waardoor de eer gered wordt voor Waalwijk.

PAPAS UDEN | 27/02

Onze zonen – DES 4-1
He He, we mogen weer, het heeft even geduurd maar komend weekend mogen we weer los… En hoe… Meteen weer een thuiswebsiteje voor onze zonen en dat betekend dat wij onze goUden fluit (dank voor alle nominaties) voor het eerst kunnen tonen naan het publiek! Voor degene die het trouwens niet wisten, onze jongens hebben in de winter niet stilgezeten maar hebben meegedaan aan de zaalcompetitie. Wel zo eerlijk om de mede columnisten te voorzien van deze informatie zodat zij ook een weloverwogen voorspelling kunnen maken. De reden dat wij deze informatie maar even delen heeft ermee te maken dat er, gezien de uitslagen, maar besloten is hier niet te veel #hierhoUdenwevan over te posten. Niet heel gek natuurlijk als je van de 10 potjes (waarvan je er 9 uitspeelt) maar 1 wint, en eindigt met een doelsaldo van -73. Voor nu, Back to Business en verder waar we gebleven waren op het veld. Zondag weer een strafcorner training voor de jongens, die ze weer 3 gratis punten oplevert.

Bcum – HOCO 1-2
De mannen van HOCO hebben de afgelopen periode ook andere dingen gedaan dan wat we van ze gewend zijn. Al hoewel, het concept is wel hetzelfde gebleven: bergen witte poeder verzetten, echter gebeurde dat dit keer op onder de ski’s in plaats van onder het neusbeen. Veel zal deze website dus afvallen hoe het volgestopte neusje gaat reageren op de minder ijle lucht in Berlicum. BBcum, dat ONGESLAGEN is gebleven gedurende de GEHELE voorbereiding, blaakt van het zelfvertrouwen. Niet geheel onlogisch als je 2 oefenpotjes wint van de nummers 8 & 9 uit de 4e klasse, Chapeau mannen! Helaas voor jullie slaat het wondermiddel van de nieuwe dealer goed aan bij HOCO en eindigt de ongeslagen reeks hier.

Nova – Druten 2-2
Druten heeft in tegenstelling tot onze jongens wel zelfvertrouwen getankt in de zaal. Hier zijn in 10 potjes aanzienlijk meer punten behaald dan tijdens de 11 gespeelde websiteen op het veld. Misschien dat jullie moeten inzien dat jullie hier meer tot jullie recht komen en de focus voor volgend seizoen op de zaalcompetitie leggen. Na een flinke autorit richting het geboorte gebied van onze toekomstige premier, staat de degradatiekraker op planning. Druten zal hier moeten winnen om nog uitzicht te hoUden op lijfsbehoud, maar zal genoegen moeten nemen met een puntendeling. Nova kan hier mee leven en slaat zo de 1e directe aanval vanuit de degradatiezone af.

Nuth – DQS 1-3
Een vraag die velen hier op het forum toch wel bezighoudt is die waarom DQS zo ondermaats presteert. Echter wij als mede Brabanders en mede supporters van de voetbalclub uit de lichtstad snappen ondertussen waarom. Het feit dat PSV nog ongeslagen is, en zo ongeveer iedere thuiswebsite op zaterdagavond of zondagmiddag speelt, zorgt ervoor dat de mannen van DQS of knoepie brak, of met de telefoon in de hand op het veld staan. Met aankomend weekend PSV – Feynoord op het programma besluit DQS het damesteam naar Limburg te sturen. PSV is overigens niet de enige reden voor dit besluit, de weerstand die men in Nuth krijgt is daarnaast een leuke oefening voor de Dames, ze winnen hier dan ook en sturen Nuth daarmee rechtstreeks naar de 4e klasse.

HC Sjoerd – Knorkordia 3-1
Een wedstijd die de afgelopen maanden al 2x eerder is gespeeld, maar dan op een ondergrond die Knorkordia blijkbaar ook beter ligt dan die waarop hij dit weekend plaats gaat vinden. In de zaal bleven de varkentjes uit Roermond in 2 onderlinge duels ongeslagen tegen HC Sjoerd (zonder Sjoerd). Sjoerd was namelijk samen met de trainert op vakantie gestuurd op de batterij op te laden en een plan te maken voor de 2e seizoenshelft. Bij Oirschot is het idee dat men kan promoveren namelijk steeds meer gaan leven, waardoor de mannen hebben besloten de conditie op peil te hoUden gedurende de winterstop zodat ze Sjoerd van wat loopwerk kunnen ontzorgen. Dit resulteert in een vervolg van de winningstreek van Oirschot die men voor de winterstop heeft ingezet.

Wolluk – Ccum 1-3
We begonnen ons bijna zorgen te maken of er nog wel leven zat in de equipe uit Cuijk. De activiteiten op de social media van Ccum deden de naam van ‘Ghost’ graphics wel eer aan… Totdat daar ineens een post van HockeyNL voorbij kwam op onze tijdlijn, wat verdacht veel leek op de mannen van Ccum. Dit zag er natuurlijk leuk uit, maar vergeet niet dat die corners ook niet van het niveau waren van onze jongens. Eens kijken of ze dit niveau ook halen wanneer onze jongens over 2 weken mogen aanleggen. Wolluk heeft wat moeite iedereen weer te laten ontwaken uit de winterslaap en komt 10 minuten voor de afslag het veld op, hierdoor loopt men de 1e helft achter de feiten aan en wordt het geen echte test voor Ccum voordat de week erop de grote kraker op de planning staat.

Gradje | 21/02

Uden - DES 4-2
Ranje v Ranje V2.0. De Papas van Uden mogen weer uit de salon fauteuil komen en hun goUden fluit afstoffen. Door de verwarrende kleuren worden het eerste kwart perongelijk corners gegeven aan de verkeerde kant, waarvan er 2 invliegen. Na een stevige preek van zoon Frederik met dreigement om het familiebedrijf niet over te nemen, heeft Papa2 een arm vastgespalkt naar de goede kant. Dit zorgde voor rare beelden, toen Papa2 de volledige 2e helft met zijn rug naar het veld stond. Win-win, nu kon hij lekker netwerken met het publiek.

Berlicum - HOCO 2-1
HOCO uit is tegenwoordig geen zekerheidje meer. Jammer voor mij, want dan moet ik hier ook iets leuks verzinnen. Door de bruin gekleurde spelers, die net uit de gebergtes terug in Nederland zijn, lijken de mannen uit Owijk te veel op de tunues van Berlicum. De scheidsrechters eisen een andere kleur tenue, maar deze liggen natuurlijk nog thuis. Met dit weer in blote bast sporten eist zn tol en HOCO laat hier punten liggen.

Nova - Druten 3-3
Plaats 9 en 11... Je kunt inderdaad beter gaan vliegen als je 150km moet rijden voor een potje slap hockey. Beide teams onderschatten elkaar, en beide beter dan 4e klasse hockey. Bij winst trekt Druten zichzelf uit de gierput en maakt de kans op lijfsbehoud. Nova heeft 1 punt per website dus vindt een gelijkspel wel prima, om het spannend te hoUden natuurlijk.

Nuth - Don Quishoot 1-4
Het was ff scrollen, maar heb uiteindelijk DQ gevonden op de ranglijst. Bij Nuth begin je gewoon vanaf onderaan. Tja, ik kan hier een lang verhaal opschrijven maar de stUdenten moeten hier gewoon winnen om nog serieus genomen te worden. Bij Nuth zijn er nog mannen op wintersport, komen 5 minuten voor aanvang het veld op lopen en kunnen achteraf met de meegebrachte skis gelukkig snel vanaf de berg naar huis.

Oirschot - Concordia 3-2
Concordia is het wisselvalligste team van dit seizoen, gelijk spelen in Uden maar de week ervoor thuis gelijk spelen tegen Druten. En daarvoor gelijk tegen DQ, misschien vinden ze punten samen delen gewoon heel gezellig. Vorige seizoenshelft nipt van de boeren uit Oorschot gewonnen op eigen veld, dat zal wel andere koek zijn op de trampoline die ze daar op het platteland een veld mogen noemen. Knordia wil punten delen, maar HC Sjoerd vat ze liever allemaal zelf.

Waalwijk - Civicum 0-5
De CCummers gaan voor promotie dit seizoen en hebben heel de winter allerlei hardloopschemas gevolgd. Wolluk daarentegen moet het doen met wat ze in huis hebben. Dat is niet heel veel en moeten daarom beroep doen op hun befaamde trimhockeyers. De gemiddelde leeftijd valt die dag dan ook op 38, maar gelukkig zitten er ook vrouwen tussen de trimmers dus is samen douchen dit keer iets minder erg.