Speelronde 1

Geplaats door: Gradje ( )

  • 3C
  • 22/08
  • 2184

Wat een geluk dat er eindelijk weer Limburgers in de poule zitten, we hebben jullie gemist. Het werd al bijna saai die korte ritjes richting de vijand. Nu kunnen we gelukkig weer de Mac in Weert sponsoren. Ook zijn er 3(?) 2e klassers bij gekomen.. Wat spannend jongens!

Iemand nog wat leuks in de wandelgangen gehoord over transfers, drama, de lokale dealer, etc?

Civicum - Waalwijk
Concordia - Oirschot
Don Quishoot - Nuth
Druten - Nova
HOCO - Berlicum
DES - Uden
Reageren

Hocos pocos | 11/09

Gek hé 4de klasse overslaan en dan op je broek krijgen

Tandarts Loek | 10/09

Thuis is veel leuker uit mag ik nooit fluiten alleen klagen

@TANDARTS LOEK | 10/09

Wel fijn dat jullie de uitwebsiteen niet eens meer meetellen, zijn toch kansloos..

Tandarts Loek | 10/09

Zo heftige speelronde gehad maar het was erg lekker om Berlicum even flink te grazen te nemen in de Arie.
Kan niet wachten op de volgende #Nova pas maar op en neem vaseline mee

@Nick | 10/09

Oke Nick

Nick | 09/09

Waalwijk verliest

W.Shakespeare | 08/09

Civicum – Waalwijk (3 – 0)
Civicum treft het mysterieuze Waalwijk op het hockeyveld. Verbazingwekkend genoeg speelt Waalwijk ineens in de derde klasse, zonder enige logische verklaring (misschien dat Pierre van Hooijdonk iets meer van deze duistere dealtjes met de KNHB afweet). Ondanks de vreemde omstandigheden won Civicum glansrijk. Civicum poetst de hockeyambities van de Waalwijkers weg met een 3-0 overwinning.

Concordia – Oirschot (0 – 1)
Terwijl de website tussen Oirschot en Concordia in volle gang was, gebeurde er iets opmerkelijks. De oudste speler van Oirschot, die eruitzag alsof hij al sinds de uitvinding van hockey meespeelde, struikelde over zijn eigen hockeystick en belandde in een sierlijke koprol op het veld. De scheidsrechter, die zo verbaasd was dat hij vergat te fluiten, gaf hem spontaan een 9,5 voor de landing. Dit zorgde er voor dat de jongetjes van Concordia dusdanig afgeleid waren en Oirschot met een flitsende counter de enige goal van de website wist te maken.

Don Quishoot – Nuth (8 – 1)
Op een zonnige zondagmiddag verzamelde het eerste van Don Quishoot zich op het veld, klaar om de strijd aan te gaan tegen het team van Nuth. Het was als een duel tussen een schaakmeester en een kip zonder kop. De spelers van Nuth leken te denken dat het doel van hockey was om de bal het doel in te aaien in plaats van te slaan. Ze manoeuvreerden over het veld als een kudde verwarde pinguïns op een tropisch strand. Don Quishoot, daarentegen, gleed over het veld als gracieuze zwanen, met sticks die zwaaiden als zwaarden van oude ridders. Het was een waar spektakel van onhandigheid en georganiseerde elegantie. Aan het eind van de website toen het scorebord uitgehuild was, stond Don Quishoot met een glimlach op hun gezichten, terwijl Nuth zich afvroeg hoe ze dit een jaar willen gaan volhoUden.

Druten – Nova (2 – 1)
Op het hockeyveld won Druten nipt van Nova, dankzij de energieboost van hun fanatieke thuisfans. Echter, bij de derde helft ontpopte Nova zich tot een onverwachte kampioen, niet in het hockey, maar in het alcoholgebruik. Na een geslaagde afterparty stapten de mannen van Nova dronken achter het stuur en waren ze in een recordtempo weer thuis, zij het op een ietwat hobbelige en slingerende wijze.

Hoco – Berlicum (3 – 5)
In een gelijk opgaande hockeywebsite tussen Hoco en Berlicum hielden beide teams elkaar lang in evenwicht. In de bespreking van het laatste kwart pakte de coach van Hoco per ongeluk het boekje met tactieken van het dramatische team van Nuth. Zonder het te beseffen stuurde hij zijn spelers het veld op met totaal verkeerde instructies. Het gevolg was een hilarische chaos waarin Hoco het laatste kwart voor schut werd gezet door Berlicum, terwijl de coach zich afvroeg hoe hij zijn boekje verwisseld kon hebben.

DES – Uden (2 – 2)
Tijdens de ontmoeting tussen DES en Uden, beiden met hun Brabantse hart en ziel, eindigde de website in een vredig gelijkspel. Het was alsof de spelers op het veld de strijd staakten om te genieten van een goed glas Brabants bier en heerlijke streekgerechten. De sfeer was zo warm en gastvrij dat de supporters zich afvroegen of ze bij een website of een dorpsfeest aanwezig waren.

@@brabohockeyer | 08/09

Dat kan ie natuurlijk niet weten als Brabo

@brabo hockeyer | 07/09

Drugshol in Limburg is toch echt eerder Heerlen dan Nuth 😎

Brabo-Hockeyer | 07/09

Don Quishoot – Nuth (4-4)
Een “don” is een maffiabaas. Limburg staat bekend als de narcostaat van de lage landen. Hier zullen heel wat dealtjes worden gesloten. De scheidsen de grote winnaar. Het publiek is nog high van de doelpunten)

Concordia – Oirschot (1-2)
Omdat de brabo’s van Oirschot de Concordianen niet goed verstaan nemen de Limburgers snel de afslag. Lang kijken de geschrokken brabo’s tegen een achterstand aan. Dit trekken ze in het Brabants kwartiertje recht.

DES – Uden (2-2)
De Kets vs Uje. Brabants onderonsje. De degradant tegen de jongens uit het Knoerissenrijk. Zakt de degradant verder door het ijs of maakt het half om half gehakt van de knoerissen. Ze twijfelen nog teveel. Gelijke stand is onvermijdelijk.

Civicum – Waalwijk (4-2)
Kuuk aan de Maas uit is voor de katholieke (K.M.H.C.) uit Waalwijk een brug te ver. Lang hebben ze de voorsprong maar willen op tijd in de kerk zijn waardoor ze denken al klaar te zijn. Verliezen in de slotminuut.

Druten – Nova (1-3)
In het land van Maas en Waal ligt het pittoreske Afferden waar zich de HCD heeft gevestigd. De Nova’s uit Parkstad moeten even zoeken maar vinden uiteindelijk de punten achter in het net. De strafcorner variant doet het goed..!!

HOCO – Berlicum (2-3)
Slechts 23 kilometer ligt er tussen deze 2 Brabantse clubs. De afstand wordt ook de einduitslag met een streepje ertussen. Het tikkie-takka van Berlicum zorgt voor frustratie bij de HOCO-rianen de kaarten vliegen in het rond.

HALTER | 06/09

Ruim 800 views en maar 3 voorspellingen, dan kan beter!

Gradje | 02/09

Civicum - Waalwijk 5-1
Dit seizoen hebben we maarliefst 2 Cum teams, waarvan dit de betere van de twee moet zijn. Wolluk heeft er een heel jaar over kunnen doen om een fungerend team bij elkaar te sprokkelen. Dat blijkt nog Best lastig met al die hockeyclubs in de buurt. Gelukkig zit buurman DES nu ook in de 3e klasse, dus wie weet zijn er wat snelle jongens teruggekomen. Ben benieuwd.

Concordia - Oirschot 2-3
Het zogezegd uiteengevallen 2e klasse team tegen de eeuwenoude 3e klasser. Normaal is Oirschot een middenmoter maar na vorig seizoen hebben ze volgensmij de smaak te pakken. Het forum heeft Oirschot al tot promotiekandidaat gekroond, dat moet ik nog maar zien gebeuren. Spannende pot, die zal laten blijken of Concordia nog 2e klasse waardig is.

Don Quishoot - Nuth 7-1
Vorig seizoen zijn de Studs nipt 3e geëindigd, dus zijn ze dit seizoen gebrand om achter de stUdenten uit Tilburg aan te sluiten in de 2e klasse. Nuth is een stugge ploeg, maar spelen niet thuis op de berg dus hebben weinig te halen in Eindje.

Druten - Nova 3-3
Twee promovendi waarvan er eentje anderhalf uur in de wagen moet zitten. De keeper van Nova lag door de lange rit nog te slapen op de achterbank, dus kan Druten in de eerste helft makkelijk op voorsprong komen. De coach komt in de rust met de slapende keeper in zn armen het veld op gelopen. Al slapend wordt hij aangekleed en met prikkende ogen richting het net geduwd. Het gedaante in de goal schrikt de Drutenaren af en geeft Nova de kans om op gelijke hoogte te komen.

HOCO - Berlicum 4-5
De lokale vuilniszakjas-meneer kan weer uit het buitenland terug komen want HOCO speelt thuis. Het hoogseizoen is voor hem weer begonnen. Cum2 wil gewoon een potje hockeyen maar daar denken de boys uit Owijk anders over. Hockeyend is Berlicum beter, honkballend is HOCO beter. Het zal aan de scheidsies gaan liggen wie er wint.

DES - Uden 3-1
Ranje v Ranje. Is gestreept mooier of toch een effen kleur? Daar zal eerst 60 minuten over gediscussieerd worden. Daarna nog even 10 minuten mooi hockey en laat DES zien waarom zij en een gestreept tenue beter zijn.

Downie 3C | 29/08

Seizoen is weer van start, dus de downie kan z’n voorspelling weer doen.
Nieuw dit jaar dus benieuwd hoe we het doen.

Civicum-Waalwijk 2-1

Ben toch wel benieuwd hoe Waalwijk hier terecht komt zonder in de 4e klasse te zijn geweest. Puur op basis van gedachte denk ik dat Civicum 1e website terug in de 3e klasse net wint.

Concordia-Oirschot 1-4
Gehoord dat Concordia opnieuw begint met allemaal jeugd, dan staat een ding vast Oirschot walst erover heen eerste kampioenskandidaat dient zich aan.

Donkey-Nut 3-1
Benieuwd hoe Donkey zich presenteert na vorig seizoen net promotie mis te zijn gelopen. Nuth is zo kansloos slecht daar kan je niet van verliezen.

Druten-Nova 1-2
Nova kampioen Druten via play-offs dus denk nipte overwinning voor Heerlen.

Hoco-Berlicum 2-4
Vorig seizoen wat verslagen gelezen over ene tandarts Loek dus die zal er wel zijn. Benieuwd hoe Berlicum het doet met de coach uit de overgangsklasse

Des-Uden 2-2
Gelijkspel oranje tegen oranje

HALTER | 28/08

Ja ja, we zijn er weer. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Zal Uden weer hoog van de toren blazen en vervolgens weer in de middenmoot eindigen? Waarschijnlijk wel. Hoco komt in ieder geval gegarandeerd weer opdagen met schandalige scheidsrechters. En in het kader van duurzaamheid mogen we nu weer lekker 3 keer naar Limburg kachelen.

Mijn voorspellingen voor de eerste ronde:

Civivum - Waalwijk (3-1)

Van beide partijen werkelijk geen flauw idee. Waalwijk is net zo cringe als Wijchen vorig jaar op Instagram en zeggen te willen promoveren naar de tweede klasse. Of ze hier aanspraak op maken mogen ze tonen tegen voormalig tweede-klasser Civicum. Ik ga toch voor Civicum.

Concordia - Oirschot (1-2)

A little birdie heeft mij verteld dat Concordia en vorig jaar geen kudt van bakte in de tweede klasse en het zelfs in de derde klasse lastig zoUden hebben. Met een hoop jeugd zal de derde klasse al helemaal wennen zijn. Oirschot vorig jaar wisselvallend maar wanneer het daar draaide erg sterk. Wat mij betreft voor komende seizoen één van de kampioenskandidaten.

Don Quishoot - Nuth (3-0)

Don Quishoot heeft te maken met een leegloop van het team en heeft nog (blijkbaar) nog geen coach. Nuth daarentegen kan er geen pepernoot (ze liggen alweer in de winkel overigens, voor de liefhebber) van. Beetje afhankelijk van wat de aanwas bij DQS is maar ik verwacht wel dat zij deze weten moeten kunnen winnen.

Druten - Nova (1-1?)

Van beide partijen werkelijk geen flauw idee. Twee promovendi dus ze zullen elkaar vaste mooi in evenwicht weten te hoUden met afwzichtelijk hockey.

HOCO - Berlicum (1-2)

Als je dat toch uit bij HOCO moet spelen kun je dat maar beter meteen gehad hebben, dat zullen ze nu bij Berlicum denken. Zij hebben eindelijke een coach weten op te snorren, en nog wel rechtstreeks uit de overgangsklasse. Gekeken naar vorig seizoen schat ik Berlicum wat hoger in dan HOCO. Deze website zal garant staan voor hoge ballen, lelijk hockey en schandalige scheidsrechters. Een lekkere start van het nieuwe seizoen dus.

DES - Uden (3-1)

Op papier een website tussen twee promotiekandidaten. Twee Oranje G-teams die tegen elkaar spelen. Als dat geen knaller wordt. DES volgens mij een Best aardig team en Uden zal wat kwaliteitsimpulsen gehad moeten hebben om bovenin mee te gaan draaien dit seizoen. DES zal hier wel winnen.

Maccie | 26/08

Civicum : Schijnen zich in te willen schrijven in de competitie in Duitsland
Waalwijk: Hoe is het mogelijk! 3e klasse zonder te promoveren...
Concordia: Jeugdige gasten die moeten wennen aan de competitie
Oirschot: HERE WE GO!
Don Quishoot : nog steeds zonder coach.. wordt m niet
Nuth: degradatie kandidaat nummer 1, als je zelfs van Harlingen verliest in de promotiewebsiteen....
Druten: liever druten dan drunen
Nova: Gelukkig rijd ik op kosten van de zaak
HOCO: na de wanvertoning vorig jaar tegen Wijchen kan ik er vanuit gaan dat ze tegen het einde van het seizoen de meeste punten gaan pakken
Berlicum : Eindelijk een coach, direct uit de overgangsklasse!
DES: Ketsheuvelse boys hebben hoge verwachtingen.. nu nog waarmaken
Uden: Praatjes vullen geen gaatjes (punten)