SPEELRONDE 7

Geplaats door: De Grote Voorspeller ( )

  • 3C
  • 16/10
  • 1955

Maar liefst de helft van de websiteen eindigde in een gelijkspel vorige speelronde, Uden en Ccum hebben hier erg gul gebruik van gemaakt waardoor zij zich langzaam los beginnen te zetten van een toch wel erg aan elkaar gewaagde middenmotor.

Nu eerst een weekje rust, maar voorspellen kan natuurlijk altijd! Met 29 oktober op de agenda:

Nova (thuis) - Uden
Berlicum (thuis) - Waalwijk
Concordia (thuis) - Druten
DES (thuis) - Civicum
HOCO (thuis) - Don Quishoot
Oirschot (thuis) - Nuth


En voor de echte fanatiekelingen zijn er ook nog enkele leuke bekerwebsiteen de week er op:

DES - Culemborg
Civicum - Uden
Oirschot - Don Quishoot
HOCO - Maastricht
Berlicum - Gemert
Reageren

 
GOK JE WAGEN - Gespeeld!
29-10-2023
29-10-2023
28-10-2023

brabo | 28/10

Na een week rust en veel bier is het dan weer tijd om op zondag een potje te hockeyen

Nova – Uden 2 – 4
Het Nederlands elftal maakt deze zondag de wereldreis naar Heerlen om daar de punten te halen. Na de 10-3 tegen Druten is Uden vastberaden om Nova ook een trede lager te zetten. Nova laat dit echter niet zomaar gebeuren en scoort vroeg een goal. Het is helaas niet genoeg want ook zonder begeleiding van de papa’s hockeyt Uden zich naar de overwinning.

BerlicumWaalwijk 1 – 3
Waalwijk leek na de eerste website te gaan hockeyen, maar deze stijgende lijn is vervolgens gestagneerd. De mannen van Berlicum hebben daarnaast ook nog niet veel punten kunnen vieren.
Deze website is niet om aan te gluren en dit blijkt ook aan het aantal supporters aan de zijlijn.

Concordia – Druten 5 – 3
De ex 2e-klasser heeft de afgelopen 2 websiteen al 5 punten laten liggen. Voor deze week zijn de mannen weer extra gemotiveerd om op eigen veld de punten binnen te slepen. De centrale verdediger van Concordia helpt Druten door weer eens met een absurde overtreding, geel te behalen. Druten ziet kansen en begint met de opmars naar een 2-3 voorsprong. Na 10 minuten mag Concordia weer met 11 man en de bal richting het goal van Druten stormen. Hierdoor trekken ze de winst over de streep.

DES – Civicum 2 – 4
DES begon de eerste competitieweek leuk tegen Uden, maar is vervolgens als middenmoter mee gaan draaien. Deze week staat voor hen een website tegen de koploper op het programma. Civicum is het tijdens de website even kwijt, maar herpakt zich om een zakelijke overwinning met als prijs 3 punten mee naar huis te nemen.

HOCO – Don Quishoot 3 – 1
Hoe deze teams op hun desbetreffende plaatsen staan is een raadsel. DQ dat een prima potje kan hockeyen staat 11e en neemt het op tegen HOCO dat met een doelsaldo van -3!! op plek 3 staat. Tandarts loek heeft bij het betreden van het veld zijn arm al naar één richting gestoken zodat hij alleen nog maar op het fluitje hoeft te blazen. De stUdenten hebben bij hun websitebespreking al bepaald dat zij zich gaan focussen op de 3e helft. Hier behalen zij de winst, maar geen 3 punten.

OirschotNuth tja…
Met een doelsaldo van -28 in zes websiteen doet Nuth een recordpoging om werelds slechtste doelsaldo te produceren. Ook deze week staat er weer een verloren zondagmiddag op het programma. Na een potje balverlies gaan ze gelijk naar de bar om het te vieren.

Sjaak Polak | 28/10

Nova - Uden 1-6
Er werd vorige speelronde uitgebreid gesproken over de nieuwe behaalde mijlpaal in Uden. Beide zoons een hattrick waarvan een zelfs een dubbele hattrick. Dit leverde de vaders een gratis luxe vakantie op waarvan hartstochtelijk is genoten. Uden lijkt serieus mee te gaan doen om promotie, maar zoUden ze zich wel beseffen dat er in de 2e klasse bondsscheidsrechters zijn? Toch was er ook een minpuntje afgelopen week, Nova laat Uden geen eigen ‘scheidsrechters’ meenemen waardoor de vaders buiten het hek plaats moeten nemen. Het protest is ingediend en hopelijk geeft de bond nog vrijbaan om de vaders 93 corners te laten geven en iedere aanval van Nova af te fluiten wegens buitenspel.

Berlicum - Waalwijk 1-4
Waalwijk maakt het echt iedereen lastig, een stugge ploeg. Berlicum valt tegen.

Concordia - Druten
Kansloos voor Druten als je het mij vraagt, 8-0. Concordia hockeyend simpelweg een van de betere ploegen.

DES - Civicum 2-2
DES mogelijk de meest wisselvallige ploeg van de competitie maar zeker geen ploeg waar overheen gelopen wordt. Averij voor de mannen uit Cuijk.

HOCO - Don Quishoot 2-2
Hopelijk zakt Hoco snel af, maar ze spelen thuis. Jammer voor de stUdentjes.

Oirschot- Nuth 82-0
Geen uitleg nodig.

PAPAS UDEN | 28/10

Guess who are not back…
Nadat de door ons georganiseerde cornertraining voor onze zonen een groot succes bleek te zijn, heeft het team ons een vakantie cadeau gedaan. Afgelopen week waren ze zelf ook vrij, en komende weekend kunnen ze nog zonder ons af. Maar zelfs op vakantie gaan we ook een gokje wagen…

Nova - Uden 1-4
Normaliter een zeer eenvoudig potje. Echter hebben wij vanaf het vakantieadres de bekerloting ook meegekregen, onze jongens zitten met hun gedachten al bij volgende week. Zowel mentaal als fysiek worden de krachten alvast gespaard waardoor het score verschil enigszins beperkt blijft.

Berlicum - Waalwijk 1-3
Na de 2e 3 punter van afgelopen week krijgt Berlicum nu weer een team tegenover zich dat wel een poging waagt te hockeyen. Hier kan het dan ook niet mee overweg.

Concordia - Druten 7-1
Waar Knorknordia afgelopen week ook punten verspeelde bij de stUdentjes, die zich ondertussen beginnen te presenteren als de angstgegner voor de topploegen, mag het deze week aantreden tegen het team dat alles behalve is. Na de oorwassingen tegen Ccum en onze zonen gaat Druten er hier ook met flinke cijfers af.

DES - Civicum 2-3
Wat een afsluiter van onze vakantie zou het toch zijn als Ccum hier gehavend uit de strijd komt en nog wat punten verspeeld. Wie er mogelijk ook gehavend uit de strijd komen zijn de mini’s van de week van DES. Laten we hopen dat het concept hiervan ondertussen bekend is bij de keeper uit Cuijk. DESalniettemins gaat DES er alles aan doen om er een mooie pot van te maken maar het zal uiteindelijk toch aan het kortste eind zal trekken.

HOCO - DQS 2-4
De website van de week: Harddrugs vs Alcohol. Om eens wat anders te doen dan normaal besluiten beide teams de rollen eens om te draaien. HOCO dat nog strak staat van de after, trekt voor de website gezamelijk een Adtje zodat men niet te scherp begint. DQS, nog straal bezopen, neemt een lijntje om juist wat helderder te worden. Die combinatie blijkt wat beter te werken en men heeft niet in de gaten dat Luke nog een poging waagt de website te beïnvloeden. DQS trekt de lijn als “angstgegener” voor de topploegen door, al zal HOCO nog proberen deze lijn weg te snuiven.

Oirschot - Nuth 5-1
Nuth besluit de ellendig lange heenreis maar eens te gebruiken om wat motivational speeches op te zetten. De mannen komen vervolgens voor de verandering vol goede moed het veld op. Oirschot had dit niet aan zien komen, en staat na 2 minuten tegen een achterstand aan te kijken. Helaas voor Nuth blijkt dat de trainer van Oirschot ook een boekje heeft met motivational speeches. Oirschot stelt snel orde op zaken en Nuth druipt na 2 kwarten alvast af naar huis.

de leermeester | 27/10

Nova - Uden 2:6
De mannen van t andere oranje gaan er is goed voor zitten. De rit duurt lang, maar het limburgse land brengt de Udense mannen in hogere sferen. De ene goal is nog mooier dan de andere. Alaaf!

Berlicum - Waalwijk 4:2
De grote vraag is natuurlijk of de echte leermeester aanwezig is zondag. Berlicum heeft de weg naar boven gevonden, Waalwijk toch net iets minder in de uitwebsiteen.

Concordia - Druten 4:0
Druten dacht even dat ze kampioen gingen worden. Moeten nu uitkijken dat ze na zondag niet op een degradatieplek staan.

DES - Civicum 3:3
DES blijft heel onvoorspelbaar

HOCO - DQ 3:0
Hoco bedankt maar weer eens LOEK LOEK LOEK

Oirschot - Nuth 6:1
We kunnen Nuth afschrijven, volgend jaar 4e klasse.

Billy de Clown | 26/10

Guess who is ook terug! Billy doet het voorbeeld van zijn goede vriend Halter volgen en is ook weer in de pen geklommen! Hier gaan we dan:

Nova – Uden 0-4
Het Nederlands H18 lijkt op dreef te zijn. De mannen hebben nog geen website verloren en wisten in de vorige ronde een monsterscore te noteren. Kan het spoken op het complex aan de Stadionbaan? Vast wel, maar Uden zal zakelijk omgaan met de griezels uit Heerlen en met 3 punten in het tasje richting Brabant vertrekken.

BerlicumWaalwijk 1-0
MHC Halter mag het opnemen tegen Waalwijk. De mannen van Waalwijk zullen zich afvragen waarom er geen stadion gebouwd is. Nou mannen daar kan Billy wel antwoord op geven: Voor maximaal 3 supporters is een picknicktafel meer dan voldoende. Het gerucht gaat dat het complex van MHC Halter nog ouder is dan de oudste speler van Waalwijk. Ze zien er in elk geval beide oud en vervallen uit. Halter zelf zal de score openen en ook direct afsluiten met een backhand onderkant lat.

Concordia – Druten 9-1
De mannen uit de kuil van Roermond hebben een taaie zondag gehad vorige ronde en vonden zichzelf terug op de 4e plaats. Echter zal het deze zondag in hun eigen kuil een stuk makkelijker gaan. HC Speedy Gonzales a.k.a HC Bram zal weinig weerstand bieden. Bram krijgt het een keer goed op z’n heupen en schiet er een binnen voor de eer. De rest van de website zal het eenrichtingsverkeer zijn naar de goal van Druten.

DES – Civicum 1-4
Zal het de Eftelingboys lukken om Ccum af te stoppen en aansluiting te vinden bij de subtop? Billy hoopt van wel, maar Thomas en Kelvin denken daar anders over. Helaas is het ze niet gelukt om vorige ronde beide een hattrick te noteren dus hoeft er dit keer geen steen, papier, schaar gespeeld te worden. Het websiteje bamiblokken eten wordt overigens ook gewonnen door Ccum dankzij Thomas en wordt hiermee Man of both Matches!

HOCO - Don Quishoot 1-3
Wat HOCO op de derde plaats doet snappen zijzelf ook niet. De coach is vastberaden om ook dit seizoen weer door anti-hockey onderaan mee te draaien, maar die verrekte tandarts fluit ze elke keer weer naar een ongewenste overwinning. De coach besluit om de tandarts te drogeren met een flinke dosis Ket en dat werpt zijn vruchten af. De nerds uit de lichtstad weten hier wel raad mee en trekken de winst over de streep. Het enige wat HOCO trekt is een flinke lijn door de neus.

OirschotNuth 5-0
Waar de ploeg vorig jaar nog als een geoliede machine presteerde lijkt er nu zand in de motor te zitten. Een van de spelers van Oirschot heeft aan de coach gevraagd wat er nou steeds misging. De Beste knul probeerde de naam uit te spreken van zijn coach, maar toen begon spontaan het meubilair te zweven… Ondanks deze rare gewaarwording heeft Billy vertrouwen in de A58 boys en zal Nuth een zware middag gaan beleven.

HALTER | 23/10

Guess whos back!

Nova - Uden 1-5
Uden is simpelweg beter dan Nova. Nova is goed wanneer ze op voorsprong komen en ze zich in kunnen graven (het blijven toch bijna-Duitsers hé). Zou het Uden dan dit seizoen tóch gaan lukken om mee te doen voor promotie?! De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Berlicum - Waalwijk 3-2
Op papier zou dit een website tussen twee gelijkwaardige teams moeten zijn. Bij Waalwijk is het afwachten wat voor team men daar op de been krijg en of ze weer senioren van 45+ moeten invliegen. Berlicum organiseert een super sunday, wat een feest. En zal door de maarliefst 9 opgedaagde supporter naar de overwinning worden geschreeuwd.

Concordia - Druten 4-1
Druten aardig begonnen aan de competitie maar nu al 19 doelpunten tegen in de laatste 3 duels. Auw. Concordia was zelfs goed begonnen maar laat de laatste weken toch punten liggen. Dit zal tegen Druten niet gebeuren.

DES - Civicum 1-3
DES toch wel de grote teleurstelling van deze competitie te noemen. Civicum daargentegen een ex-tweedeklasser die de verwachtingen wel waarmaakt. Vandaag kan Civicum DES nog verder op achterstand zetten en zal dit ook gaan doen.

HOCO - Don Quishoot 1-2
Heee wat loek, ehh, leuk, HOCO speelt weer een thuis website.

Oirschot - Nuth 6-0
Oirschot dit seizoen (nog) geen schim van het team wat ze vorig jaar aan het eind van het seizoen waren. Nuth is daarentegen geen partij. Comfortabele overwinning op de Oirschotse schaatsbaan.

HALTER | 23/10

Guess whos back!

Nova - Uden 1-5
Uden is simpelweg beter dan Nova. Nova is goed wanneer ze op voorsprong komen en ze zich in kunnen graven (het blijven toch bijna-Duitsers hé). Zou het Uden dan dit seizoen tóch gaan lukken om mee te doen voor promotie?! De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Berlicum - Waalwijk 3-2
Op papier zou dit een website tussen twee gelijkwaardige teams moeten zijn. Bij Waalwijk is het afwachten wat voor team men daar op de been krijg en of ze weer senioren van 45+ moeten invliegen. Berlicum organiseert een super sunday, wat een feest. En zal door de maarliefst 9 opgedaagde supporter naar de overwinning worden geschreeuwd.

Concordia - Druten 4-1
Druten aardig begonnen aan de competitie maar nu al 19 doelpunten tegen in de laatste 3 duels. Auw. Concordia was zelfs goed begonnen maar laat de laatste weken toch punten liggen. Dit zal tegen Druten niet gebeuren.

DES - Civicum 1-3
DES toch wel de grote teleurstelling van deze competitie te noemen. Civicum daargentegen een ex-tweedeklasser die de verwachtingen wel waarmaakt. Vandaag kan Civicum DES nog verder op achterstand zetten en zal dit ook gaan doen.

HOCO - Don Quishoot 1-2
Heee wat loek, ehh, leuk, HOCO speelt weer een thuis website.

Oirschot - Nuth 6-0
Oirschot dit seizoen (nog) geen schim van het team wat ze vorig jaar aan het eind van het seizoen waren. Nuth is daarentegen geen partij. Comfortabele overwinning op de Oirschotse schaatsbaan.

Limbolander | 22/10

Nova - Uden
Als echte Limburger hoop ik op een spannende pot hier. Uden laat zien dat ze dit seizoen de nodige stappen hebben gezet nadat alle goede teams weg zijn en hopen op 3 punten voor een promotiestrijd. Nova thuis lijkt sterk te zijn, maar Uden toch één maat te groot, hun aanvoerder zelfs twee maten!
1-3

Berlicum - Waalwijk
Een volstrekt oninteressante pot, Waalwijk krijgt hier een lesje fysiek hockey wat typerend is aan de derde klasse. Ze lijken hier goed mee om te gaan na een gelijke eerste helft en hun nummer 69 maakt er drie in de tweede helft.
0-4

Concordia - Druten
Onze Limburgse trots keert terug op eigen veld na twee moeilijke competitiewebsiteen. De scoop achterin bij Druten wordt na precies 3 minuten al voorspelbaar na een vroeg doelpunt. Leuke truc, maar in de derde klasse niet genoeg. Ons vlaggenschip laat zien wie er in deze competitie echt de baas zijn!
12-1

DES- Civicum
Na een vroege uitbraak van DES na het uitnemen van de bal lijkt het Cuijkse team wel te slapen! Door een kundige redding van hun keeper wordt het vroege gevaar echter gedempt met een geblesseerde spits als resultaat.

Oh, de website was nog niet begonnen, de ‘cumse keeper veegt voor de tweede website op rij de mini’s van de week aan de kant. Oppassen DES!

Desalniettemin wordt dit een echte spannende pot hockey, met veel mooi spel. Beide teams tonen respect waardoor er weinig echte kansen komen.
2-2

HOCO - DQS
Een tactisch wereldfestijn, de aanvoerder van HOCO neemt met nog wat meer een klein puntje voor de start van de website om zo de stUdenten te snel af te zijn. Na een wereld idee van een van de spitsen van DQS besluiten zij dit te counteren door met zijn allen een bak te trekken in de rust. Het derde kwart is na deze toegepaste tactiek geheel van DQS, ze komen terug van 0-2 tot 2-2. HOCO is tactisch al bezig met een reactie, voor het laatste kwart neemt iedereen een kwart, dit blijkt goed te werken.
4-2

Oirschot - Nuth
Met een gewaagde poule is er dan toch altijd een team dan de rest niet kan bij hoUden en het voor een seizoen maar houdt op bier drinken. Dit is in de derde klasse poule C Nuth, het is nog steeds een wonder dat dit team gepromoveerd is. Oirschot hockeyt hun frustratie van hun nipt verloren websiteen er helemaal uit hier.
12-0

@@ Sjefke | 22/10

Tactiek is gewoon spits aanspelen die alles kan en trucjes gooit alsof het niks is.
Twee man hem dekken en klaar is Nova.

@sjefke | 22/10

Wat is de tactiek van Nova? Vraag ik voor een vriend van me!

Sjefke | 21/10

Nova - Uden (1-4)
Als je de tactiek van Nova doorhebt kom je er makkelijk doorheen. Ze kennen nl maar 1 truc.

Berlicum - wolluk (1-4)
Berlicum knalt alle energie in de eerste goal. Daarna weet Wolluk het beter dicht te zetten en heeft Berlicum niks meer aan de snelheid.

Concordia - Druten (5-1)
Jammer dat Druten zolang moet rijden voor deze vernedering..

DES - Civicum (2-2)
Geen doelpuntenfestijn deze week.

HOCO - DQS (4-1)
HOCO speelt thuis dus 3 punten cadeau

Oirschot - Nuth (6-0)
Benzineverspilling voor de Limburgers

Gradje | 17/10

Nova - Uden 2-2
In het oer-oude ColOsseum blijkt het toch lastig om punten mee naar huis te nemen. Eerst DES zonder punten naar huis en nu onze boeren ook 2 punten laten liggen. Uden heeft nu een lastig schema achter de rug en kijkt misschien wel te makkelijk naar deze pot. Zijn het de arbiters, het snelle veld of toch het zuurstofgehalte op die elevatie? Na de 10 doelpunten winst van vorige week zijn de UUUUers weer rijp voor een gelijkspel.

Berlicum - Waalwijk 1-3
Waalwijk mist het gegalm van het eigen stadion. Berlicum mist een heleboel sfeer. Tja, met alleen een frietkar ga je het niet halen boys. Beide clubs hebben geen uittenue, want wie heeft er nou in godsnaam Bordeauxrood als clubkleur. Waalwijk mag de hesjes aan. Door het koude weer werken de hesjes echter als bodywarmers en daardoor trekken de Wollukboys aan het lange eind.

Concordia - Druten 7-4
Allebei 18 doelpunten. Concordia 10 tegen, Druten 27 tegen. Laten we er vanuit gaan dat de scheidsrechters goedgezind zijn, dan scoort Concordia 1.7 doelpunten meer per doelpunt van Druten. Samen extrapoleren ze dit in de rust en komen tot een goede uitkomst. Vakje eromheen, streep eronder en aan het bier.

DES - Civicum 4-4
De kraker van de week. DES heeft thuis nog geen punten verspeeld, en Civicum alleen nog maar in Uden. Als de CCummers hun emoties kunnen beheersen wordt dit een hele spannende pot. Kunnen ze dat niet, dan nemen de mannen in geel de touwtjes in handen en groeit het eenrichtingsverkeer in de website. Deze poule ❤️ puntendeling. Laten we het nog even spannend hoUden voor de rest jongens.

HOCO - Don Quishoot 5-3
De vespaboys zijn dan eindelijk begonnen aan het taaie program. Vorige week toch nog nipt verloren in Civicum, blijkbaar gepaard met een plakje salami. Deze week tegen de wisselvallige studs, die zich op de 11e plek bevinden. De nieuwe coach heeft een oplOssing gevonden voor het gebrek aan motivatie: bierestafette vóór de website. Dan komt iedereen op tijd & fungeert het als reparatiebiertje. Win - Win zou je zeggen. Loek denkt daar overigens anders over en geeft de coach aan de bar rood voor het stomme idee. 13 vs 10 gaat m niet worden, dus kunnen de studs weer met de staart tussen de benen richting station. StUdenten OV is goedkoper dan Euro 95.

Oirschot - Nuth 8-0
Een bijkomertje voor de mannen uit Oirschot. Na telkens met 1 doelpunt te weinig de website af te ronden (behalve de 8-0 winst tegen HOCO), zijn de boeren het zat. Alle trekkers worden uit de schuur getrokken en de A58 op gestuurd. Nuth ziet het aan als een nieuw boerenprotest en pakt de binnendoor-route. 1 van de autos denkt slim te zijn en rijdt via België om vervolgens bij Antwerpen in de ring vast te staan. Het staat al/pas 5-0 als deze auto het terrein op rijdt, maar wel goedkoop kunnen tanken!

@vraagje | 16/10

Staat op knhb.nl bij nieuws

@Vraagje? | 16/10

Deze stond vanmiddag om 16:00 op hockey.nl als artikel, maar kan hem nu ook niet vinden. Loek aan het sjoemelen om niet meteen eruit geknikkerd te worden tegen een 2e klasser?

Vraagje? | 16/10

Waar is de loting te vinden van de silver cup? Ik kan het niet vinden op de hockey.nl of de bond site?

De Grote Voorspeller | 16/10

Uit een van mijn vele bronnen heb ik vernomen dat HOCO afgelopen zondag een rode kaart heeft gevangen, niet al het gedrag wat in Oisterwijk vertoond wordt hoort thuis op een hockeyveld blijkt.