Speelronde 15

Geplaats door: KONING TOTO ( )

  • 3B
  • 24/03
  • 1518

De gehele top 4 weet te winnen. Spike wint de degradatie kraker en Woerden legt pelikaan over de knie. Een week rust voor Pasen, maar wat zou er daarna gebeuren? Met 2 weken vrij verwacht ik een record aantal voorspellingen vrinden…

Bommelerwaard - Woerden

Culemborg - Spijkenisse

Liberty - Doorn

Prinsenbeek - Zwaluwen

Souburgh - Tempo

Teteringen - Pelikaan
Reageren

@Tim Rimmerman | 08/04

Gozer. Je begint over een IQ-test en schrijft dit vervolgens verkeerd. Een grotere afgang bestaat niet. Terug naar school om je VMBO-t af te maken, en snel een beetje!

Ivan Toney | 07/04

Bommel - Woerden:
Bommel uit altijd lastig, Woerden vorige keer weliswaar dik gewonnen maar dat was op hun eigen semi-veld. Vandaag zal het minder overtuigend gaan dan de vorige keer maar ik verwacht toch een overwinning voor Woerden. 1-3.

Culemborg - Spike City:
Spijkenisse zal vol goede moed afreizen naar de bunker van Culemborg na het goede resultaat van vorige week. Culemborg thuis blijkt dit seizoen echter een geduchte tegenstander. Dit neemt niet weg dat er hockeyend van beide ploegen niet veel verwacht moet worden. 3-0.

Liberty - Doorn
Tegen Tempo heeft Liberty thuis 5-3 gewonnen. Dit moet de burgers van Dongen toch moed geven tegen de inmiddels niet meer koplopers van de competitie. Doorn zal waarschijnlijk wel op scherp staan en de 3 punten uit het vuur slepen. 0-2.

Prinsenbeek - Zwaluwen
Leukste pot van deze speelronde. In de wandelgangen vernomen dat Prinsenbeek partijdige scheidsen gaat opstellen. Zwaluwen is prima de winterstop uitgekomen en nemen de 3 punten mee terug naar de Domstad. 1-3.

Souburgh - Tempo
Toch een wedstrijd waar Tempo niet naar uit zal kijken. Niet alleen de gevaarlijke counters maar ook gevaarlijke gekken liggen bij Souburgh op de loer. Mocht Souburgh daadwerkelijk op hun zandveld spelen zal het behoorlijk taai worden voor de mannen van Tempo. Gelukkig is scoren tegen Souburgh eigenlijk onder alle omstandigheden wel prima te doen. 2-5.

Teteringen - Pelikaan
Teteringen is een minder beroerde ploeg dan de stand (en hun doelsaldo) doen vermoeden. Pelikaan heeft een morele tik te verwerken gekregen vorige week. Deze week komt daar nog een tik bij. 2-1.

Dikke spits | 05/04

Bommelerwaard - Woerden
Twee sfeerloze hockeyverenigingen tegen elkaar. Bommelerwaard met een kleine selectie treedt aan tegen een grote selectie van Woerden. Woerden probeert te hockeyen wat ik respecteer. Ze spelen niet op de scoop of lange bal maar proberen echt op te bouwen. Helaas voor hen hebben ze daar niet de kwaliteit voor. Precies het tegenovergestelde speelt Bommel zijn wedstrijden. HC scoop probeert veel te counteren en corners te halen. Uitgespeelde aanvallen kennen ze daar niet. Bommel weet een puntje te pakken met 13 man thuis. 3-3

Culemborg - Spijkenisse
Culemborg de reuzendoder! (behalve vorige week) Lekker counteren is waar eigenlijk iedereen op loert in deze competitie, dus ook deze twee ploegen. Die lijpo van een coach bij Spike is ontslagen. Wat heeft hij gedaan mannen? 3e rode kaart of toch stiekem cameras opgehangen in de douche? Verklaar je nader! Ik verwacht dat Cul deze pot wint zeker als ze thuis spelen. Ze maken het toch even spannend! 4-2

Liberty - Doorn
Over thuisvoordeel gesproken, Doorn mag naar Dongen. Veel plezier mannen! Triest veld, trieste scheidsrechters en een zielig clubje daar. Mooi hoe up to date ze hun insta houden met 4 of 5 berichten per week. Zonde dat er eigenlijk nooit tekst bij staat. Doorn gaat deze pot winnen maar gaat het niet cadeau krijgen. Half court, half court, half court! roept de coach van Doorn. Geen verrassing hier. 2-5

Prinsenbeek - Zwaluwen
CKees met ck tegen de oude mannen van Zwaluwen. Op papier een leuk potje. Dit blijft ook alleen leuk op papier. Prinsjes thuis met een mooi clubhuis alleen een grafsfeer. Zwaluwen zijn blij dat ze vanaf het clubhuis maar 10m hoeven te lopen ipv 10km zoals thuis. De mannen van de kale knikker zullen hier punten gaan pakken maar ik zie ook zomaar dat prinsjes verrassen. Bas zet zn zusje als scheidsrechter neer en ze pakken net geen punt. 3-4

Souburgh - Tempo
De heenwedstrijd was 6-4 voor Tempo. Geen slechte uitslag voor de scooterboys. Tempo is blij dat ze niet meer op de sahara hoeven maar op een waterveldje. Ze missen alleen het blauw en roze. Kunnen we het aub even hebben over Jannes! speelt die zigeuner nog? Wat een triest ventje is dat zeg. Tempo doet er goed aan om die uit het team te zetten. Ik ben het eens met Tim Rimmerman dat Paco helemaal geen hele goede sleep heeft. Wie wel een goede sleep heeft is die lange gezette man achterin bij Souburgh. Ik hoop voor Souburgh dat er wat cornertjes komen want dan hebben ze een kans. Tempo wint maar krijgt het niet cadeau. 3-5 Tempo blijft koploper

Teteringen - Pelikaan
Pelikaan denkt na een lange vlucht in het water te landen. Het blijkt een blauw veld te zijn en een aantal Pelikaantjes breken hun stuitje bij de landing. Teteringen te zwak voor de 3e klasse en Pelikaan de eeuwige middenmoter. Saaie pot met veel balbezit Pelikaan en weinig kansen aan beide zijdes. 1-3

KONING TOTO | 05/04

Hulde voor het aantal voorspellingen heren! En welkom dik trom! Je mag wel wat meer mensen belachelijk maken maar dat komt vast wel goed.
Laten we zien of het overwicht van doorn op Liberty net zo groot is als het overgewicht van de aanvoerder van Liberty

Broodje Bapao | 04/04

Bommel - Woerden
Bommel tegenwoordig zelfs slechter dan Spike? Bommel dacht veilig te staan maar lijkt nu toch samen te gaan degraderen met Spike. Woerden zal Bommel wel opvreten, gelukkig voor Bommel kunnen ze in de 3e helft nog wat punten (snif snif) pakken. 0-4

Culemborg - Spike
Dit belooft een heerlijke middag te worden voor Culemborg. Kunnen in alle rust de bal rond tikken en afentoe een goaltje prikken. Spike kan namelijk helemaal niet hockeyen. Wat ze wel kunnen is kaarten pakken. 5-0 voor Culemborg en 0-5 voor Spike als het om kaarten gaat.

Liberty - Doorn
Liberty kan alleen punten pakken als ze thuis spelen. De 2 beste thuisfluiters zijn weer opgeroepen om het Doorn lastig te maken. Misschien dat Doorn nog een van hun extra spelers kan laten fluiten om het extra spannend te maken. De mannen uit Dongen zullen hier niet mee akkoord gaan en met een 3-1 uitslag blijven de punten maar weer eens in Dongen.

Prinsenbeek - Zwaluwen
De powerginger op als wingback kan eigenlijk helemaal niet zo goed hockeyen. gelukkig kunnen de zusjes van prinsenbeek wel goed overweg met ballen. Zwaluwen legt de balletjes bloot en geniet hier intens van maar vergeten daardoor wel te hockeyen. 2-0

Souburgh - Tempo
Souburgh treed aan in hun nieuwe tenue op het mooie waterveld waar ze helemaal niet op kunnen hockeyen. Tempo na het gelijke spel tegen pelikaan gebrand op de overwinning. Hier en daar een scoopje van Souburgh zal dan ook hun enige hoogtepunt zijn. 1-4

Teteringen - Pelikaan
Deze wedstrijd is echt geen reet aan. Zal een vrij gemakkelijke overwinning worden voor Pelikaan. 1-5

Wie | 04/04

Wie is Tim rimmermans

DTV | 04/04

Souburgh een waterveld? Dan snappen we dat ze degradatiekandidaat nummer een zijn!

Hulde voor de plaatselijke voorzitter, dat hij dit heeft kunnen verkopen aan de gemeente? Een goed gesprek met een diëtist had waarschijnlijk meer punten opgeveverd, en de gemeenschap geld bespaard.

Tim Rimmerman | 04/04

Bommelerwaard - Woerden
Wat rijmt er op Bommelerwaard? Na de wedstrijd helemaal van de kaart. Over kaarten gesproken. Woerden pakt er in Bommelerwaard een stuk of drie. Wegens lelijk zijn.
2-1

Culemborg - Spijkenisse
Moeten we dit echt voorspellen? Dit wordt eerder kwartetten zoveel kaarten als hier gaan vallen. De dikke tegen de agressieve. Mogen jullie bepalen welke bij cul en spike hoort.
4-2

Liberty - Doorn
De topper van de week. Liberty een prima ploeg maar doorn ook. Toch zie ik de grote spelers van Liberty opstaan en voor een stunt zorgen. Den hamse bok!
4-0

Prinsenbeek - Zwaluwen
Kees en co tegen de serieuze mannen. Kees raakt onder de indruk en poept in zijn broek. Haha poep! Daar moeten de kleutertjes van prinsenbeek zo hard om lachen dat ze vergeten te hockeyen.
1-3

Souburgh - Tempo
Waarom maken we Bauke zo belachelijk jongens? Kan iemand mij dat uitleggen. Paco zijn sleep is trouwens niet zo speciaal als gesuggereerd wordt, ik pak ze allemaal x.
2-2

Teteringen - Pelikaan
Het iq test van deze beide teams zal net zo hoog zijn als het aantal doelpunten dat ze maken zondag.
0-0

LOEMPIA | 04/04

Bommelerwaard - Woerden
De bommeltrein is een behoorlijk ontspoorde trein. Mogelijk door de dronken machinist, uh aanvoerder. Die gozer denkt het in zijn eentje wel even te kunnen doen. Dat kan tegen woerden ook want die hebben alleen maar ego trippers. Leuk!
3-2

Culemborg - Spijkenisse
Grafsfeer vs grafsfeer. Het leuke hier is dat een paar gasten elkaar weer na een lange tijd zien. Ze zaten namelijk samen in TBS. Zal een leuk weerzien zijn. Spike stuurt de albino op de tornado af en die likken elkaar helemaal leeg. De kleine dikke sleper van Culemborg wilt meedoen maar zijn buik is te groot. Een en al frustratie. Veel plezier jongons!
3-1

Liberty - Doorn
Liberty is met stichting doe een wens op team uitje geweest. In de ochtend werden ze opgehaald en moesten ze afscheid nemen van hun moeder. Dit was voor velen een probleem behalve voor nummer 10. Die vond het afscheid van zijn zusje toch een stuk taaier. Doorn maakt hier listig gebruik van en pakt ze.
1-8

Prinsenbeek - Zwaluwen
Cees of Kees? Hoe spel je die naam nou. Enfin, de beste hockeyer van de derde klasse. Laat ik je zo dan maar noemen. Je speelt zondag tegen iemand die een hoofd heeft zo glad als een biljartlaken. En dat is niet gelogen! Bas de aanvoerder wordt weer zo rood als een tomaat en scheld heel Prinsenbeek inclusief de coach uit. Hou je nou eens Rustig Papi.
2-4

Souburgh - Tempo
Bauke twijfelt om te wisselen van sport. Hij twijfelt tussen basketbal, nasibal, korfbal of bitterbal. Lastige keuze Bauke! Paco heeft een nieuwe bandana voor zondag. Bauke trekt de bandana van zijn hoofd. Paco van slag en Bauke heeft een mooie nieuwe onderbroek.
1-1

Teteringen - Pelikaan
De dikke spits uit Roosendaal doet volgende week mee met 1 tegen honderd. Kilo. Man wat is die gast vet. Het lijkt wel alsof hij frietvet in plaats van water drinkt. Niet cool gast. Niet cool.
2-3

Waterveld Sou | 04/04

Sinds dit seizoen heeft Souburgh een waterveld. Prima veld, jammer dat je 3km moet lopen vanaf t clubhuis

diktrom | 04/04

Mijn eerste voorspelling ooit! Graag ontvang ik feedback!

Culemborg - Spijkenisse
Na het spektakel tegen doorn en het debacle tegen tempo is Culemborg gebrand om te winnen tegen de hekkensluiters. Spijkenisse kan er echt geen houtje touwtje van op het veld, en Culemborg naast het veld. Een saaie wedstrijd op beide vlakken dus!
6-0

Liberty- Doorn
Dat veld.... kunnen we met zijn alle afspreken om nooit meer naar Dongen af te reizen? Verder denk ik dat Doorn hier een moeilijke wedstrijd gaat hebben, maar wel drie punten terug naar Utrecht gaat nemen.
3-4

Bommelerwaard- Woerden
Misschien, heel misschien zijn de bommelpups nog wel slechter dan Spijkenisse, immers tijdens de derde helft doen ze het zeker niet slecht! Woerden is daar wat minder in, maar laat op het veld soms nog wel leuke dingen zien.
1-0 in de adt wedstrijd.
1-5 in de reguliere wedstrijd.

Prinsenbeek- Zwaluwen
Ik denk, de enige leuke pot dit weekend. Thuisfluiters zullen hier een grote rol gaan spelen, maar als we eerlijk zijn, is dat bij elke wedstrijd hier in de 3e klasse. Specifiek om die reden zijn beide ploegen gebrand om te promoveren. Helaas laten ze hier allebei punten liggen en eindigt het in een gelijkspel.
2-2

Souburgh - Tempo.
Souburgh, wat de brie. Wat een combi wordt dit voor tempo, die dikke+ een heerlijk zandveld + fantastische thuisfluiters. Een mooie cocktail voor een mooie zondag hockey. Souburgh kan er immers echt niks van en Tempo toch net iets meer. Dit eindigt in een simpele overwinning
1-4

Teteringen- Pelikaan
Zullen we een wedstrijdje doen tussen de mooiste blauwe velden. Ik denk zelf dat Tempo gaat winnen door de roze accenten. Ik praat maar over velden, want deze wedstrijd wordt echt heel saai.
0-3

Fijn weekend mannen.

diktrom | 04/04

Mijn eerste voorspelling ooit! Graag ontvang ik feedback!

Culemborg - Spijkenisse
Na het spektakel tegen doorn en het debacle tegen tempo is Culemborg gebrand om te winnen tegen de hekkensluiters. Spijkenisse kan er echt geen houtje touwtje van op het veld, en Culemborg naast het veld. Een saaie wedstrijd op beide vlakken dus!
6-0

Liberty- Doorn
Dat veld.... kunnen we met zijn alle afspreken om nooit meer naar Dongen af te reizen? Verder denk ik dat Doorn hier een moeilijke wedstrijd gaat hebben, maar wel drie punten terug naar Utrecht gaat nemen.
3-4

Bommelerwaard- Woerden
Misschien, heel misschien zijn de bommelpups nog wel slechter dan Spijkenisse, immers tijdens de derde helft doen ze het zeker niet slecht! Woerden is daar wat minder in, maar laat op het veld soms nog wel leuke dingen zien.
1-0 in de adt wedstrijd.
1-5 in de reguliere wedstrijd.

Prinsenbeek- Zwaluwen
Ik denk, de enige leuke pot dit weekend. Thuisfluiters zullen hier een grote rol gaan spelen, maar als we eerlijk zijn, is dat bij elke wedstrijd hier in de 3e klasse. Specifiek om die reden zijn beide ploegen gebrand om te promoveren. Helaas laten ze hier allebei punten liggen en eindigt het in een gelijkspel.
2-2

Souburgh - Tempo.
Souburgh, wat de brie. Wat een combi wordt dit voor tempo, die dikke+ een heerlijk zandveld + fantastische thuisfluiters. Een mooie cocktail voor een mooie zondag hockey. Souburgh kan er immers echt niks van en Tempo toch net iets meer. Dit eindigt in een simpele overwinning
1-4

Teteringen- Pelikaan
Zullen we een wedstrijdje doen tussen de mooiste blauwe velden. Ik denk zelf dat Tempo gaat winnen door de roze accenten. Ik praat maar over velden, want deze wedstrijd wordt echt heel saai.
0-3

Fijn weekend mannen.

skitterend | 04/04

Ha mooie mannen,
Ik hockey al een tijdje niet meer in de derde klasse, maar oh wat is het fijn om soms nog even mee te lezen. Extra leuk om te zien is dat die gasten van Souburgh nog altijd helemaal de grond in geboord worden. Terecht natuurlijk.

x van de boys

@spijkercity | 03/04

Ik had het over dat ongelooflijke gedrocht van de aanvoerder Xx

Spijkercity | 03/04

Ik kan bevestigen, dat onze keeper geen zusje heeft, maar wel een broertje. De rest is niet minder waar..

Johannes | 03/04

Mensen die nog een voorspelling durven te doen stelletje Senseo sachets

@FINN | 02/04

Je weet wat ze zeggen: als het kan wiegen, kan het ook..

Finn | 02/04

Spijkenisse heeft afgelopen weekend een feestje gehad, klopt het dat de mannen zich daar hebben vergrepen aan het zusje van de keeper?

Hanchko | 02/04

In de wandelgangen hoorde ik iemand zeggen dat Souburgh haar wedstrijden verplaatst naar het zandveld, om zo proberen te handhaven. Klopt het?

Feyenoord | 01/04

Feyenoord Feyenoord wat gaan we doen vandaag

HC Bitterbal | 01/04

Bommelerwaard - Woerden
Bommel kan er werkelijk niks van. Woerden staat naar mijn mening te hoog in het klassement voor hoe “goed” ze zijn. De centraal achter van Woerden beetje een mongool maar goed.
Woerden wint wel met 2-4

Culemborg - Spijkenisse
Culemborg is degelijk en heeft geen moeite met spike. Midget voorin rent zich de tering in maar wordt beloond. 8-0 winst voor Culemborg.

Liberty - Doorn
Na genoeg gezeken te hebben op doorn dat het aan de scheidsrechter lag, waren we oprecht ook slecht. Liberty veel punten thuis gepakt maar uit vrij weinig. Doorn redelijke ploeg. Liberty zal alleen niet langs de nummer 6 van doorn komen vrees ik, die weet wel wat die staat te doen. De verdediging van liberty zal het zwaar krijgen. Met een snelle Chinees langs de lijn die alleen maar banaan loopt die de bal afgeeft aan een dikke jongen voorin die wel weet hoe die moet scoren. Ben benieuwd wat deze wedstrijd gaat brengen. Ik denke een hoop kaarten. 1-3


Prinsenbeek - Zwaluwen
Mooiste pot van de week kan je wel zeggen. Prinsenbeek met die Kees die naast z’n schoenen aan het lopen is en de kale van zwaluwen tegenover zich. Een spannende pot maar zwaluwen zal niet met zich laten sollen.
2-3
Souburgh - Tempo
Tja, wat moet ik hierop nou zeggen.

Teteringen - Pelikaan
De rechtsachter van Teteringen vind zichzelf een beetje een jeremy frimpong. Hij denkt dat de hele rechter flank van hem is en dat hij het team naar een overwinning kan brengen. Pelikaan met de tientonner voorin wint met 1-5

Feyenoord | 31/03

Feyenoord nummer 1

Bandana boy | 30/03

Bommel - Woerden
Bommel Bommel Bommel, het zit ook niet mee. Eerst een selectie van 12 spelers en dan ook nog verliezen van Spike. Het dieptepunt is wel bereikt. Kunnen ze er weer boven op komen? Dat wordt lastig tegen Woerden, maar als Bommel hun innerlijke Duitser naar boven haalt en zich weer lekker gaat ingraven verwacht ik misschien toch een klein resultaat, want zo goed is Woerden nou ook weer niet.
1-1

Culemborg - Spijkenisse
Waar Culemborg 2 weken geleden nog verrassend won van Doorn, hebben ze vorige week toch een klein pak slaag gekregen van de mannen van Tempo.
Ik verwacht echter tegen de kaartenpakkers van Spike totaal geen tegenstand en Cul gaat eenvoudig winnen, omdat Spike de helft van de wedstrijd in ondertal gaat spelen
6-0

Liberty-Doorn
Als we de statistieken moeten geloven gaat Liberty uiteraard winnen, aangezien zij thuis toch alles winnen (heel apart). Op dat slechte veld in Dongen gaat Doorn het lastig krijgen. Ze proberen zich in te graven, maar het veld is te glad en hun schep werkt niet goed, waardoor ze in kwart 1 al op achterstand komen. De aanvoerder van Liberty is zo blij dat hij zich blesseert bij het juichen en kan niet verder. Daarna denkt Mike dat hij Doorn in zijn eentje uit kan spelen en countert Doorn erover heen.
1-3

Prinsenbeek - Zwaluwen
De topper van de week. Ginger Kees en zijn gele vrienden tegen de veteranen van Zwaluwen. Kees heeft de hele paasperiode niet geslapen, omdat hij nog steeds niet snapt dat Tempo niet gevraagd heeft of hij bij hen wilt gaan hockeyen. Jammer Kees. Geen 2e klasse voor jou en ook geen 3 punten thuis tegen Zwaluwen.
2-4

Souburgh - Tempo
Souburgh in hun nieuwe tenues denkt dat ze ook ineens kunnen hockeyen, maar komen er al snel achter dat dat toch niet helemaal het geval is. Jannes is namelijk op dreef en dolt heel de verdediging. Paco sleept er nog een paar in en hun aanvoerder is veel te snel voor die dikke aanvoerder van Souburgh.
1-6

Teteringen - Pelikaan
Zou pelikaan het verlies tegen Woerden al te boven zijn? Ik denk het wel. Ze gaan totaal geen moeite hebben met Teteringen. Coach Lars heeft tegen die dikke spits van Pelikaan gezegd dat hij een broodje kroket krijgt bij een hattrick en dit is net de motivatie die hij nodig had. Hij beukt heel de verdediging aan de kant en scoort 3 intikkertjes.
0-5

Paashaas | 29/03

Voorspellen is een eitje, laten we beginnen.

Bommelerwaard - Woerden
De pilsjes zijn er in het paasweekend heel goed in gegaan bij de Bommelpups, snap ik ook wel als je op je bek gaat teken Spike, hoe kan dat nou weer gebeuren! Na het wegzuipen van de kater kunnen de mannen van Bommel niet meer zo goed hockeyen en schieten twee mensen langs de lijn naar het ziekenhuis, dit is dan ook het enigste dat zij weten te raken. 0-3

Culemborg-Spijkenisse
Zou Spike toch wel kunnen hockeyen? Natuurlijk niet! De blonde tornado zal weer in het hockeypark Culemborg waaien met 2 strafballen die wel onterecht gegeven zijn. De gasten van Spijkenisse zullen weer eens koken en pakken meer kaarten dan punten die ze hebben gehaald dit seizoen. 7-3

Liberty-Doorn.
Liberty heeft moeite met ploegen die half court staan. Vaak slaan de mannen van Liberty dan door en wil de keeper al snel vechten. Deze pot tegen Doorn wat de beste half court ploeg is van de competitie wordt dan ook een waar gevecht om de punten die door de mannen in het geel verdeelt moeten worden. Puur omdat Doorn wel een normaal team heeft zonder al teveel gekken en blinden wordt het hier een gelijkspelletje.
3-3

Prinsenbeek-Zwaluwen
Leukste wedstrijd uit deze speelronde qua hockey gezien, hoewel je daarvoor niet echt naar deze competitie moet kijken. Vaak wint de thuisploeg hier namelijk gewoon, alleen deze keer wordt het anders. De kalende mannen van Zwaluwen zullen door de druk van die rooie en zijn twee gele vrienden niet bezwijken hoewel na een spannende pot zelfs de coach van Zwaluwen spontane haaruitval krijgt. 1-2.

Souburgh-Tempo.
Souburgh speelt met een nieuw tenue, maar dit verandert niets aan het feit dat Tempo hier gewoon gaat winnen. Na kwart twee ontsporen de mannen van Hc Bitterbal en houden ze zich als gewoonlijk niet meer aan de vooraf afgesproken afspraken zoals niet schreeuwen tegen de scheids of geen spelers omver duwen. Dit zal dan ook leiden tot nog meer frustratie en een vierde kwart waarin Tempo de wedstrijd naar zich toe weet te trekken. 2-4

Teteringen-Pelikaan.
Teteringen zal deze pot slecht ingaan, na het paasweekend is één van de studenten op zijn bek gegaan tijdens het uitgaan en zal zien hoe zijn ploeg wordt opgeslokt door Pelikaan. 0-3

Degradatieloser | 28/03

Hebben jullie dat nieuwe tenue van Souburgh gezien? Wat ziet dat er lelijk uit zeg, zullen die bitterballen nog beter in naar voren komen!

Heavenal | 28/03

Zou Bauke ook typen met een volle mond?

KONING TOTO | 28/03

Stelletje batsbakken, zijn er nog paashazen die willen voorspellen? Beetje tamme boel nu hè na de eerste 2 dagen. @zwaluwen?

Jack Brinkman | 25/03

Bommelerwaard - Woerden

Verliezen van Spike kan alleen de slechtste overkomen. Bommel had enigszins nog een reputatie dat ze niet bij de allerslechtste van deze competitie hoorde maar daar is na afgelopen zondag niks meer van over. Mijn hemel hoe kan je van die gasten verliezen. Er zit nog meer hockey in de trimmers van hockeyclub Dalfsen dan Spike. Ik verwacht dan ook weinig van deze pot. Bommel pretendeert elke keer leuk mee te hockeyen maar dat is tevens ook het enige wat ze kunnen. Ook tegen de kleintjes. Ondanks dat Woerden alleen thuis punten kan pakken verwacht ik hier een uit overwinning. 1-2

Culemborg - Spijkenisse

Culemborg is de meest constante ploeg uit de competitie. Thuis winnen, uit verliezen. Het is inmiddels zo voorspelbaar dat gokkantoren weddenschappen niet meer aandurven. Je krijgt dan ook een negatieve quotering voor een thuispot van de hooli’s uit culli. Spike heeft de negatieve reeks verbroken, geen idee hoe.. Maar uit tegen cul 3 punten pakken is net zo moeilijk als dat het voor Bauke moeilijk is om langs een febo te lopen en niks uit de muur te trekken. Onmogelijk dus! Culemborg wint met 4-0 en Bauke eet een van Dobben kroket met mosterd en joppie saus. Iedereen blij

Liberty - Doorn

Liberty thuis: 15 punten
Liberty uit: 3 punten

Op schaatsbaan de zandheuvel is het altijd lastig om een goede pot hockey te spelen. Doorn heeft daar al moeite mee en besluit om op de middenlijn wat zandkastelen te bouwen zodat ze zich nog meer kunnen ingraven. Verder hebben ze een assistent uit west duitsland mee om een kuil te maken. De coach is nog steeds op vakantie en ze hebben van te voren een potje steen papier schaar gespeeld om te kijken welke van de 24 spelers mee mag spelen vandaag. Helaas voor Doorn blijkt Liberty toch wel lekker ingespeeld en scheppen zij er 3 in voordat Doorn hun kastelen heeft gebouwd. 3-1 voor de thuisploeg.

Prinsenbeek - Zwaluwen

De enige fatsoenlijke wedstrijd van het weekend. Beide ploegen zijn qua stand aan elkaar gewaagd en zijn ook prima de winterstop uitgekomen. De coach van prinsenbeek heeft de hele week de ranglijst bekeken en appt elke dag zijn spelers dat het gat maar 3 punten is. Bij winst komen we gelijk gasten! Vergeet dat niet! Zwaluwen speelt een degelijke pot en weet de prinsjes onder leiding van ginger Kees uit hun droom te halen. 2-4

Souburgh - Tempo

Ik wil deze week een petitie starten om een pilot te beginnen voor bondspsychiaters. Het idee is dat er elke week twee heren in het geel wedstrijden komen bezoeken en de spelers beoordelen op cognitief vermogen en emotie regulering. Ik heb namelijk het idee dat er bij Souburgh een aantal rondlopen met ernstige psychische klachten die wanneer ze onbehandeld blijven, kunnen leiden tot gevaarlijke situaties op de velden. Laat even aan mij weten of je dit initiatief steunt, dan maak ik er werk van. Wat een gekken lopen daar rond zeg. Iedereen omver zagen en dan klagen dat er voor gefloten wordt. Lees de regels nou eens een keer samen door voor een wedstrijden. Hockey is geen contactsport! Gefrustreerde gekken dat jullie zijn. Ze lopen op precies dezelfde manier tegen je aan zoals in Volendam een oom tegen zijn nicht aanloopt. Incest, incest, wij zijn het best zou per ingang van volgende wedstrijd jullie yel moeten zijn.

Paco neemt een helm mee in plaats van een hoofdband om zich te beschermen voor de losgeslagen ggz’ers van Souburgh. De wedstrijd wordt verloren door Sou met 6-0. De optelsom voor overbodige chromosomen: 6-0.

Teteringen - Pelikaan

Voor Teteringen begint het nu wel echt spannend te worden. De hete havense dampen van Spike in je nek… Daar gaat een mens over het algemeen niet beter van hockeyen. Maar in tetteringen gelden andere wetten. De aanvoerder is niet vies van een nakkie en een bakkie en ook de overige studs zijn niet onbekend met boliviaanse benzine. De degratiedruk is zo hoog dat de dikke van Pelikaan uit elkaar spat. Zijn geëxplodeerde ledematen verblinden de studs waardoor ze vroeg op achterstand komen. Dit weten zij echter na de rust (sleutelpuntje) om te buigen naar een overwinning. Captain Berry blij, minderjarige coach blij.

Stop it | 25/03

Laten we stoppen met dat souburgh telkens in de zeik te nemen boys. Persoonlijk geloof ik dat ze zijn genaaid in Doorn. Ik verwacht ook volgende week een stunt tegen tempo. Bauke for president brie!

BilleLikker | 25/03

Souburgh heren ooit een wijze man zei: Als je het niet kan, dan moet je het niet doen!
Jullie hobby ligt duidelijk eerder bij het WK burgers eten dan op het hockey veld

Badr Hari | 25/03

Bommelerwaard - Woerden

Bommelboys snap ik nog steeds niet waarom iedereen zo’n hekel aan ze heeft prima gastjes. Ik gun ze de overwinning en Woerden is uit ook maar een matige ploeg zonder de mannen in het geel. 3-1

Culemborg - Spijkenisse

Hattrickhero blonde tornado bepaalt in zijn eentje de uitslag. 3-0

Liberty - Doorn

Liberty thuis een stugge ploeg, omdat ze met 2 man meer spelen. Doorn is wel net een maatje te groot. 2-4

Prinsenbeek - Zwaluwen

Prinsenbeek speelt niet voor niets in het geel, zo krijgen ze ondersteuning van 2 figuren met een fluit. Zwaluwen is wel net een maatje te groot. 4-6

Souburgh - Tempo
Bauke speelt de wedstrijd van zn leven en verwacht het of niet, maar hij leidt met zijn flitsende acties de overwinning in voor Souburgh. Paco weigert de getrainde varianten toe te passen bij de corner en sleept 8x tegen de lat. 3-2

Teteringen - Pelikaan

Pelikaan dacht even aan te kunnen haken, maar zijn nu zoals verwacht toch afgehaakt bij de top. Teteringen kunnen ze denk nog net van winnen al gaat het moeizaam. Hattrick voor de broer van Bauke en rode kaart voor de aanvoerder betekent uiteindelijk een 2-3

Thuisfluiter | 25/03

Bommelerwaard - Woerden
Bommelerwaard is uit op revanche na een bijzonder matige prestatie. Woerden wordt van harte welkom geheten in de windtunnel van Zaltbommel met de 2 beste scheidsies en heeft daarom geen schijn van kans. 4-2.

Culemborg - Spijkenisse
Spijkenisse is niet goed genoeg om ook hier de punten mee te nemen. Wel is deze pot een garantie op chaos en ongezelligheid. 1-6 in het voordeel van Spike voor wat betreft de kaarten, 6-1 voor Culemborg voor wat betreft de goals.

Liberty - Doorn
Het contrast tussen uit en thuis bij Liberty kan haast niet groter. Doorn gaat het dan ook lastig hebben en ik voorspel een kleine verrassing (hoe deze tot stand komt laat zich gemakkelijk raden): 2-1.

Prinsenbeek - Zwaluwen
De mooiste pot van het weekend. Kees heeft zoals het Orakel voorspelde een mooie dag cadeau gehad van zijn teamgenoten. Dit smaakt naar meer. Kees & co doen er alles aan, maar komen net tekort tegen Zwaluwen. 2-3.

Souburgh - Tempo
Tempo gaat het hier niet leuk krijgen, maar weet wel te winnen. 1-3.

Teteringen - Pelikaan
Teteringen gebruikt het paasweekend om even goed te gaan zuipen. Optimaal voorbereid zijn ze klaar om thuis punten te pakken tegen Pelikaan. Helaas. 0-6.

KONING TOTO | 25/03

Bommelerwaard - Woerden
De bommelbups heeft verloren van spike. Schijnt dat de mannen in het geel hier een handje hebben geholpen. Woerden wist knap van de pelikaan te winnen, komt promotie dan toch nog om de hoek kijken? Bommel thuis is een wereld van verschil, dan hockeyen ze ineens wel. Voor Woerden idem dito. Bommel stunt en gooit de ideeën van Woerden over promotie de prullenbak in.
3-1

Culemborg - Spijkenisse
Waar de blonde tornado vorige week nog iedereen verraste door van doorn te winnen, was dat afgelopen zondag toch iets anders tegen tempo. 5-1 is niet mals. Was paco op dreef of was Jannes de scheidsrechter weer aan het bespelen? Enfin. Spijkenisse maak ik geen woorden aan vuil. Ze zijn al vies genoeg.
3-2

Liberty - Doorn
Liberty uit, altijd lastig, altijd ongezellig. Altijd ongezellig is het overigens ook bij doorn. Pfoe wat een graf sfeer hangt daar. Om over het veld maar te zwijgen. Dit kan ook gezegd worden over Liberty. Ik ben hier in dubio. Ik gun Liberty geen winst, maar ik gun doorn geen promotie. we houden het op een gelijk spel en een begrafenis achteraf om in dezelfde stemming te blijven.
2-2

Prinsenbeek - Zwaluwen
De topper van de week. De manen uit kanalen eiland mogen op het gladde veld van de kanaries aantreden. Kees is een beetje van slag deze week. Tempo heeft hem gevraagd of hij bij hun wilde spelen. Hij zei gelijk ja, ware het niet dat het tempo 34 bleek te zijn… de meeste dromen zijn bedrog Kees. Ook de 3 punten zondag!
2-5

Souburgh - Tempo
Hc bitterbal tegen hc bandana. Twee teams die veel van schreeuwen en overtredingen houden. Na het debacle tegen doorn is souburgh gebrand op veel snacks. Bauke voert de snack voorraad aan en laat het hele team meegenieten. Paco heeft hier echter wat ritalin in gestopt waardoor de mannetjes allemaal van slag zijn.
2-5

Teteringen - Pelikaan
1-0

HC Bitterbal | 25/03

Gelukkig mocht Doorn lekker hakken en zagen en werd alles door de vingers gezien maar zodra scheidsje maar een speler van ons in de buurt bij Doorn kwam werd dit gelijk verzwaard naar een corner. Wat een onzin gejank, niemand in deze competitie kan een beetje redelijk hockeyen dus laten we maar lekker alleen de derde helft gaan doen vanaf volgend jaar

@HC Bitterbal | 25/03

Kijk dat de scheids bij jullie zegt: je moet niet verwachten dat scheidsrechters op dit niveau gaan fluiten voor duwen zegt natuurlijk genoeg. Jullie onberispelijke fysieke spel wordt terecht bij uitwedstrijden wel gewoon bestraft. Maar niet getreurd, volgend jaar in de vierde klasse kan je gewoon weer hakken en zagen zonder een kaart te ontvangen

HC BITTERBAL | 24/03

Potje tegen Doorn was erg leuk afgelopen zondag. Helaas vonden 2 meneertjes in het geel het fantastisch leuk om de wedstrijd vanaf eind derde kwart helemaal naar zich toe te trekken… Triest optreden van de arbitrage waardoor het op een gegeven moment 10 tegen 7 was.