SPEELRONDE 10

Geplaats door: HALTER ( )

  • 3C
  • 13/11
  • 1586

Yes! Daar zijn we weer. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

De koploper is afgelopen weekend onderuitgegaan op de Oirschotse schaatsbaan. Hierdoor staat Uden weer wat steviger op de eerste plaats. Berlicum wint van de stUdenten en Concordia speelt weer eens gelijk (de 4e keer achter elkaar!), ditmaal bij HOCO.

Komend weekend staan de volgende websiteen op het programma:

Civicum - Nova
Concordia - DES
Don Quishoot - Oirschot
HOCO - Uden
Waalwijk - Nuth
Druten - Berlicum

P.s. excuses voor het ontbreken van mijn voorspelling afgelopen week, ik was mijn backhand aan het oefenen.
Reageren

 
GOK JE WAGEN - Gespeeld!
26-11-2023
25-11-2023
25-11-2023
25-11-2023

@is dit normaal | 19/11

Meerdere halven maken inderdaad nog geen heel team..

@gezel | 19/11

Moest je dit nou perse 2x posten?

@waarisloek | 19/11

Goed spel

Gezel | 19/11

Was gezellig bij Druten volgende keer bij ons 100 punten voor het Gucci shirt en dj Jaap ps. Merch voor de uit website graag
Gr mannen van Cum

Noano | 19/11

Berlicum zwaar mooi maat, 100 punten

Barry batsbak | 19/11

Daar is Barry weer vanuit studio hockey met zijn analisten Pierre en Rafael voor een terugblik op speelronde 10.

Druten - Berlicum 1-4
Een degelijke overwinning voor de mannen van Berlicum. Een typische middenmotor die bovenin niks te zoeken heeft maar ook niet klaar is voor de 4e klasse. Druten is dat daarentegen wel. De mannen uit Druten lijken zich al op te maken voor de 1e twee potten na de winter, dan moet het gebeuren.

Civicum - Nova 4-3
Civicum is duidelijk uit vorm. Verlies in Oirschot en 4-3 winst op een 4e klasser. Niet Best mannen, wat is er aan de hand? Nova doet wat het moet doen, verliezen.

Concordia - DES 5-1
Yess, mannen! Plezant und ganz geil, eindelijk weer een overwinning en gelijk overtuigend. Gaat conrocia nog bovenin aanhaken of presteren ze het om volgende week weer een gelijkspelletje te spelen? Des valt echt tegen dit jaar. Vinden we dit jammer? Nee ook niet

DQS - Oirschot 1-2
Jammer mannen dat jullie het in het begin zo verpest hebben. Als Oirschot in het begin van de competitie niet zo slecht speelde stond het nu fier bovenaan. Desalniettemin knap dat Oirschot aan het eind plots aan gaat haken. Benieuwd of ze dit vasthoUden. DQS even opletten onder je, maar nova en Nuth zijn echt niet Best dus ook niet teveel zorgen maken.

HOCO - Uden 0-2
Goed gedaan zonen, weer papa’s meegenomen of Loek geblesseerd? Al met al weer een goede overwinning voor de aanstaande promovendus. Alleen even met civicum en Oirschot uitmaken wie de kampioensschaal mag ontvangen aan het eind van het seizoen maar een top 2 zit er zeker in. Hoco, hopelijk is de weg naar beneden nu echt ingezet.

Waalwijk - Nuth 6-1
Ja, dit geloof ik wel. 6-1 prima. 3-0 was ook geweest, 8-0 ook. 4-2 kon ook nog wel, 1-1 had ik niet geloofd.

WAAR IS LOEK | 19/11

HOCO thuis verloren?
Wat is daar gebeurd? Zou Loek dan toch iets te maken hebben gehad met al die duistere praktijken van de afgelopen periode?
Toch ook erg bijzonder dat Uden in de website met de, op henzelf na grootste thuisfluiters, hier geen last van heeft…

Is dit normaal? | 19/11

Nova met 12 man in het veld, twee halven tellen niet voor één mannen!

Is dit normaal? | 19/11

Nova met 12 man in het veld, twee halven tellen niet voor één mannen!

Barry batsbak | 19/11

Succes allemaal heren. Barry zal zich vanavond weer aan een vlijmscherpe nabeschouwing wagen. Met name voor de derby loek vs papa jeuken de vingers al enorm. Laten we hopen op een waar spektakel waarbij Uden verliest en hoco per direct degradeert naar de 4e klasse.

@slut | 19/11

Beste Don Quishoot,

We gaan de zoektocht starten naar jullie zweepje. We verwachten wel een extra kannetje als vindersloon.

Groetjes thuis,
Oirschot H1

Slut | 19/11

Beste Oirschot,
Helaas zijn wij twee weken geleden na onze denderende bekerwebsite onze zweep vergeten. Het lijkt erop dat deze tijdens het douchen zo fanatiek gebruikt is dat hij kwijt is geraakt. We zoUden het erg waarderen als jullie de gevonden voorwerpen eens goed zoUden doorzoeken.

Groetjes,
Don Quishoot H1

Brabo | 17/11

Ben ik weer, afgelopen afwezig geweest door geen zin.
Daar gaan we dan:

Civicum - Nova 5-1
Civicum is afgelopen week even een plekje lager gezet door Sjoerd. Civicum is nu vastberaden om zondag tegen Nova weer een winst binnen te hengelen.
Nova strijd voor degradatie met Druten, maar Druten maakt het ze toch wel lastig.
Geen spannende website voor Civicum, net als de website de week erop.

Concordia - DES 3-2
Op eigen veld speelt de nummer 1 gelijkspelende ploeg tegen het wisselvallige DES. DES Speelde een aantal weken nog de nummer 1 van de troon, maar verliest vervolgens tegen DQS...
Concordia is weer helemaal opgefokt en zal hoe dan ook de punten op Limburgse aardbodem hoUden.

Don Quishoot - Oirschot 2-3
Bij Sjoerd is het na afgelopen zondag naar zijn kop gestegen en gaat dit hele weekend veel feesten. Bij de voorbereiding staat hij al op het 2e veld de corner te oefenen waardoor de Beste kerel al vermoeid is voordat de website begonnen is.
Dit resulteert in een website met een scoreverloop van 0-1 0-2 1-2 2-2 2-3. Waarbij Oirschot dus de winst toch mee naar huist neemt.

HOCO - Uden ...
Deze website wordt na 5 minuten gestaakt, omdat de bond toch maar eens naar een potje competitievervalsing komt gluren. De Beste mannen zien tot schrik dat de papas van Uden met Loek hun techniek aan het delen zijn.
Deze website wordt later ingehaald, maar plotseling op het veld van Uden! De bond heeft namelijk een foutje gemaakt en hiermee Loek zwaar benadeeld.

Waalwijk - Nuth 3 - 0
Ik heb Nuth nog niet gefeliciteerd met hun overwinning, klasse gedaan jongens! Op naar een weer een verloren zondagmiddag.
Waalwijk maakt het ze echter niet te moeilijk, want zij hebben laatst 1-1 tegen Nova gespeeld...

Druten - Berlicum 2-5
Druten heeft in de eerste twee websiteen 2x gewonnen, waardoor het leek alsof ze bovenin/middenmoot meegingen draaien, maar dit was alles behalve waar.
Ze maken de onderlinge competitie tussen Nova en Nuth namelijk erg lastig door zich voor degradatie te erin te mixen.
Berlicum scoort er een paar om weer op neutraal doelsaldo te komen en blijft positie behoUden.

PAPAS UDEN | 17/11

Civicum – Nova 4-1
Nadat Ccum afgelopen weekend in het kontje is gepierd door Sjoerd uit Oirschot, waarvoor heel veel dank namens iedereen die onze zonen een warm hart toedraagt (nee, dat zijn niet veel mensen hier dat weten we zelf ook wel…), dit maal een eenvoudige thuispot. Nova pakt weer geen punten en het duurt niet lang meer of Nova bezet samen met Nuth de laatste plek. Misschien dat zij na de winter de competitie onderling uit kunnen spelen? Zou in ieder geval de nodige liters benzine en uren reistijd besparen. Ideetje om hier een referendum over te hoUden op het forum?

Knorkordia – DES 3-3
De constante tegen de wisselvallige. Knorkordia gaat op voor het 5e gelijkspel op een rij, bij NEC begint men zich zorgen te maken dat men het record dit jaar nog af moet staan aan de mannen uit het verre zuiden. De consistentie bij DES daarentegen is ver te zoeken. Het niveau van DES lijkt in dat opzicht een beetje op de Python, hoge pieken en diepe dalen.

DQS – Oirschot 2-1
De stUdenten op eigen bodem tegen een team dat ook wel wil hockeyen, dat is een garantie voor een resultaat voor de stUdenten, en dan hebben we het niet over de bierestafette. Nadat de stUdentjes tijdens 11e van de 11e het licht uit hadden gedaan op stratumseind kwam de nederlaag bij Berlicum niet geheel verassend uit de lucht vallen. Oirschot heeft het na de bevlieging van Sjoerd wat te hoog in de bol gekregen. De coach van Oirschot heeft hem heilig verklaard en op een kameel richting zijn thuisland gestuurd, dit gemis komt hen duur te staan.

Collega thuisfluiter Loek – Onze zonen 3-3 (2-3)
DE KRAKER VAN DE COMPETITIEVERVALSER!
HOCO thuis nog ongeslagen, daar hoeft verder weinig aan toegelicht te worden, tegen onze zonen waarvan bekend is dat zij het buitenshuis tegen tegenstanders die een beetje tegenstand kunnen bieden ook erg lastig hebben. Waar deze website op het veld in gaat eindigen blijft een gok, wel weten we zeker dat Loek een aanpassing gaat doorvoeren in het websiteformulier waardoor HOCO in ieder geval niet gaat verliezen. Verder zal de zuivere speeltijd van deze website neerkomen op ongeveer 14 minuten en 16 seconden. Het aantal keren dat onze zoons thuis een corner krijgen maar dat hier niet gaat gebeuren zal neerkomen op 31547 keer. Het aantal puntjes dat er gepakt wordt zullen we hier voor de goede orde niet benoemen. Het aantal strafballen dat HOCO ontvang zal neerkomen op 1. Het aantal keer dat Billy de Clown voor open goal gaat missen komt neer op 3. Daarnaast zal het aantal keer dat wij met onze fluit het spel vanaf de zijlijn stil gaan leggen als HOCO in de aanval is 23x zijn.

WaalwijkNuth 2-0
Waalwijk krijgt de uitgelezen kans om eindelijk weer eens 3 punten te pakken, dat wordt ook wel weer eens tijd. Nuth besluit om de laatste 2 websiteen aan te treden in de volgende formatie: 1-5-4-1, dit met als doel te voorkomen dat men met meer dan 50 tegendoelpunten de winterstop in gaat. Deze tactiek blijkt erg goed te werken, nadat ze met hart en ziel de cirkel dichtbouwen blijken de Waalwijkers de nodige moeite te hebben hierdoorheen te breken. Echter doen 2 momenten van onoplettendheid hen uiteindelijk de das om.

Druten – Berlicum 4-4
Druten begint het niveau van de 1e websiteen langzaam weer terug te vinden, terwijl ook Berlicum de afgelopen weken benoemenswaardige prestaties op de mat legt. Een leuke pot voor beide teams en helemaal voor de neutrale toeschouwer. Het hoogtepunt van deze pot zal de onverwoestbare backhand zijn van collega columnist Halter.

Beker | 16/11

Niemand die zich aan de voorspelling voor de beker wilt wagen?

@heftige tijden | 16/11

Niet om te lachen. Houdt het ‘grappig’ en kijk in de spiegel.

Heftige tijden | 14/11

HOCO is zondag met één man minder nadat een doorgesnoven teamgenoot de lokale basisschool was binnengerend. Foutje en bedankt, die zien we volgend seizoen misschien weer.

HALTER | 13/11

Civicum - Nova 6-0
Zowel op papier als op het veld een gemakkelijke overwinning. Als je al niet van Nuth kunt winnen heb je tegen Civicum helemaal niks in te brengen. Lekker op je zondag 3 uur in de auto zitten en de bal 6 keer uit het mandje moeten vissen. Je moet er maar zin in hebben.

Concordia - DES 2-2
Battle of the middenmoot. Zoals ik al aangaf heeft Knorkordia de afgelopen 4 websiteen gelijkgespeeld. Ook deze week komt daar geen verandering in. DES heeft de hoop allang opgegeven nog wat van dit seizoen te maken en vindt het allemaal wel Best.

DQS - Oirschot 2-1
Hockeyend is Don Knorshoot wat mij betreft beter. Alleen het kansen afmaken laat daar te wensen over. Bij Oirschot houdt het dit seizoen ook nog niet over en daarom voorzie ik een website met weinig doelpunten. Tenzij de Oirschotse legende Sjoerd het weer op zijn heupen krijgt.

HOCO - Uden 2-3
Hoco is thuis nog ongeslagen dit seizoen. Hopelijk komt hier snel verandering in. Als het aan LoekieLoek ligt niet. Aan het G-team van Oranje de taak om deze mission impOssible te volbrengen. Als afleiding zetten ze in de laatste minuut Billy in zijn clownspak langs de kant neer waardoor Uden ongestoord door kan lopen en in de laatste minuut de winnende maakt.

Waalwijk - Nuth 6-0
Zie mijn voorspelling voor Civicum - Nova. Om de week 3 uur in de auto, je moet er maar zin in hebben.

Druten - Berlicum 2-3
Waar Berlicum de laatste weken eindelijk wat beter begint te draaien moet Druten het doen met 1 punt uit de laatste 4 websiteen, én een uitschakeling in de Silver Cup. De Silver Cup waar Berlicum op vrijdagavond aan moet treden tegen wederom een tweedeklasser. Deze website zal dan zondag ook nog in de benen zitten waardoor Druten snel op een 2-0 voorsprong komt. Gelukkig weet Berlicum zich terug te vechten en scoor ik in de laatste minuut een prachtige goal met mijn forehand.

Herman | 13/11

Civicum - Nova
Civicum tot nog toe alle thuiswebsiteen gewonnen, deze trend wordt deze week verder gezet. Hopelijk nemen de mannen uit het verre zuiden hun supporters van de damesteams mee, dan wordt het nog de moeite waard om te komen kijken.
4-0

Concordia - DES
Als vorige resultaten in deze competitie ons iets moeten leren, dan wordt dit gewoon weer een gelijkspel. De geblesseerde keeper van concordia denkt hier echter anders over, hij heeft namelijk de fluit in handen genomen. Concordia verslikt zich niet nog eens en houdt de 3 punten thuis.
3-1

DQS - Oirschot
De altijd gezellige stUdenten tegen HC Sjoerd, dit belooft een spannende rematch te worden na de bekerwebsite tussen deze twee taaie teams. Fitboy Sjoerd was tijdens de beker helaas mentaal afwezig, hij zit namelijk aan een strak slaapschema vast, zon website in de avond pastte hier niet tussen. Op de zondagmiddag weet Oirschot deze wél over de streep te trekken.
4-2

HOCO - Uden
Een belangrijke pot voor Uden als zij winterkampioen willen worden, er is namelijk geen ruimte meer voor een verloren website, Civicum heeft namelijk 6 punten voor de boeg de komende weken. Uden komt met de schrik vrij en speelt hier een gelijkspel, waardoor ze hun koppositie vast blijven hoUden.
3-3

Waalwijk - Nuth
Geen zin om hier een stukje over te schrijven, de socials van Waalwijk zullen weer gehuld in kleur, met wit-bordeaux luiden.
6-0

Druten - Berlicum
Twee teams die eigenlijk niet zo goed kunnen hockeyen, maar hier en daar toch puntjes snoepen om zo hopelijk in de derde klasse te kunnen blijven. Berlicum afgelopen weken toch iets meer op dreef met overwinningen tegen Gemert en DQS met een acceptabele uitslag tegen de destijdse koploper Civicum.
1-3

Jessias Klaver | 13/11

Civicum - Nova
Ccum tegen DES en Oirschot tegen de lamp gelopen, dit zal het zelfvertrouwen een beetje hebben geschaad. Gelukkig mogen ze aankomende zondag tegen Nova thuis, dit zoUden normaal gesproken gratis 3 punten moeten zijn. De scooterboys uit Heerlen nemen wat boksbeugels en messen mee maar het mag niet baten, want de scheidsrechters moeten ze thuis laten.
4-1

Concordia - DES
Twee raadselachtige en wisselvallige ploegen. Concordia speelt thuis en dit zal bepalend zijn voor de uitslag van de website. De eftelingboys komen er net niet aan te pas.
3-2

Don Quishoot - Oirschot
Oirschot is in hun nopjes door de overwinning op Ccum, en deze week staat in het teken van ontspanning en mindfulness. Na een retraite bij Walter van B&B vol liefde staan ze uitgerust op veld in Eindhoven. Echter blijkt dat ze de verkeerde training van Walter hebben gekregen en zitten de spelers hoog in de tantrische energie. Zo zijn de spelers afgeleid als een vrouwendispuut aan de zijlaan staat te fluiten. Met de gedachten op de verkeerde ballen weten zelf niks klaar te spelen en is het wachten tot de derde helft.
Wellicht weten ze de bierestafette wel te winnen.
3-1

HOCO - Uden
Tandarts loek zit al 12 weken met het arm in het gips en kan zondag maar een kant op wijzen. Toch wordt het een spannende pot. Uden zal tot elke god moeten bidden maar in Oisterwijk zwaait alleen het Loekisme de scepter. Stiekem hoop ik, zoals iedereen, dat Hoco thuis wat punten laat liggen. Anders moet Uden maar wachten tot de tweede seizoenshelft wanneer Hoco op bezoek komt.
3-2

Waalwijk - Nuth
3 gratis punten voor Waalwijk op eigen veld.
5-1

Druten - Berlicum
Druten loopt weer tegen een verliespartij aan, ditmaal tegen DES. Bcum daarentegen wint van DQS en pakt 3 belangrijke punten, wél op eigen bodem. Dit voordeel hebben ze zondag niet maar hockeyend zijn beide ploegen gelijkwaardig. De uitslag zal dus ook dicht bij elkaar liggen en ik vermoed een gelijkspelletje.
3-3

Barry Batsbak | 13/11

Barry nabeschouwing Batsbak! 👇

Bcum vs DQS 1-0
Het is Berlicum gelukt om een beetje uit de onderste regionen te komen. Een degelijke thuisoverwinning tegen geen slechte ploeg. Chapeau mannen!

DES vs Druten 3-2
Knap slecht van Efteling JA1. Kom op boys, jullie hadden hier dubbele cijfers kunnen halen. Enfin, drie punten bijschrijven en door.

Hc Tandarts Loek vs Concordia 2-2
Concorida heeft geen haatberichten verspreid zoals na ongeveer iedere website in Oisterwijk gebeurt. Zou er goed gefloten zijn en zou 2-2 terecht zijn of zijn de mannen uit Roermond er toch in gefloten? Komende speelronde mogen de mannen uit Oisterwijk aantreden tegen de nieuwe koploper.

Nuth vs Uden 0-5
Winst voor de nieuwe koploper, maar wel een totaal nietszeggende overwinning. Volgende week uit bij Hoco hopen dat ze er niet ingefloten worden of proberen ze om de vaders mee te nemen? Het zal in ieder geval een spectaculaire pot worden met twee ploegen die beide de grootste thuisfluiters hebben van hockeyend Nederland.

Oirschot vs Ccum 5-4
Sjoerd zal een lekkere zondagavond gehad hebben nadat hij er vijf inlegt tegen de koploper en daarna bij het damesteam. Goed gedaan kerel! Civicum blijft wisselvallig maar krijgt de komende twee weken zes punten cadeau en is hierdoor nu al zeker van een top 2 plek in de winter. Het is te hopen dat de subtop aan kan blijven haken bij Civicum en Uden.

Gradje | 13/11

Civicum – Nova 7-0
De linksback van Nova moet rijden naar Civicum. Zijn hockeykwaliteiten zijn ongeveer hetzelfde als zijn rijkunsten, ronduit bedroevend. Hierdoor komt de linksback met de keeper in zijn auto één minuut voor de website aan. In het eerste kwart staan de mannen van Civicum met 3-0 voor. Langs de kant wordt er 10-10-10-10 gescandeerd. Helaas voor de mannen uit Cuijk zit dat er niet in. Na een bedroevende eerste en tweede helft kunnen de mannen van Nova zich ook niet onderscheiden in de derde helft. De linksback rijdt via de Mac in een keer goed terug naar hun thuishaven in Duits-Limburg.

Concordia – DES 2-1
Een spannende en belangrijke website voor beide teams. Aanhaken bij de top 5 of een eenzame middenmoter. Voor DES is het nog spannend. De 12de en 13de man van Concordia maken het echter minder spannend. Zij hebben bij de teambespreking van Concordia gezeten en bepaald dat Concordia gaat winnen. De tactiek van de Duitse coach boeit de mannen op het veld niet. Na 70 minuten fysiek hockey van Concordia is er slecht één groene kaart gevallen en weet Concordia nipt de punten in eigen huis te hoUden.

Don Quishoot – Oirschot 2-2
Don Q in de beker te sterk voor Oirschot. De Pakistaan van Oirschot zal terug naar de tekentafel moeten en met een ander plan richtingen de stUdenten uit Eindhoven moeten afreizen. Het is de vraag of de mannen uit Oirschot de plannen van de Pakistaan begrijpen. Na een website met heel veel gemiste kansen staat er 2-2 op het scorebord. In de derde helft wordt en nog een bier estafette gedaan wat dat vinden stUdentjes blijkbaar echt heel leuk.

HOCO – Uden 2-2
Het is een traditie in Oisterwijk dat het thuisspelende team met 13 man aantreed. De traditie zal ook deze speelronde in stand worden gehoUden. Uden is op de hoogte van deze bijzondere traditie en weet wat hen te doen staan. Mondje dicht tegen de scheidsrechter en meegaan in het fysieke hockey van HOCO. Uden komt op 0-2 voorsprong. Na wat lijntjes in de rust die de advocatenvader van de rechtsvoor komt brengen weet HOCO weer wat fysiek hockey is en gaan ze er samen met de 12de en 13de man volle bak voor. Na 65 minuten is de achterstand omgebogen naar een gelijkspel. Uden heeft recht op vijf strafcorners in de laatste vijf minuten, maar deze worden niet gegeven. Uden boos, HOCO blij.

WaalwijkNuth 2-0
Waalwijk scoort weinig en krijgt er weinig tegen. Nuth Scoort weinig en krijgt en veel tegen.
Waalwijk weet twee keer te scoren en wint met 2-0. Prima resultaat voor de mannen uit Limburg die beter uit de competitie kunnen stappen. De topper tegen Nova hebben ze gespeeld op eigen veld en het hoogtepunt van de competitie is dus bereikt. Wel respect dat jullie het blijven proberen.

Druten – Berlicum 2-3
De nummer 11 tegen de nummer 7, met een verschil van twee punten is dit een ware degradatiekraker. Na een zeer matige website mag Berlicum zich benoemen tot middenmoter en werkt Druten zich nog verder in de problemen. Is de positie van de coach van Druten nog houdbaar of is het tijd voor een frisse wind?