Speelronde 15

Geplaats door: DrBibber ( )

  • 3C
  • 26/03
  • 2074

Weekendje rust, daarna weer er tegenaan!
Horst - Meerssen:
Nova - DVS:
Best - Oirschot:
Blerick - Venray:
Boxmeer - Nuth:
Tegelen - Don Quishoot:
Reageren

AsianB | 05/04

We kunnen wel zeggen dat Meerssen (ook al is het naar mijn inzicht niet de zwakste) weet waar het aan toe is, degradatie.

Nova, Horst, Nuth, Tegelen en Oirschot zullen vechten om die veilige 7e plaats.

DVS kan Chillen, nette prestatie na promovatie

Venray, Best, Don Q, Boxmeer vechten om plek 1,2,3. Voor wie zal deze droom als eerst spatten?

Gezien de stand en het programma verwacht ik dat Blerick redelijk zeker is van de 1e of 2e plek. Plek 2 t/m 5 komt nog op bezoek en die zullen ze niet allemaal verliezen gezien hun prestaties de eerste helft van het seizoen. Verliezen tegen Don Q kan ze wel pijn doen.

Al met al is het voor 9/10 van de 12 teams nog spannend. En dat is toch wat we willen als houthakkers in de derde klasse?

@Bak van niveau | 05/04

Meer mickey-mouse als de 3e klasse gaat het niet worden. Zeker dit jaar niet als de zwakste 3 degraderen en nummer 8 en 9 lekker mogen spelen voor lijfsbehoud. Het zal me niets verbazen als er onderin nog gekke dingen gaan gebeuren qua uitslagen. Een strafbal/corner meer of minder is immers snel gegeven.

Bal van niveau | 04/04

Horst - Meerssen: 3-3
Een spannende pot waarin Meerssen een zeldzaam punt weet te behalen. Ook de scheids met de pet kan Horst niet voor puntenverlies behoeden.

Nova - DVS: 2-4
De vrienden hebben moeite met het waterveld van Nova. Maar ook Nova kan niet hockeyen. Een potje onkunde eindigt in 3 punten voor de vrienden.

Best - Oirschot: 5-0
Best doet nog mee en laat dit ook zien. In de strijd om een play-off ticket zal Oirschot geen lastige horde zijn.

Blerick - Venray: 4-3
De jochies hadden de vorige keer gewonnen, Blerick wil dus graag wat recht zetten. Het publiek krijgt veel passie en strijd voorgeschoteld. Het is Blerick dat een goede stap richting de titel zet.

Boxmeer - Nuth: 2-3
Boxmeer heeft een spiraal naar beneden te pakken na het pijnlijke verlies tegen Don Quishoot... Hoewel ze hebben er wel wat van geleerd: een website met sportieve scheidsrechters is veel leuker om te spelen. Helaas voor Boxmeer gaat het inzetten van sportieve scheidsrechters ten koste van de punten.

Tegelen - Don Quishoot: 2-5
Als Don Quishoot dit niet weet te winnen is het een mickey-mouse-competitie. De nummer 2 van de ranglijst moet hier geen lastige kluif aan hebben. Hoewel, de scoop van Tegelen kan een verschil maken.

Succes allemaal mannen! Maak er een leuk hockeyweekend van.

De ballen!

MIDOR AK | 02/04

Horst - Meerssen: 4-2
Meerssen komt al gauw op voorsprong, maar gelukkig heeft de scheids van Horst nog genoeg tijd om deze achterstand om te bouwen. Daarnaast is Horst ook gewoon beter dan Meerssen, die kunnen zich maar beter concentreren op andere sporten.

Nova - DVS: 1-5
De Brabantse vrienden zijn hockeyend de betere ploeg, en bevestigen dat in deze website. Degelijke overwinning tegen het Beste team van de competitie.

Best - Oirschot: 4-1
Oirschot lijkt zich te hebben herpakt na de winterstop, maar kunnen het Best echt niet moeilijk gaan maken. Oirschot mag blij zijn dat het geen vernederende uitslag wordt.

Blerick - Venray: 3-3
Na de winter is Blerick minder overtuigend dan ervoor, en dan is Venray is lastige ploeg om tegen te spelen. Doelpunten gegarandeerd, en de punten worden verdeeld. DQS wordt de lachende derde.

Boxmeer - Nuth: 4-1
Ellendige website die weinig met hockey te maken heeft. Boxmeer thuis, dus 3 punten. Het enige waarin Nuth mee kan is het fysieke spel van Boxmeer, dus de kaarten zullen door de lucht.vliegen.

Tegelen - Don Quishoot: 1-5
Met de scoop weet Tegelen dreigend te worden, maar verder lijkt het helemaal nergens naar. Die mogen zich gaan opmaken voor rechtstreekse degradatie. DQS lachende derde van dit weekend, en wie weet wel van het seizoen.

Vraagteken | 30/03

Zijn er nog leuke oefenpotjes dit weekend?

Viribus unitis | 30/03

Horst - Meerssen 3-2

Meerssen nog steeds met slechts 1 punt onderaan, maar zeker niet de slechtste ploeg van deze poule. Daarom zal Horst het nog lastig gaan krijgen, maarja ze spelen thuis dus de 3 punten zitten er niet in voor Meerssen. Man met de pet bedankt!

Nova - DVS 1-3

Nova normaal gesproken natuurlijk veel beter, maar Nova heeft de punten hard nodig en vecht voor wat het waard is. DVS maakt na de winterstop echter een goede indruk en trekt aan het langste eind. Zijn ze toch niet voor niks zon takke end gereden.

Best - Oirschot 3-0

Best maakt een uiterst solide indruk na de winterstop. Misschien dat het kampioenschap in de zaal ze een flinke boost heeft gegeven? Ze mogen nu in ieder geval ook nog op hun favoriete veldje spelen in deze derby en daarom verwacht ik geen problemen voor ze. De 3e helft zal waarschijnlijk net zo spectaculair zijn als de eerste 2.

Blerick - Venray 4-4

Blerick maakt geen indruk van een kampioen na de winterstop. 2 krappe overwinningen en dan nu een keer een echte test, waarvoor ze niet zullen slagen. Venray beschikt namelijk over een hoop scorend vermogen (lees; n goede aanvaller) en bewijst dat hier ook nog maar eens. Blerick mag van geluk spreken dat ze een paar cornertjes erin sleepen en nog een punt pakken. Winnaar van deze website: de neutrale toeschouwer.

Boxmeer - Nuth 4-2

Boxmeer heeft natuurlijk een flinke klap gehad vorige week door de stUdenten. Zo is voor iedereen ook weer meteen duidelijk hoe de Beukers in een topper buiten huis presteren. Nu kan Nuth daar ook wel wat van en dus krijgt Boxmeer het nog lastig, maar uiteindelijk toch wel iets beter dan Nuth.

Tegelen - Don Quishoot 3-5

Tegelen niet echt in vorm te laatste weken, en Don Quishoot juist wel na de ruime overwinning op Boxmeer. Toch bewijst Tegelen hier dat ze echt wel kunnen hockeyen, zeker omdat ze weer op hun eigen veld mogen spelen. Toch zijn ze niet bij machten om echt weerstand te bieden en de punten te pakken.

Henk | 28/03

Horst - Meerssen 5-2
Meerssen zal na dit weekend geen punten kunnen bijschrijven, hoogstens puntjes ter vermindering. Horst is niet geweldig, maar thuis gaan ze niet verliezen van de hekkensluiter.

Nova - DVS 1-6
DVS gaat deze pot eenvoudig winnen. Nova is samen met Meerssen duidelijk de zwakste en gaat op eigen veld onderuit.

Best - Oirschot 4-1
Interessant, deze website. Oirschot uitgeschoten tegen Tegelen, daarna een krap resultaat tegen Nova. Kunnen ze het Best lastig maken? Nee, daar acht ik Best te sterk voor.

Blerick - Venray 6-3
Leuke website met zowel goed hockey als domme acties van de uitploeg. Blerick zal er uiteindelijk vrij eenvoudig met de winst vandoor gaan.

Boxmeer - Nuth 3-1
Vechten, knokken en matten met de thuisclub als winnaar: het standaard recept bij thuiswebsiteen van Boxmeer.

Tegelen - Don Quishoot 1-5
Het is de uitploeg die er met de winst vandoor zal gaan. Watskeburt bij Tegelen tijdens de winterstop?

Alea iacta est | 26/03

Horst - Meerssen: 2-0
Horst heeft moeite om een website de dominante ploeg te zijn. Ze trekken uiteindelijk de punten wl naar zich toe. Voor Meerssen wordt het alvast orinteren waar ze in de 4e klasse allemaal op visite mogen komen.

Nova - DVS: 1-3
Nova op eigen veld, die hebben daar sowieso een nacht wakker van gelegen. DVS niet briljant, maar wel goed genoeg om wl op het veld van Nova te kunnen spelen.

Best - Oirschot: 5-2
Kan een leuke pot hockey worden. Oirschot na de winterstop n keer flink uitgehaald. Helaas maakt n zwaluw nog geen zomer.

Blerick - Venray: 3-3
Beide ploegen wllen en knnen echt wel een pot hockeyen. Blerick laatst zich een beetje te grazen nemen en ziet de directe concurrent(en) naderen.


Boxmeer - Nuth: 2-2
Dit wordt ouderwets schoffelen. Heerlijke pot beuken met twee fysieke teams die beiden het duel niet schuwen. Als de scheidsrechter beide kanten op fluiten (en dus Nuth niet benadelen) dan kan hier nog wel eens een goede partij op de mat gelegd worden. Hiervan uitgaande: 2-2.

Tegelen - Don Quishoot: 2-4
Tegelen, de Angstgegner van Don Quishoot. De stUdenten tappen vertrouwen uit de veegpartij met Boxmeer en zijn vastberaden om geen punten te morsen. Ze blijven moeite hoUden met de scoop, echter zijn ze deze zondag iets beter voorbereid.

Taeke Ma | 26/03

Horst - Meerssen 3-2
Meerssen heeft het betere van het spel maar de man met de pet grijpt gelukkig op tijd in, strafbal en 3 punten naar Horst

Nova - DVS 1-4
Nova slechtste ploeg van de competitie. DVS beleeft een zeer makkelijke middag en mist nog 7 open kansen.

Best - Oirschot 4-2
Niet overtuigend en overwinning moet van heel diep komen. Oirschot heeft eindelijk door hoe het spelletje in elkaar steekt echter missen nog net de klasse om het Best moeilijk te maken.

Blerick - Venray 3-5
Venray gooit heel de titelstrijd weer open. Blerick zet aan en loopt zich veel te vaak stuk op de bus van Venray. Venray 6 kansen 5 goals, zeer effectief.

Boksmeer - Nuth 13-0
Wat een afgang in Eindhoven voor Boksmeer. 11 tegen 11 is helemaal niet leuk, al helemaal niet als je uit speelt. Dan moet er gehockeyd worden en dat kan Boksmeer helaas niet zo goed als de stand laat zien. Thuis, met 13-11 en huilende gezichtjes na de afgang van vorige week, fluiten papa en papa weer een weergaloze website en is Boksmeer weer voor even de Beste hockeyende ploeg van Nederland.

Tegelen - DQS 3-3
DQS begaat een slippertje. Na de 5-1 tegen Boksmeer denken ze dat ze er al zijn, echter stelt dit niet veel voor. Tegelen biedt goed weerstand en houdt in de laatste minuut een punt over aan deze vermakelijke partij.

trekvogel | 26/03

Horst - Meerssen: 6-1
Iedereen praat hier zo negatief over Horst (waaronder ik), maar de ploeg kan echt wel wat. Dit laten ze ook even zien thuis tegen Meerssen. Uiteraard doet de welbekende man met de pet zijn duit in het zakje. Meerssen is echt troosteloos met hun ene puntje...

Nova - DVS: 1-5
De tweede troosteloze ploeg gaat ook flink op de broek krijgen. DVS gewoon een hele goede ploeg met echt wel hockeykwaliteit, die het nog veel ploegen erg lastig gaan maken!

Best - Oirschot: 5-2
Burenruzie! Gas geven en 70 minuten lang fysieke strijd, gecombineerd met lekker aanvallend hockey. Best uiteraard de betere ploeg, pils zal extra lekker smaken na de website.

Blerick - Venray: 4-3
Krappe overwinning voor Blerick. Venray, de jonge honden, kunnen op waterveld prima uit de voeten en starten furieus. Blerick herstelt echter net op tijd, waardoor puntverlies de koploper bespaart blijft.

Boxmeer - Nuth: 4-0
Auw, Boxmeer moet een flinke klap gekregen hebben afgelopen weekend. Wat iedereen hier al voorspelde dreigt nu echt uit te gaan komen: Boxmeer gaat wegzakken. Uit mogen ze hun befaamde fysieke beukspel niet spelen, waardoor ze toch niet zo goed zijn als ze zelf doen geloven. Nu spelen ze weer thuis, dus is alles weer goed. Jippie!

Tegelen - Don Quishoot: 0-8
DQS op stoom, ploeg oogt enorm gefocust voor dat ene doel: promoveren en als het kan, het kampioenschap. Tegen Tegelen wordt er dan ook geen fout gemaakt, hele eenvoudige overwinning.

Jomanda | 26/03

Horst en de Pet - Meerssen: 2-1
Thuis bij Horst punten pakken? Ik dacht het niet, het puntentotaal van Meerssen zal ook niet veranderen na deze website. Het is lachwekkend dat Meerssen slechts 1 punt heeft gehaald uit 13 gespeelde websiteen. Naar het programma kijkend zie ik Meerssen ook niet heel veel punten meer halen, wellicht dat ze het Oirschot thuis nog lastig kunnen maken.

Nova - DVS: 2-4
Nova kan niet hockeyen op het prachtige waterveld dat ze hebben liggen, dus ze zullen normaliter niet winnen van de mannen uit Waalre. Maargoed degradatie is een lastig woord voor de meeste voorzitters, dus het balletje kan de laatste websiteen zomaar de andere kant op gefloten worden. Nu zie ik dit bij Nova niet zo snel gebeuren omdat er toch niemand langs de lijn staat.

Best - Oirschot: 5-2
Een boers onderonsje, hooivorken, fakkels en een hoop boeren langs de lijn bij deze website. Beide teams lijken de smaak te pakken te hebben en gaan vol voor de overwinning. Hockeyend gezien lijkt het natuurlijk nergens op, want boeren met een stick is nog nooit een goede combinatie geweest. Best blijkt de grootste John Deere in huis te hebben en trekt deze website binnen op pk.

Kampioen - Schatjes: 7-3
De kampioen heeft er wel zin in en maakt er een zevenklapper van. De schatjes blijken uit huis niet heel constant te presteren en zullen komende website dan ook punten gaan morsen. Natuurlijk weet de Beste speler van deze klasse er weer drie in te prikken voor de schatjes. De kampioen zet na de website netjes ranja klaar voor de schatjes, bier mogen ze immers nog niet hebben.

Boxmeer - Nuth: 5-2
Beukmeer mag weer los, lekker thuis. Nuth gaat gewillig mee in het fysieke spel van de Brabanders en eindigt met 9 omdat hun overtredingen WEL gezien worden. Met het commentaar hun deden het net toch ook komen de Limburgers niet ver want de scheidsrechters hebben altijd een briljant wederwoord klaarliggen zoals, ik heb het echt niet gezien er zat zojuist een vuiltje in mijn oog of nog een Boxmeerse klassieker, ik keek recht in de zon vandaar heb ik het niet waar kunnen nemen.

Tegelen - Don Quishoot: 2-4
De tegelzetters tegen de studs. De studs willen de tweede plaats kosten wat het kost behoUden. Zelfs het biertje op de zaterdag wordt opgeofferd om dit te realiseren. Tegelen heeft echter nog wel een aantal punten nodig om met een fijn en veilig gevoel naar het einde van de competitie te gaan. Dit zullen de studs dan ook gaan merken met het gemak waarmee een corner wordt toegekend aan de Limburgers, de studs zijn volwassen genoeg om hiermee om te gaan en trekken ook deze website over de streep.

Flats | 26/03

Horst - Meerssen: 4-1
De mannen uit Limburg hebben de punten hard nodig. Meerssen komt met hoop, maar wordt zonder enige resterende illusie naar huis gestuurd.

Nova - DVS: 2-2
Ook Nova heeft de punten heel hard nodig en zou zomaar kunnen verrassen thuis tegen DVS.

Best - Oirschot: 3-1
Na de winterstop is het allemaal degelijk wat Best laat zien. Zo ook tegen Oirschot. Niet hoogstaand, maar wel weer 3 punten.

Blerick - Venray: 6-4
Voor Blerick geldt hetzelfde als voor Best, alleen spelen ze nu eindelijk thuis. Venray moet wennen aan het waterveld en staat op dat moment al met 6-0 achter. De machine gaat lopen, maar komt te laat op stoom.

Boxmeer - Nuth: 5-1
Na de afstraffing in Eindhoven gaan er thuis natuurlijk geen punten verloren worden. Hier durf ik al mijn geld wel op in te zetten.

Tegelen - Don Quishoot: 0-6
God mag weten wat er bij Tegelen is gebeurd, maar ze lijken daar het hockeyen volledig verleerd te zijn. De mannen van DQS gaan staan half lam op het veld na een avondje doorzakken waardoor het bij 0-6 blijft.